Ухвала
від 25.10.2022 по справі 752/4809/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа 752/4809/21

провадження № 2/752/1865/22

УХВАЛА

25.10.2022 року Голосіївський районний суд м. Києва

в складі судді Чередніченко Н.П.

з участю секретаря Литвиненко Ю.С

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві в порядку загального позовного провадження клопотання представника відповідача Акціонерного товариства «Укрпошта» про визнання явки представника співвідповідача обов`язковою по справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Вусо», Акціонерного товариства «Укрпошта», Дирекції «Автотранспошта» Акціонерного товариства «Укрпошта», третя особа: ОСОБА_2 про стягнення невиплаченої частини страхового відшкодування та шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

ВСТАНОВИВ:

в провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Вусо», Акціонерного товариства «Укрпошта», Дирекції «Автотранспошта» Акціонерного товариства «Укрпошта», третя особа: ОСОБА_2 про стягнення невиплаченої частини страхового відшкодування та шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

До суду надійшло клопотання представника відповідача ПрАТ «СК «Вусо» - адвоката Шиліна В.А. про розгляд даної справи без його участі за наявними у справі матеріалами.

Однак, до зазначеного клопотання на підтвердження своїх повноважень представником відповідача було долучено копію ордера, яка не була підписана адвокатом.

Представник позивача в судовому засіданні заперечував проти проведення судового засідання без участі представника відповідача ПрАТ «СК «Вусо», яким було подано до суду клопотання про розгляд справи без його участі, до якого не було долучено належні докази, які підтверджують його повноваження.

Представник відповідача АТ «Укрпошта» в судовому засіданні заявив клопотання про визнання явки представника відповідача ПрАТ «СК «Вусо» обов`язковою з огляду на необхідність перевірки повноважень зазначеного представника.

Інші сторони в судове засідання не з`явились. Про розгляд справи повідомлялись належним чином, з зв`язку з чим суд вважає за можливе розглянути клопотання сторони відповідача без їх участі.

Суд, вислухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання сторони відповідача підлягає задоволенню за наступних підстав.

Відповідно до ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; з`являтись в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Статтею 44 ЦПК України передбачено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватись процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом, якщо визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи викладене, а також з огляду на необхідність з`ясування всіх обставин справи, повного та об`єктивного розгляду справи, в тому числі розгляду заперечень сторони відповідача, суд вважає, що особиста участь в розгляді даної справи представника відповідача ПрАТ «СК «Вусо» є обов`язковою, а тому клопотання сторони відповідача про визнання обов`язковою явку представника співвідповідача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 223 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

клопотання представника відповідача Акціонерного товариства «Укрпошта» про визнання явки представника співвідповідача обов`язковою по справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Вусо», Акціонерного товариства «Укрпошта», Дирекції «Автотранспошта» Акціонерного товариства «Укрпошта», третя особа: ОСОБА_2 про стягнення невиплаченої частини страхового відшкодування та шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, - задовольнити.

Визнати обов`язковою явку представника відповідача Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Вусо» в підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Вусо», Акціонерного товариства «Укрпошта», Дирекції «Автотранспошта» Акціонерного товариства «Укрпошта», третя особа: ОСОБА_2 про стягнення невиплаченої частини страхового відшкодування та шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Підготовче судове засідання у справі відкласти на 28.11.2022 року о 12.30 год. в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва (адреса: м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 14-а, кабінет № 21).

Копію ухвали направити відповідачу Приватному акціонерному товариству «Страхова компанія «Вусо» для відома та належного виконання, іншим сторонам - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Н.П. Чередніченко

Дата ухвалення рішення25.10.2022
Оприлюднено07.11.2022
Номер документу107096999
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —752/4809/21

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 17.07.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні