Ухвала
від 04.11.2022 по справі 171/1649/22
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/1649/22

2-з/171/19/22

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2022 року м. Апостолове Дніпропетровської області

Суддя Апостолівськогорайонного судуДніпропетровської областіЧумак Т.А.,розглянувши заяву ОСОБА_1 прозабезпечення позовуу цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Колор» про розірвання договору оренди земельної ділянки,

встановила:

03.11.2022року доАпостолівського районногосуду Дніпропетровськоїобласті надійшлазаява ОСОБА_1 про забезпеченняпозову уцивільній справіза позовомОСОБА_1 доТОВ «Сільськогосподарськепідприємство «Колор»про розірваннядоговору орендиземельної ділянки. Заявник просить забезпечити вказаний позов шляхом заборони суб`єктам державної реєстрації прав на нерухоме майно вчиняти реєстраційні дії щодо земельної ділянки з кадастровим номером 1220386600:02:029:0017, а також шляхом заборони ТОВ «СП «Колор» та іншим особам вчиняти дії, спрямовані на використання та виконання будь-яких робіт на вищевказаній земельній ділянці, а саме: виконувати роботи, пов`язані з обробкою грунту.

Згідно з ч.1 ст.151ЦПК України заявапро забезпеченняпозову подаєтьсяв письмовійформі,підписується заявникомі повиннамістити:1)найменування суду,до якогоподається заява; 2)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові-для фізичнихосіб)заявника,його місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштові індекси,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України,номери засобівзв`язку таадресу електронноїпошти,за наявності; 3)предмет позовута обґрунтуваннянеобхідності забезпеченняпозову; 4)захід забезпеченняпозову,який належитьзастосувати,з обґрунтуваннямйого необхідності; 5)ціну позову,про забезпеченняякого проситьзаявник; 6)пропозиції заявникащодо зустрічногозабезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

В порушення вимог ч.1 ст.151ЦПК України у заяві про забезпечення позову не зазначено пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення позову, а також не обгрунтовано необхідність забезпечення позову та необхідність застосування зазначених у заяві заходів забезпечення позову.

Вищевикладене дає правові підстави для висновку, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог ст.151 ЦПК України.

Відповідно до ч.10 ст.153ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

За таких обставин заява про забезпечення позову підлягає поверненню заявнику.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.151-154, 258-261 ЦПК України,

постановила:

Заяву ОСОБА_1 про забезпеченняпозову уцивільній справіза позовомОСОБА_1 доТОВ «Сільськогосподарськепідприємство «Колор»про розірваннядоговору орендиземельної ділянки повернути заявнику.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвалу складено та підписано 04 листопада 2022 року.

Суддя: Т. А. Чумак

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.11.2022
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу107129155
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —171/1649/22

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні