Ухвала
від 03.11.2022 по справі 760/467/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/467/22

2-во/760/108/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 листопада я 2022 року Солом?янський районний суд м.Києва в складі:

головуючого - судді- Шереметьєвої Л.А.

за участю секретаря- Фареник А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву представника позивача ОСОБА_1 про виправлення описки в рішенні суду та додатковому рішенні суду в справі за позовом ОСОБА_2 до Акціонерного товариства »Київметробуд» про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди, суд

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з заявою і просить виправити допущені в рішенні суду від 08 серпня 2022 року, а також у додатковому рішенні суду від 26 серпня 2022 року описки.

Посилається в заяві на те, що рішенням Солом`янського районного суду м. Києва від 08 серпня 2022 частково задоволено позов ОСОБА_2 до АТ »Київметробуд» про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди.

26 серпня 2022 року судом ухвалено додаткове рішення про стягнення з відповідача витрат на професійну правничу допомогу.

Зазначає, що при виготовленні тексту як основного так і додаткового рішення судом було допущено описку, а саме: невірно зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків позивача.

З урахуванням цього, просить задовольнити заяву та зазначити правильний РНОКПП, а саме - НОМЕР_1 .

Відповідно до ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Виходячи з цього, суд вважає за можливе розглянути питання про виправлення описки в відсутність учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне виправити описки, допущені в рішенні суду та додатковому рішенні суду, виходячи з наступного.

Рішенням Солом`янського районного суду м. Києва від 08 серпня 2022 частково задоволено позов ОСОБА_2 до АТ »Київметробуд» про стягнення заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди.

Стягнуто з АТ »Київметробуд» на користь ОСОБА_2 239 964, 08 гр. заборгованої заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку.

Стягнуто з АТ »Київметробуд» на користь ОСОБА_2 100 000, 00 гр. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, 5 000, 00 гр. в відшкодування моральної шкоди та 3 250, 00 гр. судового збору.

В решті позову відмовлено.

Додатковим рішенням Солом`янського районного суду м. Києва від 26 серпня 2022 року заяву представника позивача задоволено.

Стягнуто з АТ »Київметробуд» на користь ОСОБА_2 25 000, 00 гр.витрат на професійну правничу допомогу.

При виготовленні тексту основного та додаткового рішень судом було допущено описку в резолютивних частах, а саме: невірно зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків позивача - ОСОБА_2 « НОМЕР_2 », замість вірного « НОМЕР_1 ».

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені в рішенні описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 18.12.2009 року «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Питання про внесення виправлень може бути вирішено судом, що ухвалив рішення, як із власної ініціативи, так і за заявою осіб, які беруть участь у справі, і незалежно від того, чи виконано рішення, але в межах установленого законом строку, протягом якого воно може бути пред`явлено до примусового виконання.

Внесення виправлень у судове рішення, яке не підлягає примусовому виконанню, строком не обмежено.

Таким чином, допущені судом описки в основному та додатковому рішеннях суду є описками суду в розумінні вимог ст.269 ЦПК України, які мають бути виправлені.

Керуючись ст.ст. 269. 431, 432 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Виправити описки, допущені в рішенні Солом`янського районного суду м. Києва від 08 серпня 2022 року та додатковому рішенні Солом`янського районного суду м. Києва від 26 серпня 2022 року.

Зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків позивача ОСОБА_2 « НОМЕР_1 » замість « НОМЕР_2 ».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя: Л.А. Шереметьєва

Дата ухвалення рішення03.11.2022
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу107134737
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди, суд

Судовий реєстр по справі —760/467/22

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 25.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 07.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 07.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 23.05.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні