Ухвала
від 04.11.2022 по справі 712/9274/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 712/9274//22

Провадження №1-кс/712/4079/22

04 листопада 2022 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку, яке подане під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.06.2021 року за № 62021100030000031, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 191 КК України.

ВСТАНОВИВ:

До Соснівського районного суду м. Черкаси звернувся слідчий Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_1 , необхідність в чому виникла під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.06.2021 року за № 62021100030000031 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтовує тим, що у провадженні Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 62021100030000031 від 23.06.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування досліджуються обставини організації та здійснення посадовими особами ДП «Звенигородське лісове господарство» ЄДРПОУ 00993426 схеми розкрадання коштів державного підприємства та привласнення грошових коштів від реалізації не облікованої деревини в особливо великому розмір із залученням сумнівних суб`єктів господарювання.

На підставі положень ст. 222 КПК України, зважаючи на вимоги слідчого щодо нерозголошення відомостей досудового розслідування, при виготовленні ухвали не зазначається повний виклад обставин клопотання.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити з викладених у ньому підстав.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Ніхто не має право проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді (ч. 1 ст. 233 КПК України).

У відповідності до ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як передбачено в ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого, дізнавача про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Слідчим суддею встановлено, що згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні за № 62022100140000075 від 23.06.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 191 КК України в провадженні Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві перебуває кримінальне провадження за фактом того, посадові особи ДП «Звенигородське лісове господарство» привласнюють кошти державного підприємства, укладаючи договори про надання послуг із сумнівними суб`єктами господарювання.

Відповідно до інформаційної довідки № 310933764 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, нежитлові приміщення за адресою: АДРЕСА_1 належать на праві власності ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_1 .

Доданими до клопотання матеріалами кримінального провадження - звернення до правоохоронних органів щодо перевірки фактів неправомірних дій ДП «Звенигородське лісове господарство», матеріали виконання доручення слідчого в порядку ст.40,41 КПК України, рапорти ст.оперуповноважених Третього оперативного відділу ( з дислокацією в м.Черкасах) Територіального бюро розслідувань Державного бюро розслідувань, протоколи огляду від 27.09.2022р., протокол за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 30.08.2022р., копіями договрів та інших матеріалів кримінального провадження обґрунтована наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні у особи, яка може бути причетна до вчинення кримінального правопорушення, що в силу ст. 234 КПК України, є підставою для задоволення клопотання про проведення обшуку.

Оцінюючи дотримання права кожної фізичної особи на мирне володіння своїм майном, декларованого ч.1 ст.1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, слідчий суддя зважає на те, що проведення обшуку у даному кримінальному провадженні становить втручання у право власності, однак таке втручання на даним час є виправданим з огляду на суспільний інтерес, який у даному конкретному випадку стосується результату розслідування обставин вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 372, 376 Кримінального процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_1 , а також в господарських, підсобних, гаражних приміщеннях, що знаходяться у володінні за вказаною адресою, де можуть міститися речі, предмети, документи, що мають значення для розкриття даного злочину і можуть посприяти всебічному та неупередженому розслідуванню кримінального провадження, а також можуть бути використані в подальшому у якості доказів під час судового розгляду, а саме :

- договори, укладені між ДП «Звенигородське лісове господарство» та ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , разом із всіма додатковими угодами, специфікаціями та додатками до них;

- акти приймання виконання робіт (наданих послуг) накладні, видаткові накладні, рахунки, платіжні доручення, податкові накладні, довіреності, акти приймання передачі, накладні, товарно-транспортні, акти звірки взаєморозрахунків та інші бухгалтерські документи складені (підписані) на виконання робіт (надання послуг) за договорами, укладеними з ДП «Звенигородське лісове господарство» ЄДРПОУ 00993426;

- конкурсна документація, на підставі якої укладено договори з вищевказаними суб`єктами господарювання;

- листування (листи, звернення, заяви), між установою та учасниками (у томи числі переможцем) зазначених вище торгів;

- звіти про укладені договори;

- відомості про номери казначейських рахунків з яких здійснювались перерахунки коштів вищевказаним суб`єктам господарювання за надані ними послуги (роботи).

- зауваження замовника або висновки перевірок щодо виконаних робіт в актах приймання виконаних робіт (наданих послуг);

- договори з додатками, додатковими угодами та доповненнями, акти приймання виконаних робіт (наданих послуг), накладні, видаткові накладні, рахунки, платіжні доручення, податкові накладні, довіреності, акти приймання передачі, накладні, товарно-транспортні, акти звірки взаєморозрахунків та інші бухгалтерські документи, які складались (укладались) та отримувались з закупівлі товарів робіт та послуг, які використовувались під час надання послуг за договорами укладеними з ДП «Звенигородське лісове господарство» ЄДРПОУ 00993426;

- штатні розклади, штатні розписи, накази про прийняття та звільнення працівників, трудові угоди, табелі обліку робочого часу, журнал руху трудових книжок, документи, які підтверджують використання найманої праці у період з 01.01.2021 по теперішній час;

- відомості про облік балансової вартості матеріальних активів;

- відомості про найманих працівників, із зазначенням документів про їх освіту та стаж роботи, необхідні для провадження ліцензійної діяльності;

- податкову та статистичну звітність подану впродовж 2021 та звітні періоди 2022 року; - калькуляції фактичної собівартості наданих послуг за вищевказаними договорами, з розрахунками до кожної статті;

- журнали-ордери, оборотно - сальдові відомості по рах. 13 «Знос (амортизація) необоротних активів», 20 «Виробничі запаси», 22 «Малоцінні та швидкозношувані предмети», 23 «Виробництво», 26 «Готова продукція, 90 «Собівартість реалізації», 91 «Загальновиробничі витрати», 92 «Адміністративні витрати», 93 «Витрати на збут», 94 «Інші витрати операційної діяльності», 63 «Розрахунки з постачальниками тa підрядниками», 65 «Розрахунки за страхуванням», 66 «Розрахунки за виплатами працівникам», та по інших рахунках та субрахунках , що включені до витрат понесених під час виконання вказаних послуг за зазначеними вище договорами;

- первинні документи, що підтверджують витрати віднесені до розрахунку для (наряд-завдань, лімітно-забірні картки, прибутково-видаткові документи, подорожніх листів, накладні - вимоги на відпуск матеріалів, акти виконаних робіт);

- інші первинні документи та облікові регістри на підставі яких розраховано калькуляції фактичної послуг за вказаними договорами;

- інші документи, які надавались замовнику для перевірки виконаних (наданих послуг) робіт;

- електронні файли зазначених документів;

- платіжні доручення, банківські виписки,

- а також записні книжки, щоденники, аркуші паперу, носії електронної інформації (флеш-носії, жорсткі магнітні диски, оптичні диски), які містять інформацію про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, планшети, ноутбуки та інша комп`ютерна техніка, в яких можуть бути відомості про тарифи та суми грошових коштів, що розподіляються між учасниками злочинної групи, а також про планування злочину, обставини вчинення якого досліджуються у даному кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Повний текст ухвали буде проголошено 04 листопада 2022 року о 15 год. 00 хв.

Дата ухвалення рішення04.11.2022
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу107156983
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, яке подане під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.06.2021 року за № 62021100030000031, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —712/9274/22

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні