Ухвала
від 03.11.2022 по справі 705/3470/21
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3470/21

2/705/817/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження, призначення справи до судового розгляду по суті

та витребування доказів

03.11.2022 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Щербакової Л.А.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судуцивільну справуза позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Поділля Агропродукт» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Троянда Громів», третя особа без самостійних вимог: державний реєстратор виконавчого комітету Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Шевчук Діана Юріївна, про визнання договору оренди землі недійсним, припинення права оренди за таким договором та витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Представник позивача ТОВ «Поділля Агропродукт» у підготовче засідання не з`явилась про дату та час підготовчого засідання повідомлена належним.

Відповідач ОСОБА_1 та представник відповідача Фермерського господарства «Троянда Громір» у підготовче засідання не з`явились, про дату та час підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Третя особа без самостійних вимог: державний реєстратор виконавчого комітету Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Шевчук Д.Ю. у підготовче засідання не з`явилась, 05.04.2022 подала до суду заяву, в якій просила суд здійснювати розгляд справи без її участі. Зазначила,що позовні вимоги вона не підтримує та при вирішенні спору покладається на розсуд суду.

Суд, дослідивши матеріали справи, ухвалив провести підготовче засідання без участі сторін.

Під час вирішення питань, передбачених ч. 2 ст. 197 ЦПК України судом встановлено, що позивач позовні вимоги не уточнював та не змінював, відповідачі своїм правом на подання відзиву не скористались, третя особа скористалась своїм правом та подала до суду пояснення на позовну заяву. Сторони заяв чи клопотань про забезпечення позову, призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, спеціалістів, направлення судових доручень не подавали.

Разом із позовною заявою представником позивача ТОВ «Поділля Агропродукт» адвокатом Скакун Л.В. подано до суду клопотання про витребування доказів, в якій вона просила: витребувати у відповідача 1 та відповідача 2 по справі оригінали Договорів оренди землі від 19.02.2021 (кадастровий номер: 7124382200:02:000:0852, площею 2,0943 га, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код КВЦПЗ 01.01), яка знаходиться на адміністративній території Громівської сільської ради Уманського району Черкаської області), укладеного між ОСОБА_1 та Фермерським господарством «Троянда Громів» (Код ЄДРПОУ 40861262), дата державної реєстрації права (в державному реєстрі прав): 24.02.2021, номер рішення: 56896446, орган, що здійснив реєстрацію права (в державному реєстрі прав): державним реєстратором виконавчого комітету Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Шевчук Діаною Юріївною; витребувати у Ладижинської сільської раді Уманського району Черкаської області матеріали реєстраційної справи, а саме документи, що зберігаються в електронній формі, шляхом їх роздрукування та надання належним чином завірених копій стосовно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 56896446, щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7124382200:02:000:0852, площею 2,0943 га, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код КВЦПЗ 01.01), яка знаходиться на адміністративній території Громівської сільської ради Уманського району Черкаської області.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

При цьому суд бере до уваги, що метою процесуального інституту витребування доказів є допомога сторонам в отриманні доказів, які вони не можуть одержати самостійно, тому враховуючи утруднення щодо надання вказаних доказів, суд доходить висновку про задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів, оскільки представник позивача у клопотанні обґрунтувала неможливість їх подання самостійно та важливість зазначених доказів для повного та всебічного з`ясування обставин справи.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача, вважає за можливе його задовольнити.

За змістом ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, судом вирішено клопотання про витребування доказів, інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Керуючись ст. 84, 197, 200 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Поділля Агропродукт» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Троянда Громів», третя особа без самостійних вимог: державний реєстратор виконавчого комітету Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Шевчук Діана Юріївна, про визнання договору оренди землі недійсним, припинення права оренди за таким договором та витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 13січня 2023року о13годині 00хвилин в залі судових засідань Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Умань, вул. Кизила Андрія, 18.

Судовий розгляд проводити у відкритому судовому засіданні суддею одноособово з викликом сторін.

Клопотання представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Поділля Агропродукт» адвоката СкакунЛюдмили Валеріївнипро витребування доказів задовольнити.

Витребувати у ОСОБА_1 та Фермерського господарства «Троянда Громів» оригінали Договорів оренди землі від 19 лютого 2021 року (кадастровий номер: 7124382200:02:000:0852, площею 2,0943 га, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код КВЦПЗ 01.01), яка знаходиться на адміністративній території Громівської сільської ради Уманського району Черкаської області), укладеного між ОСОБА_1 та Фермерським господарством «Троянда Громів» (Код ЄДРПОУ 40861262), дата державної реєстрації права (в державному реєстрі прав): 24.02.2021, номер рішення: 56896446, орган, що здійснив реєстрацію права (в державному реєстрі прав): державним реєстратором виконавчого комітету Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Шевчук Діаною Юріївною.

Витребувати у Ладижинської сільської раді Уманського району Черкаської області матеріали реєстраційної справи, а саме документи, що зберігаються в електронній формі, шляхом їх роздрукування та надання належним чином завірених копій стосовно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 56896446, щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7124382200:02:000:0852, площею 2,0943 га, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код КВЦПЗ 01.01), яка знаходиться на адміністративній території Громівської сільської ради Уманського району Черкаської області.

Копію ухвали направити ОСОБА_1 , Фермерському господарству «Троянда Громів» та Ладижинській сільській раді Уманського району Черкаської області для виконання та зобов`язати надати витребувані докази до Уманського міськрайонного суду Черкаської області в строк до 13 січня 2023 року.

Роз`яснити уповноваженим особам, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Суддя О.І.Єщенко

Дата ухвалення рішення03.11.2022
Оприлюднено09.11.2022
Номер документу107157115
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —705/3470/21

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні