Ухвала
від 09.11.2022 по справі 380/15320/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/15320/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

09 листопада 2022 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду О.П. Хома, перевіривши матеріали позовної заяви Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Радехівської міської ради до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про визнання протиправною та скасування постанови,

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Радехівської міської ради (пл. Відродження, буд. 6, м. Радехів, Львівська область, 80200, код ЄДРПОУ 43920325), в інтересах якого діє адвокат Фостяк Андрій Ярославович, до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) пл. Шашкевича, буд. 1, м. Львів, 79000, код ЄДРПОУ 43317547) про визнання протиправною та скасування постанови.

Ухвалою від 31.10.2022 позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених статтями 123 та 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), залишена без руху.

Позивачу запропоновано усунути зазначені в ухвали недоліки шляхом подання протягом десяти днів з дня отримання ухвали заяви про поновлення строку звернення до суду та докази про дату отримання/ознайомлення з постановою від 04.10.2022, а також докази поважності пропуску звернення до суду з позовом.

Представником позивача 07.11.2022 (вх. №70120) на виконання вимог ухвали від 31.10.2022 подано заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду.

В обґрунтування заяви зазначено, що оскаржувану постанову отримано 19.10.2022 поштовим листом, що підтверджується копією конверта зі штриховим кодом ідентифікатора та трекінгом відстежень Укрпошти.

При розгляді питання про поновлення строків звернення до суду, суд виходить з такого.

Відповідно до частини першої статті 122 КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця за правилами адміністративного судочинства регламентовані нормами статті 287 КАС України.

Відповідно до частини першої статті 287 КАС України учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 287 КАС України позовну заяву може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів.

Предметом оскарження є постанова про накладення штрафу від 04.10.2022 ВП №69891097.

Відповідачем 18.10.2022 надіслано постанову про накладення штрафу від 04.10.2022 ВП №69891097 засобами поштового зв`язку, що підтверджується наявним на конверті відбитком штемпеля поштового відділення зв`язку зі штриховим кодом ідентифікатора.

Позивачем отримана оскаржувана постанова 19.10.2022, що підтверджується трекінгом відстежень Укрпошти (номер відправлення 7900069651956).

Встановлені судом обставини свідчать про поважність причин пропуску позивачем строку звернення до суду з даним позовом.

Відповідно до частини першої статті 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Зважаючи на визнання судом поважними причини пропуску строку звернення до суду з даним позовом, заява представника позивача є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Предметом позову є постанова відповідача від 04.10.2022 ВП №69891097 про накладення штрафу в розмірі 5 100 грн з підстав її протиправності.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду. Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України. На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

З урахуванням характеру справи та поданих доказів, справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 19, 20, 25, 26, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в :

Заяву представника позивача про поновлення строку звернення до суду, задовольнити.

Визнати поважними причини пропуску Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Радехівської міської ради строку звернення до суду із позовною заявою до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про визнання протиправною та скасування постанови.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Радехівської міської ради строку звернення до суду із позовною заявою до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про визнання протиправною та скасування постанови.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання відбудеться 15 листопада 2022 року року о 16:00 год., під головуванням судді О.П. Хоми в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського 2, 1-й поверх, зал судових засідань № 9).

Відповідачу до дати судового засідання подати належним чином завірені копії оскаржуваної постанови та матеріали виконавчого провадження ВП №69891097 шляхом надсилання таких через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису.

Відповідач вправі подати до дати судового засідання (шляхом надсилання через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису) відзив на позов з посиланням на докази, якими такий обґрунтовується.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Надіслати копії ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі сторонам.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати за адресою http://adm.lv.court.gov.ua/fair/ на офіційному веб-порталі судової влади України.

Повідомити сторони про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини четвертої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022 (далі Указ № 64/2022), затвердженого Законом України 24.02.2022 № 2102-ІХ, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України,.

Сума судового збору в розмірі 2 481, сплаченого згідно з платіжним дорученням №29 від 27.10.2022, зарахована на казначейський рахунок до спеціального фонду Держаного бюджету України 27.10.2022, що підтверджується випискою КП «ДСС».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Хома О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107201940
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —380/15320/22

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 09.11.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні