Ухвала
від 10.11.2022 по справі 517/696/22
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 517/696/22

Провадження № 2-о/517/31/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про забезпечення доказів

10 листопада 2022 рокусмт. Захарівка

Суддя Фрунзівського районного суду Одеської області Гончар І.В. розглянувши клопотання ОСОБА_1 про витребуваннядоказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Захарівська селища рада Роздільнянського району Одеської області, про встановлення факту проживання зі спадкодавцем однією сім`єю до часу відкриття спадщини не менше, як п`ять років,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває справа за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Захарівська селища рада Роздільнянського району Одеської області, про встановлення факту проживання зі спадкодавцем однією сім`єю до часу відкриття спадщини не менше, як п`ять років.

Разом із позовною заявою заявник надав клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати із Захарівської районної державної нотаріальної контори Одеської області інформацію, щодо ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (актовий запис № 81 від 30.03.2021 року).

Суд, дослідивши матеріали клопотання приходить до наступного висновку. Відповідно до ч.ч.7,8 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Зважаючи на те, що документи, які просить витребувати заявник, стосуються обставин, що підлягають встановленню судом під час розгляду справи та мають істотне значення для вирішення спору. Дослідивши клопотання про забезпечення доказів, суд встановив, що докази, які необхідно витребувати, мають значення для правильного вирішення справи, у зв`язку з цим, суд вважає, що клопотання про забезпечення доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.116-118,353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати із Захарівської районної державної нотаріальної контори Одеської області інформацію, щодо ОСОБА_2 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (актовий запис № 81 від 30.03.2021 року), а саме:

- чи залишав заповіти, щодо свого майна;

- чи звертались його спадкоємці із заявами про прийняття спадщини або відмову від неї;

- чи видавались спадкоємцям свідоцтва про право на спадщину;

- надати завірену копію матеріалів спадкової справи, заведеної щодо майна ОСОБА_2 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , якщо така заводилась.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення виних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.В. Гончар

СудФрунзівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107222025
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них:

Судовий реєстр по справі —517/696/22

Рішення від 09.12.2022

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні