Ухвала
від 09.11.2022 по справі 713/2222/22
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/2222/22

Провадження №2-а/713/26/22

УХВАЛА

іменем України

09.11.2022 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Чернівецької області Кириляк А.Ю., перевіривши матеріали адміністративну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дерево Плюс» інтереси якого представляє Дутчак Микола Юрійович до Державної служби України з безпеки на транспорті у Чернівецькій області , про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач подав до суду позовну заяву, Державної служби України з безпеки на транспорті у Чернівецькій області , про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення .

Суддя вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку про необхідність передачі справи за підсудністю з наступних підстав.

Вивченням матеріалів адміністративного позову встановлено, що він поданий в порушення вимог, визначених у ч.1 статті 20 КАС України, вта не підсудний місцевому загальному суду, як адміністративному суду, а підсудний Чернівецькому окружному адміністративному суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 171 КАС України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу.

Згідно п.2 ч.1ст.29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо: при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Статтею 318 КАС України встановлено, що рішення суду підлягає скасуванню з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю, якщо рішення прийнято судом з порушенням правил юрисдикції (підсудності), визначених статтями 20,22,25-28 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами, щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

За таких обставин справа за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дерево Плюс» підлягає направленню за підсудністю до Чернівецького окружного адміністративного суду.

Керуючись ст. ст.20,29,30,171 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дерево Плюс» інтереси якого представляє Дутчак Микола Юрійович до Державної служби України з безпеки на транспорті у Чернівецькій області , про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення, надіслати за підсудністю до Чернівецького окружного адміністративного суду, який знаходиться за адресою: вул. Садова, 1-І м. Чернівці, 58001.

Ухвала може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду в 15-ти денний строк з дня оголошення.

Суддя Антоніна КИРИЛЯК

СудВижницький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення09.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107224261
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них

Судовий реєстр по справі —713/2222/22

Рішення від 10.04.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 05.12.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 09.11.2022

Адміністративне

Вижницький районний суд Чернівецької області

КИРИЛЯК А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні