Рішення
від 04.08.2010 по справі 2-334/2010
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-334/2010 р.

РІШЕННЯ

іменем України

04 серпня 2010 року Тростянецький рай онний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Волошина І.А.

при секретарі Чудак Г.І.

з участю прокурора Басюк Т.М .

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в смт.Трос тянець цивільну справу за по зовом прокурора Тростянецьк ого району в інтересах управ ління праці та соціального з ахисту населення Тростянець кої районної державної адмін істрації до ОСОБА_1 про ст ягнення суми переплаченої до помоги по догляду за дитиною до 3-х річного віку, -

ВСТАНОВИВ:

06.05.2010 року прокурор Трост янецького району звернувся д о суду з позовом в інтересах У правління праці та соціально го захисту населення Тростян ецької районної державної ад міністрації до ОСОБА_1 про стягнення суми переплаченої допомоги по догляду за дитин ою до 3-х річного віку.

В даній позовній заяві пози вачем вказано, що починаючи з 18.01.2007 року відповідачці, як неп рацюючій жінці на утриманні якої знаходиться син ОСОБА _2, розпочато виплату допомо ги по догляду за дитиною до до сягнення ним трирічного віку . Згідно наданих відповідаче м документів вона на момент о формлення ніде не працювала та не була зареєстрована як ф ізична особа - підприємець. Крім того ОСОБА_1 було поп ереджено, що у разі працевлаш тування впродовж терміну при значення допомоги вона зобов `язана про це повідомити огра ни соціального захисту. В ход і перевірки управлінням було встановлено, що ОСОБА_1 пр ацевлаштувалась, але про це н е повідомила.

В зв' язку з цим ОСОБА_1 б уло надмірно виплачено кошти по догляду за дитиною в сумі 8 47,1 грн. за період з моменту прац евлаштування до зупинення ви плат. Їй двічі надсилались по відомлення про те, щоб термін ово з`явитись до Управління п раці та соціального захисту населення для вияснення пере плати, однак ОСОБА_1 на них не реагувала. Кошти добровіл ьно не відшкодовано.

В судовому засіданні проку рор Басюк Т.М. та представник У правління праці та соціально го захисту населення Тростян ецької районної державної ад міністрації Гонтар О.П. по зов підтримали, посилаючись на обставини, викладені у поз овній заяві.

Відповідачка ОСОБА_1 в с удове засідання не з' явилас ь, хоча належним чином б ув повідомлений, причини нея вки не повідомила, тому суд вв ажає їх неповажними, що дає пі дстави слухати справу в його відсутності, доказів, які є в справі достатньо для вирішен ня справи по суті.

Суд, вислухавши пояснення п озивачів, дослідивши матеріа ли справи, вважає, що слід задо вольнити позов з наступних п ідстав.

Судом встановлено, що почин аючи з 18.01.2997 року ОСОБА_1 отри мувала допомогу по догляду з а дитиною ОСОБА_2, ІНФОРМ АЦІЯ_1.

Згідно із п.п.2 п.23 Порядку при значення і виплати державної допомоги сім' ям з дітьми, ви плата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею тр ирічного віку припиняється у разі, коли особа, що отримує в органі праці та соціального захисту населення допомогу по догляду за дитиною до дося гнення нею трирічного віку р озпочала або поновила підпри ємницьку діяльність - з пер шого числа місяця, в якому роз почато таку діяльність.

Відповідно до ч.1 ст.22 одержув ачі державної допомоги зобов ' язані повідомляти органи, що призначають і виплачують державну допомогу, про зміну всіх обставин, які впливають на виплату допомоги.

За період з часу працевлашт ування і до припинення випла ти допомоги ОСОБА_1 було н адмірно виплачено 847,1 грн. допо моги.

Відповідачка ОСОБА_1 не повідомила вчасно Уравління праці про зміну обставин, що в пливають на виплату допомоги , а саме - про працевлаштуван ня, тому надміру виплачена їй допомога підлягає стягненню .

На підставі викладеного та керуючись ст. 22 ЗУ “Про держав ну допомогу сім' ям з дітьми ”, постановою КМУ № 1751 від 27.12.2001 ро ку “Про затвердження порядку призначення і виплати держа вної допомоги сім' ям з діть ми”, ст.ст. 10, 60, 212, 213, 215, 226 ЦПК У країни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов прокурора Тростя нецького району в інтересах управління праці та соціальн ого захисту населення Тростя нецької районної державної а дміністрації до ОСОБА_1 пр о стягнення суми переплачено ї допомоги по догляду за дити ною до 3-х річного вікузадовол ьнити.

Стягнути з ОСОБА_1 847 грн. 1 0 коп.(вісімсот сорок сім гриве нь десять копійок) переплаче ної суми державної допомоги по догляду за дитиною до дося гнення нею трирічного віку н а користь Управління праці т а соціального захисту населе ння Тростянецької районної д ержавної адміністрації, р/р 354 10019000875, код 03191727, банк ГУДК України у Вінницькій області, МФО 802015.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом за письмовою заявою відповідача.

Заява про перегляд заочног о рішення може бути подана пр отягом десяти днів з дня отри мання його копії.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду може бу ти подана до Тростянецького районного суду Вінницької об ласті протягом десяти днів з дня складення постанови в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду може бу ти подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через Тростянецький районний суд з одночасним направленням ко пії апеляційної скарги до Ки ївського апеляційного адмін істративного суду.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова або ухва ла суду першої інстанції наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.08.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10724678
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-334/2010

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Рішення від 21.10.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Сітарчук О. І.

Рішення від 22.01.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Безпрозванний В. В.

Ухвала від 11.01.2010

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Ітрін М. В.

Рішення від 04.01.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

Ухвала від 15.03.2010

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Рішення від 24.03.2010

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Ухвала від 09.03.2010

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Рішення від 02.06.2010

Цивільне

Вугледарський міський суд Донецької області

Гайдар А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні