Ухвала
від 11.11.2022 по справі 526/1577/22
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/1577/22

Провадження № 2/526/463/2022

У Х В А Л А

іменем України

11 листопада 2022 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - Киричка С.А.,

з участю секретаря Широколави О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Гадячі клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Олексія Безвіна про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив :

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Олексій Безвін 10.11.2020 року надав до Гадяцького районного суду Полтавської області заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Господарським судом Сумської області.

Відповідно до ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, для чого у суді наявна технічна можливість, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Частина 8 ст.212ЦПК України зазначає, що копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд вважає, що клопотання необхідно задовольнити та провести розгляд справи 14.11.2022 року та всі послідуючі судові засідання в режимі відеоконференції, враховуючи віддаленість їх місця знаходження.

Оскільки, клопотання представника відповідача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване, тому суд вважає за можливе провести зазначене судове засідання у режимі відеоконференції з Господарським судом Сумської області.

Керуючись ст.ст.212, 209, 210 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Олексія Безвіна про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання, призначене на 14.11.2020 року об 11 год. 00 хв. та всі послідуючі судові засідання у цивільній справі за позовом Новгород-Сіверської окружної прокуратури, яка діє в інтересах держави в особі Середино-Будської міської ради Шосткинського району Сумської області до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказу, витребування земельної ділянки провести у режимі відеоконференції.

Доручити Господарському суду Сумської області (40011, м.Суми, пр.-т Шевченка Тараса,18/1) забезпечити проведення судового засідання об 11 год. 00 хв. 14 листопада 2022 року та всі наступні судові засідання в режимі відеоконференції за участю представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Сумській області.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Господарського суду Сумської області (40011, м.Суми, пр.-т Шевченка Тараса,18/1) та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: С. А. Киричок

Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107261056
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —526/1577/22

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні