Ухвала
від 08.11.2022 по справі 922/3628/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"08" листопада 2022 р.м. ХарківСправа № 922/3628/21 вх. №

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Міньковського С.В.

при секретарі судового засідання Зубко Ю.В.

за участю сторін: не з`явились

розглянувши клопотання розпорядника майна про скасування арештів з рахунку боржника

По справі за заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "Петроліум Ойл Юкрейн"

до Товариство з обмеженою відповідальністю "Трубремонт"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 07 жовтня 2021 року відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Трубремонт"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кандаурову А.П.; попереднє судове засідання призначено на 14 грудня 2021 року. 07.10.2021 на офіційному сайті оприлюднене оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Трубремонт", зазначено строк подання заяв кредиторів з вимогами до боржника протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою від 04.08.2022 проведено попереднє засідання суду.

На виконання вимог ухвали суду, розпорядник майна надала суду реєстр вимог кредиторів, протокол зборів кредиторів та комітету кредиторів від 19.08.2022, а також клопотання про затвердженя звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат.

Ухвалою суду від 20.09.2022 затверджено звіт арбітражного керуючого Кандаурової А.П. про здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних з процедурою розпорядження майном в сумі 7842,65 грн; затверджено звіт про основну грошову винагороду арбітражного керуючого Кандаурової А.П. за виконання повноважень розпорядника майна у справі №922/3628/21 на загальну суму 73500 грн за період з жовтня 2021 по січень 2022; відкладено розгляд справи в підсумковому засіданні суду.

08.11.2022 до суду надійшло клопотання розпорядника майна, в якму вона просить суд скасувати арешти з рахунку боржника, який відкритий в АТ КБ "ПриватБанк", що накладені в межах виконавчих проваджень.

В судове засідання ані кредитори, ані розпорядник майна не з`явились.

Від кредиторів ТОВ "Петроліум Ойл Юкрейн" та ПрАТ "Укргазбуд" надійшли клопотання про відкладення розгляду справи, в зв`язку з віяловими відключеннями електроенергії та неможливістю підключитися до відеоконференцзв`язку у призначений судом час.

Від представника ПрАТ "Харківський комбікормовий завод" та Дочірнього підприємства "Племінний завод Курганський" ТОВ Харімпес" 04.11.2022 надійшли заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, проте заяви подані до суду з порушенням строку, встановленого ст. 197 ГПК України (менше ніж за 5 днів), в зв`язку з чим суд залишає їх без задоволення.

Враховуючи, що всі учасники були повідомлені про дату та час провдення судового засідання, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, надане суду розпорядником майна клопотання про скасування арештів, суд дійшов висновку про наступне.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч.1 ст. 44 КУзПБ, під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, здійснення аналізу його фінансового стану, а також визначення наступної процедури (санації чи ліквідації).

Розпорядник майна, зокрема, зобов`язаний проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; скликати збори і комітет кредиторів та організовувати проведення їх засідань; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, а також здійснювати розкриття кредиторам інформації щодо фінансового стану боржника та ходу провадження у справі; не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі про банкрутство провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість; за можливості проведення санації боржника розробити план санації боржника та подати його на розгляд зборам кредиторів; виконувати інші повноваження, передбачені цим Кодексом (ст. 44 КУзПБ).

Згідно ст. 145 ГПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Розпорядник майна в своєму клопотанні зазначає, що 08.09.2022 року розпорядником майна Кандауровою А.П. отримано лист від ПрАТ "Атоменергокомплект" (03110, м. Київ, вул. О. Пироговського, 19, к. 3, код ЄДРПОУ 19122591) з пропозицією погасити вимоги кредиторів ТОВ "Трубремонт", відповідно до реєстру вимог кредиторів та згідно чинного законодавства (крім неустойки (штрафу, пені).

Розпорядником майна вжито заходів з метою виявлення відкритих рахунків у боржника. Відповідно до інформації наданої ГУ ДПС у Харківській області ТОВ "Трубремонт" має рахунки в АТ "КБ "Земельний капітал", АБ "Укргазбанк", Казначейство України (ел. адм. подат.) та АТ КБ "Приватбанк".

Однак, відповідно до інформації наданої з Холодногірсько-Новобарського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та приватним виконавцем Щербаковим І.М. на рахунки ТОВ "Трубремонт" накладено арешти в межах наступних виконавчих проваджень:

- у Холодногірсько-Новобарському відділі державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків): №57045467, №65776189, №66472668;

- у приватного виконавця Щербакова І.М.: №61662322.

Крім того, згідно інформації з єдиного реєстру виконавчих проваджень існують арешти по виконавчим провадженням:

- Холодногірсько-Новобарський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) №57045681, №58881262.

Для здійснення погашення кредиторських вимог є необхідність зняти арешт хоча б з одного розрахункового рахунку ТОВ "Трубремонт".

Розпорядником майна за погодженням з керівником ТОВ "Трубремонт" було обрано рахунок відкритий в АТ КБ "Приватбанк" НОМЕР_1 українська гривня, МФО 305299, та подано відповідне клопотання до суду про скасування арештів з обраного рахунку.

З урахуванням викладеного, суд зазначає, що основна мета провадження у справі про банкрутство - є відновлення платоспроможності боржника та задоволення сукупного кола його кредиторів, яке передбачає послідовне виконання сторонами та учасниками процесу, арбітражним керуючим обов`язків, що визначені та передбачені положеннями Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно приписів частини 7 ст.41 КУзПБ боржник, власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, власник корпоративних прав боржника, а у випадках, передбачених законодавством, - третя особа, протягом провадження у справі про банкрутство з метою погашення вимог кредиторів та закриття провадження у справі мають право задовольнити всі вимоги конкурсних кредиторів відповідно до реєстру вимог кредиторів, крім неустойки (штрафу, пені).

Відповідно до ч. 6 ст. 44 КУзПБ господарський суд за заявою розпорядника майна скасовує арешти майна боржника чи інші обмеження щодо розпорядження його майном у разі, якщо такі арешти чи обмеження перешкоджають господарській діяльності боржника та відновленню його платоспроможності.

Таким чином, враховуючи, що для відновлення платоспроможності боржника виникла необхідність у звільненні з-під арештів хоча би одного рахунка, належного боржнику, суд вважає клопотання розпорядника майна про зняття арештів з рахунку таким, що підлягає задоволенню, а арешти з рахунку відкритого в АТ КБ "Приватбанк" НОМЕР_1 українська гривня, МФО 305299, підлягають скасуванню.

Крім того, враховуючи, що суду не надано доказів проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, на яких прийнято рішення щодо подальшої процедури банкрутства у відношенні ТОВ "Трубремонт", суд дійшов висновку про відкладення розгляду справи в підсумковому засіданні суду.

Керуючись ч. 4. ст. 40, ч. 6 ст. 44, ст.ст. 48-49 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 145, 216, 233-235 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання розпорядника майна про скасування арештів задовольнити.

2. Скасувати арешти з рахунку НОМЕР_1 українська гривня МФО 305299, відкритий в АТ КБ «Приватбанк», що належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Трубремонт" (адреса місцезнаходження: 61040, м. Харків, вул. Велика Панасівська, буд. 236; код ЄДРПОУ 35191596), накладені Холодногірсько-Новобарським відділом державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) в межах виконавчих проваджень: №57045467, №65776189, №66472668; №57045681, №58881262.

3. Скасувати арешти з рахунку НОМЕР_1 українська гривня МФО 305299, відкритий в АТ КБ «Приватбанк», що належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Трубремонт" (адреса місцезнаходження: 61040, м. Харків, вул. Велика Панасівська, буд. 236; код ЄДРПОУ 35191596), накладені приватним виконавцем Щербаковим І.М. в межах виконавчого провадження: №61662322.

4. Відкласти розгляд справи в підсумковому засіданні суду "06" грудня 2022 р. о 10:30 год., яке відбудеться в режимі відеоконференцзв`язку (м. Харків, Держпром, 8-й під, к. 111) за участю представників кредиторів ПрАТ "Харківський комбікормовий завод" та Дочірнього підприємства "Племінний завод Курганський" ТОВ Харімпес", ПрАТ "Укргазбуд" та ПрАТ "Атоменергокомплект", ТОВ "Петроліум Ойл Юкрейн" та розпорядника майна.

5. Зобов`язати розпорядника майна та кредиторів виконати вимоги ухвали суду від 04.08.2022 в повному обсязі, докази надати суду.

6. Ухвалу направити розпоряднику майна Кандауровій А.П. ( АДРЕСА_1 ), кредиторам: ПрАТ "Укргазбуд" (03110, м. Київ, вул. Пироговського, буд. 19, корп. 2), ПАТ "Атоменергокомплект" (03110, м. Київ, вул. Пироговського, буд. 19, корп. 2), ТОВ "Петроліум Ойл Юкрейн" (03061, м. Київ, вул. Суздальська, 13), ГУ ДПС у Харківській області ВП (61057, м. Харків, вул. Пушкінська, 46), ПАТ "Харківський комбікормовий завод" (61139, м. Харків, Велика Панасівська, 236), ДП "Племінний завод Курганський" ТОВ "Харімпекс" (64252, Харківська обл., Балаклійський р-н, с. П`ятигірське, вул. Перемоги, 26); боржнику ТОВ "Тубремонт" (61139, м. Харків, Велика Панасівська, 236), Холодногірсько-Новобарському відділу ДВС у місті Харкові Східного МУМЮ (м. Харків) (вул. Москалівська, 58, м. Харків, 61004), приватному виконавцю Щербакову І.М. (04070, м. Київ, вул. Спаська, буд. 35, 2-й поверх, офіс 10)

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття (оголошення) та може бути оскаржена в частині пункту 1-3 резолютивної частини ухвали суду протягом десяти днів з дня складення повного судового рішення.

Оскарження даної ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала є виконавчим документом згідно Закону України „Про виконавче провадження, підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень, і може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років.

Ухвала підписана 11.11.2022.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення08.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107264535
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/3628/21

Ухвала від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 28.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 26.01.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні