Ухвала
від 11.11.2022 по справі 600/3535/22-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

11 листопада 2022 р. м. Чернівці Справа № 600/3535/22-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брезіної Т.М., розглянувши в порядку письмового провадження питання про витребування додаткових доказів в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Дари природи плюс" до Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Державна податкова служба України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

В поданому до суду адміністративному позові позивач просить суд винести рішення, яким:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН Головного управління ДПС у Чернівецькій області від 29 серпня 2022 року № 7263920/44892687, яким відмовлено в реєстрації податкової накладної № 3 від 19 липня 2022 року;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних, в порядку встановленому чинним законодавством, податкові накладну №3 від 19 липня 2022 року.

Судом відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Під час розгляду справи судом з`ясовано про необхідність витребування у відповідача додаткових доказів по справі.

Суд вважає за можливе та доцільне розглянути питання про витребування додаткових доказів в адміністративній справі в порядку письмового провадження, що відповідає вимогам п. 10 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з положеннями ст. ст. 72, 73, 77 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі письмових, речових і електронних доказів, висновків експертів; показань свідків. Докази суду надають учасники справи.

Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Під час розгляду справи судом встановлено, що для повного розгляду справи необхідно витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Дари природи плюс" платіжні документи на підтвердження розрахунків за придбання (імпорту) товару (лимони) від CAN NARENCIYE GIDA SANAYIVE TICARET LTD STI, оскільки в наданій до суду виписці по банківському рахунку позивача відсутня вказана інформація.

Також, суд дійшов висновку про необхідність витребування від позивача докази на підтвердження доставки товару (лимони) перевізником ФГ «ВЕЛЛФРУКТ» до ТОВ «ОМЕГА», відповідно до видаткової накладної №3 від 19.07.2022 р., а також прийняття товару контрагентом - ТОВ «ОМЕГА».

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати від позивача докази на підтвердження проведення, станом на день складання даної ухвали, оплати ТОВ «ОМЕГА» згідно договору від 29.06.2022 р. №25.

З вказаних підстав, суд вважає за необхідне витребувати з ініціативи суду додаткові докази по справі та звертає увагу, що докази надаються суду в оригіналі, у випадку направлення копій відповідні докази мають бути посвідчені належним чином.

На підставі наведеного та керуючись статтями 4, 72-80, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Дари природи плюс" наступні докази та інформацію:

- платіжні документи на підтвердження розрахунків за придбання (імпорту) товару (лимони) від CAN NARENCIYE GIDA SANAYIVE TICARET LTD STI;

- докази на підтвердження доставки товару (лимони) перевізником ФГ «ВЕЛЛФРУКТ» до ТОВ «ОМЕГА»;

- докази на підтвердження проведення, станом на день складання даної ухвали, оплати ТОВ «ОМЕГА» за товар згідно договору від 29.06.2022 р. №25.

2. Витребувані докази надати суду протягом п`яти днів з моменту одержання копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Брезіна

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107273782
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —600/3535/22-а

Ухвала від 18.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Постанова від 15.12.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 31.08.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Рішення від 02.08.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 11.11.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 08.11.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 21.10.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні