Ухвала
від 09.11.2022 по справі 295/8527/22
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/8527/22

Категорія 75

2/295/2117/22

УХВАЛА

09.11.2022 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді Перекупка І.Г.

при секретарі судового засідання Конончук Ю.О.

за участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представників відповідача Бовсуновської М.А., Ясинецької Н.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Житомирі клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про об`єднанняцивільних зсправ водне провадженняпо цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати незаконним та скасувати наказ №26/к/тр від 31.05.2022 «Про застосування дисциплінарного стягнення до Оксани Трухній» - заступника директора з навчально-виховної роботи Комунального закладупозашкільної освіти"ОбласнийЦентр Дитячоїта юнацькоїтворчості"Житомирської обласноїради та стягнути з відповідача судові витрати.

Ухвалою Богунського районного суду м. Житомира від 05.09.2022 прийнято до свого провадження та відкрито спрощене позовне провадження з викликом сторін.

04.11.2022 представником ОСОБА_1 ОСОБА_2 через канцелярію суду подану клопотання про об`єднання цивільних справ в одне провадження. В обґрунтування якого зазначено, що в провадженні судді Богунського районного суду м. Житомира Стрілецької О.В. на розгляді перебуває цивільна справа № 295/10250/22 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи , поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди. Позовні вимоги по вищевказаним цивільним справам пов`язані між собою підставами виникнення та доказами, що підтверджують ці вимог и, а саме: у змісті наказу Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої га юнацької творчості» Житомирської обласної ради від 20.09.2022 року «Про звільнення з роботи» № 65/к/тр (додасться) підставою звільнення за систематичне невиконання ОСОБА_1 без поважних причин своїх посадових обов`язків зазначено наказ, то є предметом розгляду справи №295/8527/22, а саме наказ «Про застосування дисциплінарного стягнення до Оксани Трухній». Вказані справи взаємопов`язані між собою підстави для виникнення позову та доказам и9 що мають надаватись сторонами для їх обґрунтування, вирішення однією справи залежить від іншої у зв`язку підставами виникнення трудового спору, а отже є похідними.

В судовому засіданні представник позивача підтримала клопотання, представник відповідача ОСОБА_3 зазначила, що у разі задоволення клопотання про об`єднання цивільних справ в одне провадження, просить суд розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

Заслухавши сторін по справі, дослідивши клопотання про можливість об`єднання цивільних справ, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 188 ЦПК України суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ, зокрема, за позовами різних позивачів до одного й того самого відповідача. Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Згідно з ч. 3ст. 188 ЦПК Україниоб`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Відповідно до ч. 7ст. 188 ЦПК Українипро об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження, роз`єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу.

Враховуючи,що позовнівимоги уобох справахвзаємопов`язані,суд приходить до висновкупро можливість об`єднання справ в одне провадження та їх спільний розгляд в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 188, 274 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про об`єднання цивільних з справ в одне провадження, задовольнити.

Об`єднати в одне провадження цивільну справу № 295/8527/22 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладупозашкільноїосвіти"ОбласнийЦентрДитячоїта юнацькоїтворчості"Житомирськоїобласноїради про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення разом із цивільною справою № 295/10250/22 за позовом поданим представником ОСОБА_1 адвокатом Корзун Світланою Вікторівною до Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди.

Об`єднаній цивільній справі присвоїти номер 295/8527/22.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити посправі підготовчезасідання на 11:30 год. 28.11.2022 року, викликати сторін до Богунського районного суду м. Житомира за адресою: м. Житомир, м-н Соборний 1, зал № 2-Б-4.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г.Перекупка

Дата ухвалення рішення09.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107279548
СудочинствоЦивільне
Сутьзастосування дисциплінарного стягнення

Судовий реєстр по справі —295/8527/22

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні