Ухвала
від 14.11.2022 по справі 914/2882/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

14.11.2022 р. Справа № 914/2882/22

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Ростислава Матвіїва, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Технокап УА», м. Львів,

до відповідача: «Осларка Агро Еоод», м. Стара Загора, Республіка Болгарія,

предмет позову: стягнення 37 000,00 євро,

підстава позову: порушення умов контракту від 05.11.2021,

встановив:

10.11.2022 до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Технокап УА» до «Осларка Агро Еоод» Стара про стягнення 37 000,00 євро.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд зазначає про наявність підстав для залишення позову без руху у зв`язку з таким.

Статтями 162, 164 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до позовної заяви та документи, як додаються до позовної заяви. Зокрема, згідно з п. п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

У тексті позовної заяви позивач не вказує повної інформації стосовно відповідача, а саме не вказано коду юридичної особи - нерезидента України, відомих номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача.

Суд також звертає увагу, що відповідно до ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

До позовної заяви долучено фіскальний чек від 08.11.2022, проте, всупереч ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України опису вкладення в лист, в якому був би зазначений перелік надісланих документів, не подано.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Технокап УА» без руху та надати позивачу можливість усунути допущені недоліки шляхом надання належних доказів надіслання позовної заяви відповідачу; надання інформації, передбаченої п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, щодо ідентифікаційного коду юридичної особи відповідача та номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області

ухвалив:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Технокап УА» у справі № 914/2882/22 залишити без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю «Технокап УА» строк 10 днів з дня вручення даної ухвали для усунення недоліків шляхом надання належних доказів надіслання позовної заяви відповідачу; надання інформації, передбаченої п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, щодо ідентифікаційного коду юридичної особи відповідача та номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача.

3. У випадку невиконання вимог даної ухвали позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення14.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107290061
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань зовнішньоекономічної діяльності

Судовий реєстр по справі —914/2882/22

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 12.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 25.11.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 14.11.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні