Ухвала
від 01.11.2022 по справі 917/1974/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Зигіна, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21

E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/

Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

01.11.2022 Справа № 917/1974/21

Суддя господарського суду Полтавської області Іванко Л.А., за участю секретаря судового засідання Ісенко М.В. розглянувши матеріали справи

за заявою фізичної особи - підприємця Середи Віталія Вікторовича (ідент. номер НОМЕР_1 )

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

Представники сторін - не з`явилися

встановив:

Ухвалою господарського суду від 01.02.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи - підприємця Середи Віталія Вікторовича. Введено процедуру реструктуризації боргів боржника.

Ухвалою господарського суду від 07.07.2022 призначено керуючим реструктуризацією Фізичної особи - підприємця Середи Віталія Вікторовича арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну.

В ході процедури реструктуризації боргів боржника до господарського суду Полтавської області надійшли клопотання керуючої реструктуризацією Фізичної особи - підприємця Середи Віталія Вікторовича арбітражного керуючого Белінської Н.О. про витребування доказів.

Ухвалою господарського суду від 18.10.2022 справу призначено до розгляду на 01.11.2022.

Розглянувши подані у справі клопотання, суд зазначає наступне:

22.09.2022 року до господарського суду Полтавської області надійшло клопотання (вх.№6763) керуючої реструктуризацією ФОП Середи В.В. Белінської Н.О., в якому остання просить суд зобов`язати Головне управління ДПС у Полтавській області надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_7 інформацію про доходи боржника Середи Віталія Вікторовича , про доходи з 01 лютого 2019 року по теперішній час членів сім`ї боржника Середи Віталія Вікторовича : матері - ОСОБА_2 , батька - ОСОБА_3 та сина - ОСОБА_4 . При цьому, в поданому клопотанні керуюча реструктуризації зазначає, що нею був надісланий запит до Головного управління ДПС у Полтавській області з проханням надати інформацію про доходи за останні три роки фізичної особи Середи Віталія Вікторовича та членів його сім`ї: матері - ОСОБА_5 , дружини - ОСОБА_6 , сина - ОСОБА_7 , батька - ОСОБА_8 , брата - ОСОБА_9 .

Виходячи з вищевикладеного, клопотання керуючої реструктуризацією не підлягає задоволенню, оскільки ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 не являються членами сім`ї Середи В.В.

22.09.2022 року до господарського суду Полтавської області надійшло клопотання (вх.№6762) керуючої реструктуризацією ФОП Середи В.В. Белінської Н.О., в якому остання просить суд зобов`язати Пенсійний фонд України надати керуючій реструктуризації ФОП Середи В.В. Белінській Н.О. на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 .ukr.net інформацію про отримання пенсійного забезпечення, надати суми отримання пенсійного забезпечення (у разі отримання) та заробітної плати (доходів) з 01.02.2019 р. по даний час боржником - Середою В.В. , матір`ю - ОСОБА_5 , дружиною - ОСОБА_6 , сином - ОСОБА_7 , батьком - ОСОБА_8 , братом - ОСОБА_9 .

В обґрунтування заявленого клопотання керуюча реструктуризацією зазначає, що з метою отримання відомостей про дохід членів сім`ї та вивчення матеріального становища членів сім`ї боржника, нею був надісланий запит до Пенсійного фонду України з проханням надати індивідуальні відомості про застрахованих осіб з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за останні з роки. А також інформацію чи отримує боржник та члени його сім`ї пенсійне забезпечення, та у разі отримання надати розрахунок пенсійного забезпечення за останні 3 роки.

На даний час, розрахунки з отриманої зарплати (доходу) Середи Віталія Вікторовича Пенсійним фондом України не надані. У листі Пенсійного фонду України № 2800-050202-8/38430 від 14.09.2022 року зазначено, що в Реєстрі застрахованих осіб останні відомості щодо нарахованої заробітної плати (доходу) боржника - фізичної особи Середи Віталія Вікторовича наявні за період 2020-2021 роки. Також в листі ПФУ зазначено, що з огляду на пункт 1 частини 1 статті 114 Кодексу України з процедур банкрутства правові підстави для надання інформації про джерела і розмір доходів членів сім`ї боржника - фізичної особи відсутні.

28.09.2022 року до господарського суду Полтавської області надійшло клопотання (вх.№6952) керуючої реструктуризацією ФОП Середи В.В. Белінської Н.О., в якому остання просить суд зобов`язати Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців в Оболонському районі міста Києва надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 .ukr.net інформацію: чи є Середа В.В. засновником ТОВ «ПТС Оболонь сервіс». Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «ПТС Оболонь сервіс». Зобов`язати Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців в Дарницькому районі міста Києва надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінській Н. О. на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 .ukr.net інформацію: чи є Середа Віталій Вікторович засновником ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія». Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія».

В обґрунтування заявленого клопотання керуюча реструктуризацією зазначає, що від Головного управління регіональної статистики надійшов лист, в якому значиться, що Середа Віталій Вікторович є засновником суб`єкта господарської діяльності ТОВ «ПТС Оболонь сервіс», ідентифікаційний код 35790059 (04210, м. Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграду, буд. 14-Б). Керуючою реструктуризацією Белінською Н.О. надіслано електронною поштою запит № 02-38/633 від 16 серпня 2022 року до Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців в Оболонському районі міста Києва з проханням повідомити чи є Середа Віталій Вікторович ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) засновником ТОВ «ПТС Оболонь сервіс», ідентифікаційний код 35790059. Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «ПТС Оболонь сервіс». Станом на 27 вересня 2022 року відповідь від Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців в Оболонському районі міста Києва відповідь не надійшла.

Також від Головного управління регіональної статистики надійшов лист, в якому значиться, що Середа Віталій Вікторович є засновником суб`єкта господарської діяльності ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія», ідентифікаційний код 36865748 (02095, м. Київ, Дарницький район, вулиця Княжий Затон, буд. 21, оф. 560). Керуючою реструктуризацією Белінською Н.О. надіслано електронною поштою запит № 02-38/634 від 16 серпня 2022 року до Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців в Дарницькому районі міста Києва з проханням повідомити чи є Середа Віталій Вікторович ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_2 ) засновником ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія», ідентифікаційний код 36865748. Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «Українська торгово-інвестиційн компанія». Станом на 27 вересня 2022 року відповідь від Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців в Дарницькому районі міста Києва відповів не надійшла.

Статтею 12 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий має право запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб органів державної влади і органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їх згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів, здійснювати інші повноваження.

Статтею 114 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий у справах про неплатоспроможність фізичної особи користується всіма правами арбітражного керуючого відповідно до законодавства, у тому числі має право запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою щодо майна боржника - фізичної особи, у тому числі які містять конфіденційну інформацію та/або банківську таємницю.

Відповідно до ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на вищевикладене, заявлені клопотання (вх.№6762 від 22.09.2022, вх.№6952 від 28.09.2022) керуючої реструктуризацією ФОП Середи В.В. Белінської Н.О. є обґрунтованими, не суперечать вимогам чинного законодавства, а тому, підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.81, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. В задоволенні клопотання керуючої реструктуризацією фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінської Наталії Олександрівни (вх.№ 6763 від 22.09.2022) - відмовити.

2. Клопотання керуючої реструктуризацією фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінської Наталії Олександрівни (вх.№6762 від 22.09.2022) - задовольнити.

3. Зобов`язати Пенсійний фонд України надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича - Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 .ukr.net інформацію про отримання пенсійного забезпечення:

- боржником - Середою Віталієм Вікторовичем (РНОКПП НОМЕР_1 );

- матір`ю - ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 ; ІНФОРМАЦІЯ_2 ), громадянка України;

- дружиною - ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ), громадянка України;

- сином - ОСОБА_7 (РНОКПП відсутній; ІНФОРМАЦІЯ_4 ) громадянин України;

- батьком - ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ) громадянин України;

- братом - ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ), громадянин України.

- надати суми отримання пенсійного забезпечення (у разі отримання) та заробітної плати (доходів) з 01.02.2019 р. по даний час по вищевказаним особам.

4. Клопотання керуючої реструктуризацією фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінської Наталії Олександрівни (вх.№6952 від 28.09.2022) - задовольнити.

5. Зобов`язати Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців в Оболонському районі міста Києва надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 інформацію: чи є Середа Віталій Вікторович ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) засновником ТОВ «ПТС Оболонь сервіс», ідентифікаційний код 35790059 (04210, м. Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграду, буд. 14-Б. Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «ПТС Оболонь сервіс», ідентифікаційний код 35790059.

6. Зобов`язати Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців в Дарницькому районі міста Києва надати керуючій реструктуризації фізичної особи підприємця Середи Віталія Вікторовича Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 інформацію: чи є Середа Віталій Вікторович ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) засновником ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія», ідентифікаційний код 36865748 (04210, м. Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграду, буд. 14-Б). Якщо так, надати копію Статуту ТОВ «Українська торгово-інвестиційна компанія», ідентифікаційний код 36865748.

7. Копію ухвали направити керуючій реструктуризацією, Пенсійному фонду України, Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців в Оболонському районі міста Києва, Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців в Дарницькому районі міста Києва.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає (ст.ст. 235, 255 ГПК України).

Суддя Іванко Л.А.

Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107290203
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність

Судовий реєстр по справі —917/1974/21

Ухвала від 05.06.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 09.02.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 09.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні