Рішення
від 14.11.2022 по справі 214/562/22
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/562/22

2/214/2905/22

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

14 листопада 2022 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Ковтун Н.Г.,

за участю секретаря - Фартушної Є.К.,

розглянувши в порядкуспрощеного позовногопровадження безвиклику сторін цивільну справу за позовною заявою Житлово-будівельного кооперативу «Спутник -4» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач Житлово-будівельний кооператив «Спутник-4» звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою, відповідно до якої просить суд стягнути з ОСОБА_1 на користь житлово-будівельного кооперативу «Спутник-4» заборгованість за житлово-комунальні послуги у розмірі 25404,35 грн., 3% річних в розмірі 2288,00 грн., втрат від інфляції (інфляційних витрат) в розмірі 5007,13 грн та понесені судові витрати в тому числі судовий збір у розмірі 2481,00 грн. та витрат на правничу допомогу у розмірі 1500,00 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідач ОСОБА_1 зареєстрований та мешкає в належній йому на праві власності квартирі АДРЕСА_1 , користується житлово-комунальними послугами, які надає відповідачу позивач ЖБК «Спутник -4», але не сплачує їх, у результаті чого утворилася заборгованість, що станом на 01.01.2022 складає 25404,35 грн., 3% річних в розмірі 2288грн., втрат від інфляції (інфляційних витрат) в розмірі 5007,13 грн. Позивач згідно статуту ЖБК «Спутник-4» є неприбутковою організацією, створено виключно для обслуговування , ремонту і реконструкції житлового будинку АДРЕСА_2 та утримання прибудинкової території за кошти членів кооперативу. Незважаючи на неодноразові попередження, відповідач відмовляється сплатити виниклу заборгованість за житлово-комунальні послуги у повному обсязі, також відповідач у встановленому законом порядку не уклав договір на реструктуризацію заборгованості, у зв`язку з чим позивач вимушений звернутися до суду за захистом своїх прав.

Ухвалою суду від 27 липня 2022 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідач, який належним чином повідомлявся про відкриття провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, не скористався своїм правом та не направив до суду відзив на позовну заяву.

Відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

У відповідності до вимог ч. 2ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши письмові докази по справі, надавши їм оцінку в сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що згідно з довідки ЖБК «Спутник-4» (а.с. 5 ) та довідки за відомостями відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради (а.с. 35 ) відповідач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Як слідує з ч. 2 ст. 6Закону України «Про кооперацію»(далі - Закон), відповідно до завдань та характеру діяльності кооперативи поділяються на такі типи: виробничі, обслуговуючі та споживчі. За напрямами діяльності кооперативи можуть бути сільськогосподарськими, житлово-будівельними, садово-городніми, гаражними, торговельно-закупівельними, транспортними, освітніми, туристичними, медичними тощо.

Правовим документом, що регулює діяльність житлового кооперативу є Статут кооперативу, який повинен містити, зокрема відомості про умови і порядок вступу до кооперативу його членів та виходу чи виключення з нього членів кооперативу, також права і обов`язки членів кооперативу (ст. 8 Закону).

Рішенням від 18.05.1971, затверджено Житлово-будівельний кооператив «СПУТНИК-4» (а.с.17).

Відповідно до Виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «СПУТНИК-4», є юридичною особою, дата проведення державної реєстрації 12.05.1971. Місцезнаходження юридичної особи: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Космонавтів, буд. 29 (а.с. 16).

ЖБК «СПУТНИК-4» здійснює свою діяльність на підставі Статуту, зареєстрованого у встановленому законодавством порядку (а.с. 18-22).

Відповідно до п. 2 Статуту, метою діяльності кооперативу є забезпечення належного утримання будинку та прибудинкової території; Забезпечення мешканців будинку комунальними та іншими послугами, тощо.

Як визначено п. 7.2. Статуту, кооператив зобов`язаний надавати послуги членам кооперативу по утриманню належних їм на праві власності квартир за їх рахунок; визначати розмір платежів, що вносяться членами кооперативу.

Згідно з п. 8 Статуту, для забезпечення належного утримання будинку і прибудинкової території кооператив щорічно складає та затверджує на загальних зборах кошторис, у якому передбачаються такі статті витрат: поточні витрати; витрати на штату комунальних та інших послуг; витрати на утримання та ремонт будинку; інші витрати.

Платежі на поточні витрати вносяться членами кооперативу в порядку та в строки, що визначаються загальними зборами. Розмір платежів на поточні витрати кожного члена кооперативу визначається розміром його частки вартості будинку та загальною сумою витрат на ці цілі, передбаченою річним кошторисом (8.2 Статуту).

Відповідно до п. 8.3 Статуту, до поточних витрат відносяться: затрати на утримання управлінського та обслуговуючого персоналу при виконанні окремих функцій і робіт, згідно з договором (угодою, контрактом); витрати на оплату робіт та послуг, що виконуються згідно з укладеними договорами; витрати на винагороди членам кооперативу і правління; інші витрати.

Згідно з п. 8.4 Статуту, член кооперативу зобов`язаний вносити платежі на поточні витрати незалежно від в користування квартирою, або окремими об`єктами, що перебувають у спільній власності членів кооперативу.

Розмір щомісячних платежів для оплати теплопостачання, електропостачання, газопостачання, водопостачання, та водовідведення, інших комунальних послуг, визначається згідно з показниками лічильників та затверджених в установленому порядку тарифів, а при відсутності лічильників - за умови договору між постачальником послуг та кооперативу (п. 8.5 Статуту)

Відповідно до п. 5.1 Статуту, членами кооперативу можуть бути фізичні і юридичні особи- власники квартир, жилих або нежилих приміщень у жилому будинку, якщо об`єкти перебувають у спільній частковій власності або у спільній сумісній власності уповноважені власники.

Згідно з п. 6.2. Статуту, член кооперативу зобов`язаний: виконувати вимоги Статуту кооперативу, рішення загальних зборів членів Кооперативу; своєчасно здійснювати оплату комунальних послуг, вносити платежі на розрахунковий рахунок кооперативу з урахуванням загальних витрат. Обов`язки по здійсненню всіх платежів виникають у члена кооперативу з мамонту признання права власності на квартиру.

Як видно з матеріалів справи, відповідач ОСОБА_1 з 09.03.2004 року зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до вимог ч. 4ст. 319 ЦК України, власність зобов`язує.

За змістомст. 322 ЦК України, власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. ст.67,68 ЖК УРСР, плата за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична енергія та інші) береться незалежно від квартирної плати по затверджених в установленому порядку тарифах, наймач і повнолітні члени сім`ї зобов`язуються вчасно вносити квартирну плату, плату за комунальні послуги та несуть солідарну майнову відповідальність за зобов`язаннями.

Статтею 66 ЖК Української РСРвстановлено, що плата за користування житлом (квартирна плата) обчислюється виходячи із загальної площі квартири. Розмір тарифів (нормативних витрат, пов`язаних з утриманням будинків і спору та прибудинкових територій) визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

Балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом (ч. 1ст. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Відповідно до ч. 2ст. 14 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»( на момент виникнення спірних правовідносин), ціни/тарифи на комунальні послуги та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій формуються і затверджуються центральними органами виконавчої влади, національними комісіями, що здійснюють державне регулювання у відповідних сферах, та органами місцевого самоврядування відповідно до їхніх повноважень, визначених законом.

Згідно зіст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник.

Відповідно дост. 20 цього ж Закону, споживач зобов`язаний укласти договір про надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем.

За приписами п. 1 ч. 1ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передбачено право споживача одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством та умовами договору на надання житлово-комунальних послуг, при цьому, такому праву прямо відповідає визначений п. 5 ч. 3ст. 20 цього Законуобов`язок споживача оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно, відповідно до умов договору (ч. 1 ст. 32Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Згідно з ч. 3ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», власник житла та члени його сім`ї зобов`язані брати участь, пропорційно із займаною площею, у відшкодуванні витрат, пов`язаних з технічним обслуговуванням і ремонтом, у тому числі капітальним, всього будинку, утримання прибудинкової території. Споживач зобов`язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

ЖБК «СПУТНИК-4» перебуває в договірних відносинах з комунальними підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, необхідні для функціонування житлового будинку АДРЕСА_2 , його утримання.

Так, між КП «Кривбасводоканал» в особі директора Гамазинського Ю.Є. та ЖБК «СПУТНИК-4», 11.07.2013 укладено договір № 326 про надання послуг з централізованого постачання питної води і водовідведення (а.с. 24), відповідно до якого, «Кривбасводоканал» зобов`язується забезпечити ЖБК «СПУТНИК-4» питною водою, виробником якої є ДП «Кривбаспромводопостачання» та прийняти від нього стічні води, а ЖБК «СПУТНИК-4», зобов`язується прийняти та оплатити питну воду за встановленими тарифами згідно з наданої заявки, орієнтовано в розмірі 20953 м3/рік.

Крім того, відповідно до додаткової угоди від 14.05.2013 № 1 (а.с. 25), укладеної між ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО» та ЖБК «СПУТНИК-4», постачальник продає електричну енергію Споживачу у точці (точках) продажу електричної енергії для забезпечення потреб електроустановок Споживача з приєднаної потужністю 4,8 кВт, величини якої по об`єктах Споживача визначені додатком «Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії», а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

Таким чином, відповідно до укладених договорів, ЖБК «СПУТНИК-4» придбало послуги з водопостачання та електричної енергії, за які, відповідно до Статуту ЖБК, повинні сплачувати члени кооперативу.

Разом з тим, відсутність укладеного між відповідачами та ЖБК «СПУТНИК-4» договору про надання житлово-комунальних послуг, не тягне за собою недійсність відносин по фактичному наданню таких послуг та не звільняє відповідача від обов`язку внесення оплати за надані та спожиті послуги. Надання таких послуг ЖБК перед судом не спростовано.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про кооперацію», обслуговуючий кооператив - кооператив, який утворюється шляхом об`єднання фізичних та/або юридичних осіб для надання послуг переважно членам кооперативу, а також іншим особам з метою провадження їх господарської діяльності.

Згідно зіст. 12 Закону України «Про кооперацію», основними правами члена кооперативу є участь в господарській діяльності кооперативу, а також в управлінні кооперативом, право голосу на його загальних зборах, право обирати і бути обраним в органи управління; користування послугами кооперативу. Основними обов`язками члена кооперативу є: додержання статуту кооперативу; виконання - рішень органів управління кооперативу та органів контролю за діяльністю кооперативу; виконання своїх зобов`язань перед кооперативом; сплата визначених статутом кооперативу внесків.

Статтею23 Закону України «Про кооперацію»передбачено, що кооператив відповідно до свого статуту самостійно визначає основні напрями діяльності, здійснює її планування. Кооперативи мають право провадити будь-яку господарську діяльність, передбачену статутом і не заборонену законом .

З виписок з протоколів зборів членів кооперативу № 29 від 01.01.2017 (а.с.13), № 1 від 01.05.2019 (а.с.14), № 2 від 01.02.2020 (а.с.15), видно, що членами кооперативу встановлювались тарифи на утримання будинку, вирішувались питання про нарахування по холодній воді квартирам, у яких не встановлені водоміри та обговорювались питання щодо підключення будинку до тепла за період 2017-2020 роки.

Заперечення щодо встановлення тарифів відповідно до протоколів зборів членів кооперативу відсутні.

Таким чином, виконуючи умови Статуту, власники квартир зобов`язані сплачувати кошти за спожиті житлово-комунальні послуги.

Відповідно до довідок розрахунків заборгованості за житлово-комунальні послуги за період 2019- 2021 роки, які надавались відповідачам, заборгованість станом на 01.01.2022 складає 25404,35 грн. (а.с.8-10).

Згідно зіст. 1 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», співвласник багатоквартирного будинку - це власник квартири або нежитлового приміщення у багатоквартирному будинку.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», співвласники зобов`язані: виконувати рішення зборів співвласників; своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Як визначеност. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», житлово-комунальні послуги - це результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово- комунальних послуг.

Згідно зіст. 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», до житлово-комунальних послуг належать: житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком.

Послуга з управління багатоквартирним будинком включає утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), утримання ліфтів тощо; купівлю електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку; поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку; комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу; електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Відповідно до пп. 5 п. 2ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Згідно з ч. 1ст. 9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Відповідно до п. 1ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, окрім випадків, коли відповідно до закону ціни (тарифи) є регульованими.

За приписами п. 1ст. 526 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цьогоКодексу, інших актів цивільного законодавства, і а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших: вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до п. 11ст. 527 ЦК України, боржник зобов`язаний виконати свій обов`язок, а кредитор - прийняти виконання особисто, якщо інше не встановлено договором або законом, не випливає із суті зобов`язання чи звичаїв ділового обороту.

Згідно з п. 1ст. 530 ЦК України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до п. 1 ст. 610 ЦК України, порушенням зобов`язання є його невиконання або. виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Як слідує з ч. 1ст. 612 ЦК України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Таким чином, судом встановлено, що незаконними діями відповідача, який оплату за житлово-комунальні послуги в повному обсязі не здійснював, внаслідок чого виникла заборгованість станом на 01.01.2022 року в сумі 25 404 грн. 35 коп., заподіюється шкода майновим правам позивача, що у відповідності до ст.15 ЦК України охороняються законом, а тому позивач обґрунтовано, у відповідності до ст. 16 ЦК України звернувся до суду за захистом своїх прав.

Щодо заявленої позивачем вимоги про стягнення інфляційних втрат в сумі 5007 грн. 13 коп. та 3% річних в сумі 2288 грн. 00 коп., суд вважає, що в її задоволенні слід відмовити, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 625 ЦК України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Відповідно до ст.ст.12, 81 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно зі ст.89 ЦПК України, виключне право оцінки доказів належить суду, який має оцінювати докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Тягар доведення обґрунтованості вимог пред`явленого позову за загальним правилом покладається на позивача, а доведення заперечень щодо позовних вимог покладається на відповідача.

Частиною 1 статті 13 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Позивач, звертаючись до суду з даним позовом, на підтвердження обґрунтувань позову про розмір інфляційних втрат в сумі 5007 грн. 13 коп. та 3% річних в сумі 2288 грн. 00 коп., розрахунку на підтвердження заявлених вимог до суду не надав. Крім того, зі змісту позову та наданих доказів у підтвердження заборгованості за надані послуги, судом не встановлено з якого саме часу (тобто визначений часом період заборгованості) у відповідачки перед позивачем виникла заборгованість, що унеможливлює застосуванням судом наслідків прострочення виконання зобов`язань, передбачених ст.625 ЦК України, у виді нарахування інфляційних втрат та 3% річних.

Отже, ЖБК «Спутник-4» скористався своїм правом щодо подання доказів на власний розсуд, в той час як збирати та відшукувати інші докази замість сторін суд не вправі.

Таким чином, суд зазначає про наявність достатніх правових підстав для стягнення з відповідача на користь позивача суми заборгованості за надані житлово-комунальні послуги в сумі 25404 грн. 35 коп. У задоволенні позовних вимог в частині стягнення інфляційних втрат в сумі 5007 грн. 13 коп. та 3% річних в сумі 2288 грн. 00 коп., слід відмовити за недоведеністю, тому позов підлягає частковому задоволенню.

Згідно ч.1 ст.141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених вимог.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, враховуючи часткове задоволення позовних вимог (77,69%), згідно зі ст.141 ЦПК України суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивача понесені ним та документально підтверджені судові витрати по сплаті судового збору пропорційно частині задоволених вимог, що становить 1927 грн. 49 коп.

Що стосується вимоги про стягнення з відповідачки на користь позивача витрат, пов`язаних з наданням професійної правничої допомоги в сумі 1500 грн. 00 коп., суд дійшов до наступного.

Згідно ч.2 ст. 137 ЦПК України передбачено, що за результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Так, позивачем суду наданий лише акт прийому-здачі виконаних робіт (а.с.4), який є невід`ємною частиною договору про надання юридичної (правничої) допомоги від 17.02.2021 року, в якому сума витрат на правову допомогу визначена в розмірі 700 грн. 00 коп. Однак, у порушення вимог ст. 137 ЦПК України, суду не надано доказів укладення договору про надання правової допомоги, детального опису виконаних доручень клієнта, платіжних доручень на підтвердження фактично понесених витрат клієнтом тощо. Таким чином, суд приходить до висновку, що відсутність документального підтвердження надання позивачеві правової допомоги, є підставою для відмови у задоволенні заяви про розподіл судових витрат у зв`язку з недоведеністю їх наявності.

Керуючись ст. ст. 509, 525, 526, 625 ЦК України, ст. ст. 137, 149 ЖК України, ст. ст. 2, 9 Закону України «Про кооперацію» № 1087-ІV, ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" від 24.06.2004 р. № 1875-IV, ст. ст. 1,5, 7, 9,12, 16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» № 2189-VIII від 09.11.2017р., ст.ст. 2, 4, 12, 13, 77, 78, 80, 133, 141, 206, 223, 228, 258-260, 263-265, 274, 280-284, 287, 354, 355 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Житлово-будівельного кооперативу «Спутник -4» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Житлово-будівельного кооперативу «Спутник -4» заборгованість за житлово-комунальні послуги станом на 01.01.2022 року у розмірі 25404 (двадцять п`ять тисяч чотириста чотири) грн. 35 коп.

В іншій частині позовних вимог - відмовити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Житлово-будівельного кооперативу «Спутник -4» 1927 (одну тисячу дев`ятсот двадцять сім ) грн. 00 коп. в рахунок відшкодування витрат по сплаті судового збору.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів після проголошення рішення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відомості про сторін:

Житлово-будівельний кооператив «Спутник -4», юридична адреса: 50008 м. Кривий Ріг, вул. Космонавтів, буд. 29, ЄДРПОУ 21928344.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Суддя Н.Г.Ковтун

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення14.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107303793
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —214/562/22

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 27.07.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні