Ухвала
від 15.11.2022 по справі 706/819/16-ц
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 706/819/16-ц

6/706/20/22

У ХВ АЛ А

про видачу дубліката виконавчого листа

15 листопада 2022 року Христинівський районний суд Черкаської області

в складі:

головуючого - судді Олійника М.Ф.,

за участі секретаря судового засідання Рибчинецької Я.А.,

прокурора Школьної А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Христинівці Черкаської області заяву стягувача комунального некомерційного підприємства «Христинівська багатопрофільна лікарня» про видачу дубліката виконавчого листа,

ВСТАНОВИВ:

Стягувач КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня» звернувся до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа.

Просив видати дублікат виконавчого листа, який було видано на підставі рішення Христинівського районного суду від 15.09.2016 р. у справі №706/819/16-ц за заявою заступника керівника Уманської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Христинівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування потерпілого від злочину, оскільки виконавчий лист було втрачено при поверненні його стягувачу 25.06.2020 р. згідно з п. 2 ст. 37 Закону України «Про виконавче провадження».

Представник стягувача КНП «Христинівськабагатопрофільна лікарня» у судове засідання не з`явився, однак від стягувача надійшла заява про розгляд заяви за відсутності його представника.

Прокурор Школьна А.В. у судовому засіданні висловила думку, що заява підлягає задоволенню.

Боржник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час і місце розгляду заяви.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву за відсутності представника стягувача КНП«Христинівська багатопрофільналікарня» та боржника ОСОБА_1 .

Заслухавши думкупрокурора ШкольноїА.В.,дослідивши матеріализа заявою,цивільну справу706/819/16-ц за позовом заступника керівника Уманської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Христинівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування потерпілого від злочину, суд вважає, що заява підлягає задоволенню повністю з таких підстав.

Згідно з п.17.4 ч. 1 Розділу ХIII «Перехідні положення» ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред`явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення (ч. 5 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження»).

Постанова державного виконавця про повернення виконавчого документа стягувачу була винесена 25.06.2020 р., у постанові зазначено, що виконавчий документ може бути повторно пред`явлений для виконання в строк до 25.06.2023 р.

Тобто, стягувач звернувся із заявою про видачу дубліката виконавчого листа до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання, тому йому необхідно видати дублікат виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_1 витрат на лікування потерпілого від злочину в розмірі 1428 грн.

Керуючись ст.ст.258,260, 261,п.17.4ч.1Розділу ХIII«Перехідні положення»ЦПК України, ч.ч.1,5ст.12Закону України«Про виконавчепровадження»,суд

УХВАЛИВ:

Заяву комунального некомерційного підприємства «Христинівська багатопрофільна лікарня» (20001, Черкаська обл., Уманський район, м. Христинівка, вул. Б. Хмельницького, 2, код ЄДРПОУ 02005473) про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити повністю.

Видати комунальному некомерційному підприємству «Христинівська багатопрофільна лікарня» дублікат виконавчого листа за рішенням Христинівського районного суду Черкаської області від 15.09.2016 року у цивільній справі № 706/819/16-ц про стягнення з ОСОБА_1 на користь комунального некомерційного підприємства «Христинівська багатопрофільна лікарня» витрат на лікування потерпілого від злочину в розмірі 1428 гривень.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду через Христинівський районний суд Черкаської області шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення апеляційної скарги.

Суддя М. Ф. Олійник

Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107306656
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —706/819/16-ц

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник М. Ф.

Рішення від 15.09.2016

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник М. Ф.

Ухвала від 24.06.2016

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник М. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні