Ухвала
від 11.11.2022 по справі 757/61050/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61050/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2022 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Бусик О.Л.

при секретарі судових засідань - Рябошапці М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія «Траст Фінанс" про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відкритого акціонерного товариства "Універсал Банк" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія «Траст Фінанс" звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження у справі № 2-1236/09 з АТ "Універсал Банк" на ТОВ "ФК "Траст Фінанс".

Обґрунтовуючи заяву, представник заявника вказує на те, що 30.04.2021 року між АТ "Універсал Банк" на ТОВ "ФК "Європейська агенція з повернення боргів" було укладено Договір факторингу №30/04/21/ФК1, відповідно до умов якого ПАТ "Універсал Банк" відступає ТОВ «ФК "Європейська агенція з повернення боргів" належні банку, а ТОВ "ФК "Європейська агенція з повернення боргів" набуває права вимоги Банку до позичальників.

Відповідно до умов Договору факторингу Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів" отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками AT «Універсал Банк», у тому числі і до ОСОБА_1 за кредитним договором та договором поруки.

У подальшому, 01.10.2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів" та Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», керуючись главою 47 ЦК України, уклали Договір факторингу № 01/10/21/ФК1, згідно з яким відбулось відступлення прав вимог за рядом кредитних дог та у відповідності до ст. 512 ЦК України, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів", у тому числі і до ОСОБА_1 за кредитним договором та договором поруки.

В судове засідання учасники справи не з`явились, про місце, день і час проведення судового засідання повідомлялись належним чином, заявник просив розглядати справу у його відсутності.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, дослідивши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, вивчивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Згідно ч. 1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

30.04.2021 року між ПАТ "Універсал Банк" на ТОВ "ФК "Європейська агенція з повернення боргів" було укладено Договір факторингу №30/04/21/ФК1, відповідно до умов якого ПАТ "Універсал Банк" відступає ТОВ «ФК "Європейська агенція з повернення боргів" належні банку, а ТОВ "ФК "Європейська агенція з повернення боргів" набуває права вимоги Банку до позичальників.

Відповідно до умов Договору факторингу Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів" і статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками AT «Універсал Банк», у тому числі і до ОСОБА_1 за кредитним договором та договором поруки.

У подальшому, 01.10.2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів" та Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», керуючись главою 47 ЦК України, уклали Договір факторингу № 01/10/21/ФК1, згідно з яким відбулось відступлення прав вимог за рядом кредитних дог та у відповідності до ст. 512 ЦК України, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які є боржниками Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів", у тому числі і до ОСОБА_1 за кредитним договором та договором поруки.

Відповідно до ст. 516 ЦК України заміна кредитора у зобов`язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

За викладених обставин, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 516 ЦК України, ч. 1 ст. 55, ст.ст. 260, 261, 353, 354, 442 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Траст Фінанс" про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача - Публічне акціонерне товариство «Універсал Банк» у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа № 2-1236/09 від 16.06.2009, виданого Печерським районним судом м.Києва у справі за позовом ВАТ "Універсал Банк" до ОСОБА_2 та ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс» (код ЄДРПОУ 40514657, юридична адреса: вул.Софіївська, 10, приміщ 4, м. Київ, 01001).

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О.Л. Бусик

Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено16.11.2022

Судовий реєстр по справі —757/61050/21-ц

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні