Ухвала
від 31.10.2022 по справі 756/9606/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

31.10.2022 Справа № 756/9606/22

Унікальний № 756/9606/22

Провадження № 2/756/4858/22

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

31 жовтня 2022 року суддя Оболонського районного суду міста Києва Яценко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Благодійної організації «ФОНД РОЗВИТКУ МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ», третя особа: ОСОБА_2 , про визнання звільненим з посади директора, -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 в порядку цивільного судочинства звернувся до суду із вищевказаною позовною заявою.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заяву необхідно залишити без руху у зв`язку з порушенням вимог ст. 177 ЦПК України.

Частина 1 ст. 177 ЦПК України зазначає, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У своєму позові позивач зазначає адресу проживання третьої особи ОСОБА_2 в м.Бейрут Ліванської Республіки.

З наданої копії протоколу установчих зборів БО «Фонд розвитку міста Севастополя» вбачається, що третя особа - ОСОБА_2 є громадянином Ліванської Республіки.

Статтею 498 ЦПК України встановлено, що у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Доручення суду України надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Згідно ч. 3 ст. 499 ЦПК України судове доручення про надання правової допомоги оформлюється українською мовою. До судового доручення додається засвідчений переклад офіційною мовою відповідної держави, якщо інше не встановлено міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Станом на 14.06.2022 Договір між Україною та Ліванською Республікою про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах перебуває на розгляді сторін та на даний час не є укладеним та відповідно не є ратифікованим Верховною Радою України.

Проте позивачем не надано для третьої особи, який проживає за межами України, копію позовної заяви разом з додатками із засвідченим перекладом на офіційну мову відповідної держави, як це передбачено ст. 499 ЦПК України.

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2-3 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищенаведене, позивачу рекомендовано надати для третьої особи, який проживає за межами України, копію позовної заяви разом з додатками із засвідченим перекладом на офіційну мову відповідної держави.

Суд вважає за необхідне надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст.185 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Благодійної організації «ФОНД РОЗВИТКУ МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ», третя особа: ОСОБА_2 , про визнання звільненим з посади директора - залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків заяви протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання копії даної ували.

У разі невиконання вимог ухвали в зазначений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Яценко

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено17.11.2022
Номер документу107310968
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —756/9606/22

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Рішення від 27.03.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні