Ухвала
від 15.11.2022 по справі 632/791/20
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/791/20 провадження № 2/632/31/22

У Х В А Л А

15 листопада 2022 року м. Первомайський

Первомайський міськрайоннийсуд Харківськоїобласті ускладі:головуючого -судді БибліваС.В.,за участю секретаря судового засідання -Кузьменко М.В.,розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судув місті Первомайському Харківськоїобласті цивільнусправу запозовом керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області Яковлева А.С., який здійснює представництво інтересів держави в особі позивачів Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Найкращі врожаї» про розірвання договору оренди, припинення державної реєстрації речового права та повернення земельної ділянки у відання держави,-

ВСТАНОВИВ:

16 грудня 2020 року до Первомайського міськрайонного суду Харківської області з Харківського апеляційного суду для продовження розгляду справи надійшла цивільна справа за позовом керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області Яковлева А.С., який здійснює представництво інтересів держави в особі позивачів Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Найкращі врожаї» про розірвання договору оренди, припинення державної реєстрації речового права та повернення земельної ділянки у відання держави, після розгляду апеляційної скарги керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області Яковлева А.С. подану на ухвалу Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 15.05.2020 року про відмову у відкритті провадження у справі.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, головуючим суддею визначено Библіва С.В.

Ухвалою судді від 21 січня 2021 року провадження у справі відкрито та призначено підготовче судове засідання на 11 березня 2021 року, проведення якого було двічі відкладено, востаннє на 25 травня 2021 року.

Ухвалою суду від 25 травня 2021 року було призначено справу до розгляду по суті у судовому засіданні на 28 липня 2021 року, проведення якого неодноразово відкладалося з об`єктивних причин, востаннє на 15 листопада 2022 року.

У судове засідання 15 листопада 2022 року сторони не прибули, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені у встановленому законом порядку. Від начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Ю.Кундрюкова до суду надійшло клопотання з проханням розглянути справу у відсутність представника управління, вони повністю підтримують правову позицію викладену у відзиві, інших пояснень не мають, про час та місце проведення наступного судового засідання просять повідомити Головне управління Держгеокадастру у Харківській області. Від представника відповідача, адвоката Губського С.М. до суду надійшло клопотання з проханням розглянути та задовольнити клопотання його довірителя, ОСОБА_1 від 11.11.2022 року про відкладення розгляду справи, у зв`язку з тим, що він фізично не може дістатися суду, а прийняти участь у розгляді справи шляхом відеоконференцзв`язку не може через постійні відключення світла та відсутністю у зв`язку з цим інтернету. Від представника ФГ «Найкращі врожаї», адвоката Н.Оріщенко до суду також надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з тим, що прийняти участь у судовому засідання в режимі відеоконференції, про проведення якої вона просила у своїй заяві від 08.11.2022 року, у неї не має можливості через проблеми з інтернетом.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно з п.2 ч.2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у судовому засіданні в межах встановленого строку з підстав першої неявки у судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд, відповідно до вимог ст.223 ЦПК України, враховуючи те, що від відповідача по справі ОСОБА_1 та представника ФГ «Найкращі врожаї», адвоката Н.Оріщенко до суду надійшли клопотання про відкладення розгляду справи через неможливість прийняти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції через проблеми з інтернетом, які постійно виникають через відключення світла, вважає необхідним судове засідання відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 223, 247, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В АЛИВ:

Клопотання відповідача ОСОБА_1 та представника ФГ «Найкращі врожаї», адвоката Н.Оріщенко - задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовною заявою керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області Яковлева А.С., який здійснює представництво інтересів держави в особі позивачів Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Найкращі врожаї» про розірвання договору оренди, припинення державної реєстрації речового права та повернення земельної ділянки у відання держави відкласти на 11:00 годину 26 грудня 2022 року, про що повідомити сторони.

Викликати сторони у наступне судове засідання.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://pm.hr.court.gov.ua/sud2030/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:С. В. Библів

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено17.11.2022
Номер документу107312343
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —632/791/20

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні