Ухвала
від 14.11.2022 по справі 203/4272/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/4272/22

Провадження № 1-кс/0203/3432/2022

УХВАЛА

14 листопада 2022 року слідчий суддя Кіровського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, заявлене у кримінальному провадженні № 12022040000000563, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 жовтня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Кіровського районного суду м. Дніпропетровська надійшло складене слідчим клопотання, погоджене прокурором, про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що відділом ВРОТЗ СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022040000000563, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 жовтня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України.

Розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , отримуючи лікування у КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за програмою замісної терапії наркотичним засобом «Метадон», систематично, шляхом шахрайства заволодівали наркотичними засобами в інших закладах охорони здоров`я, а саме в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

Так, під час проведення досудового розслідування встановлено, що 24 червня 2022 року в межах кримінального провадження № 12022040000000351 за ознаками складу кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 319, ч. 2 ст. 28, ст. 320 КК України, під час проведення обшуку було виявлено та вилучено медичну документацію та медичні картки амбулаторних хворих, у тому числі вказаних вище осіб, які отримували лікування за програмою підтримуючої терапії наркотичним засобом «Метадон».

В межах вищевказаного кримінального провадження також проведено тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », КП « ІНФОРМАЦІЯ_10 », під час якого вилучено медичну документацію та медичні картки амбулаторних хворих у тому числі вказаних вище осіб, а тому встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 отримували замісну підтримуючу терапію у трьох медичних закладах, тобто заволоділи наркотичним засобом «метадон», шляхом шахрайства.

Причетність ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 до скоєннякримінальних правопорушеньу сферіобігу наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівабо прекурсорів підтверджуєтьсясукупністю зібранихдоказів,а саме: протоколом обшуку прим. АДРЕСА_3 , протоколом тимчасового доступу до речей і документів до документів, що перебували у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », протоколом тимчасового доступу до речей і документів, що перебували у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », протоколу тимчасового доступу до речей і документів, що перебували у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_10 », протоколом тимчасового доступу до речей і документів, що перебували у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Так, у ході досудового розслідування встановлено достатньо даних, які свідчать про причетність ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України.

Під час проведення досудового розслідування, з метою перевірки та підтвердження фактів вчинення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а саме заволодіння наркотичними засобами, шляхом шахрайства вищевказаними особами до теперішнього часу, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення оригіналів документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ), а саме спеціальних рецептурних бланків № 3 (Ф-3) на право придбання наркотичних засобів, виданих на амбулаторних хворих: ОСОБА_10 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Слідчий вважає, що тимчасовий доступ до вищевказаних документів мають значення для: швидкого та повного проведення досудового розслідування, встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, встановлення кола осіб, які, ймовірно, вчинили кримінальне правопорушення (злочин) та для притягнення до відповідальності причетних осіб, для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому отримати оригінали вищевказаних документів іншим способом, окрім як шляхом проведення тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю не є можливим.

Таким чином, слідчий просив надати дозвіл на проведення тимчасового доступу (виїмки) до оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: спеціальних рецептурних бланків № 3 (Ф-3) на право придбання наркотичних засобів, виданих на амбулаторних хворих ОСОБА_10 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 з метою їх вивчення, надання правової оцінки в якості доказів до матеріалів кримінального провадження.

Клопотання в силу ч. 2 ст. 163 КПК України розглянуто без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий до суду не з`явився, через канцелярію суду подав заяву про розгляд клопотання без його участі, у зв`язку із чим на підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності слідчого.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання слідчого, приходить до наступного висновку.

За змістом ст. ст. 131, 162 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів, полягає у наданні слідчому особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю ч. 5 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування справи, у даному провадженні є потреба в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Керуючись ст. ст. 94, 110, 131, 132, 159, 162, 163, 369-372 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, заявлене у кримінальному провадженні № 12022040000000563, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 жовтня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України задовольнити.

Надати слідчим відділу розслідування особливо тяжкихзлочинів слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вДніпропетровській області ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 дозвіл на здійснення тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення (виїмки), що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ), а саме: спеціальних рецептурних бланків № 3 (ф-3) на право придбання наркотичних засобів, виданих на амбулаторних хворих: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_15 .

Зобов`язати уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати визначені оригінали документів з можливістю їх вилучення (виїмки).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити двомісячний строк дії ухвали з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення14.11.2022
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу107316941
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —203/4272/22

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 11.11.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні