Ухвала
від 16.11.2022 по справі 166/981/22
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 166/981/22

провадження № 2/166/296/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

16 листопада 2022 року смт Ратне

Суддя Ратнівського районного суду Волинської області Свистун О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Заболоттівської селищної ради Ковельського району Волинської області (вул. Незалежності, 6 смт Заболоття Ковельського району Волинської області, код ЄДРПОУ 04334672) про визнання права власності на житловий будинок із господарськими будівлями і спорудами в порядку спадкування за законом,

встановив:

ОСОБА_1 16 листопада 2022 року звернулася в суд з позовом до Заболоттівської селищної ради про визнання права власності на житловий будинок із господарськими будівлями і спорудами, розташованих на АДРЕСА_2 , в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 сестри ОСОБА_2 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені ст.ст.185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч.4 ст. 274 ЦПК України дана цивільна справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі ст.84 ЦПК України, з метою повного й об`єктивного з`ясування обставин справи, слід витребувати у приватного нотаріуса Ковельського районного нотаріального округу Лахтюк І.М. належним чином посвідчену копію спадкової справи №160/2022, зареєстровану після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Керуючись статтями 187,190,191,274 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Заболоттівської селищної ради Ковельського району Волинської області (вул. Незалежності, 6 смт Заболоття Ковельського району Волинської області, код ЄДРПОУ 04334672) про визнання права власності на житловий будинок із господарськими будівлями і спорудами в порядку спадкування за законом прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 09 год 20 хв 12 грудня 2022 року в приміщенні Ратнівського районного суду Волинської області за адресою: вул. Центральна, 17, смт Ратне Волинської області.

Направити учасникам судового розгляду копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу, крім цього, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу - п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Ковельського районного нотаріального округу Лахтюк І.М. належним чином посвідчену копію спадкової справи №160/2022, зареєстровану після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0313.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М. Свистун

Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено18.11.2022

Судовий реєстр по справі —166/981/22

Рішення від 16.12.2022

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні