Ухвала
від 11.11.2022 по справі 529/1259/22
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1259/22

Провадження № 2/529/541/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11 листопада 2022 року суддя Диканського районного суду Полтавської області, розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) про визначення місця проживання дитини, -

встановив:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Петренко О.М., через засоби поштового зв`язку звернулась до суду з позовом про визначення місця проживання дитини - неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який надійшов до суду 09.11.2022.

Відповідно до розпорядження голови Верховного Суду В.Князєва від 14.03.2022, враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ з Золочівського районного суду Харківської області на Диканський районний суд Полтавської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

В той же час, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою - ч. 4 ст. 19 СК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Частина 3 ст. 53 ЦПК України передбачає, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Отже враховуючи характер спору, який виник між сторонами по справі, приходжу до висновку про наявність підстав для залучення до участі в розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог - Служби у справах дітей, сім"ї та молоді Золочівської селищної ради, якій необхідно надати до суду письмовий висновок за результатами обстеження умов проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який є батьком неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

ухвалив :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини, -

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 13.12.2022 об 11 год. 00 хв. в залі судових засідань Диканського районного суду Полтавської області.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

Залучити до участі в розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог: Службу у справах дітей, сім"ї та молоді Золочівської селищної ради.

Зобов"язати Службу у справах дітей, сім"ї та молоді Золочівської селищної ради надати суду письмовий висновок щодо розв"язання спору на підставі відомостей одержаних в результаті обстеження умов проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючого по АДРЕСА_1 - батька неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Направити відповідачу та третій особі копію ухвали про відкриття провадження в справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити, що відповідач може подати відзив на позов, оформлений з додержанням вимог ст.178 ЦПК України, у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відповідачем копії ухвали про відкриття провадження у справі.

До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі не додані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказу іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua, а саме у вкладці "ГРОМАДЯНАМ" переглянути "Список судових справ, призначених до розгляду" http://dk.pl.court.gov.ua/sud1606/gromadyanam/csz/ та "Інформацію щодо стадій розгляду судових справ» http://court.gov.ua/fair/sud1606.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Є. Петренко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено18.11.2022
Номер документу107338496
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —529/1259/22

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні