Рішення
від 16.11.2022 по справі 716/1493/22
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/1493/22

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.11.2022 Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Стрільця Я.С.

за участю секретаря судових засідань Якимик К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за заявою, поданою в порядку окремого провадження ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Заставнівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про надання права на шлюб -

В С Т А Н О В И В:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою в порядку окремого провадження, в якій просить надати їй право на шлюб із ОСОБА_2 .

В обґрунтування заяви вказує, що вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 . На даний час має намір зареєструвати шлюб з ОСОБА_2 . Вона перебуває на обліку в поліклінічному відділенні КНП «Заставнівська ЦРЛ» у зв`язку із вагітністю. Строк вагітності 7 тижнів. У зв`язку з недосягненням нею шлюбного віку, просить надати їй право на шлюб з ОСОБА_2 . Вказаний шлюб відповідає її інтересам, так як він є добровільним і бажаним. ОСОБА_2 заінтересований в укладенні шлюбу і підтримує заяву.

В судове засідання заявниця ОСОБА_1 не з`явилася, надала через канцелярію суду заяву із клопотанням про проведення судового засідання без її участі, заявлені вимоги підтримала та просила їх задовольнити.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у заздалегідь поданих до суду заявах також клопотали про розгляд справи в їх відсутності, проти задоволення вимог заявниці не заперечували.

Представниця заінтересованої особи - Заставнівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), будучи своєчасно та належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилася, причини свого неприбуття не повідомила, клопотань про відкладення розгляду справи на іншу дату не надала.

Відповідно до ч.1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд, врахувавши заяви учасників судового процесу, дослідивши письмові матеріали справи в їх сукупності вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Частинами 1, 3 ст.293ЦПК України передбачено, що окреме провадження-це вид непозовного цивільного судочинства,в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав,свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових правабо підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. У порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей,за заявою будь-кого з подружжя, якщо один з нього засуджений до позбавлення волі, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя та інші справи у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ст. 22 СК України, шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу.

Згідно ч.2 ст. 23 СК України, за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Судом встановлено, що заявниця ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією паспорта (а.с. 4). Згідно висновку ЛКК №1339 від 14.10.2022 остання вагітна, строк вагітності станом на жовтень 2022 року становить 7 тижнів (а.с. 11). У зв`язку із цим вона заінтересована в укладенні шлюбу з ОСОБА_2 . Останній народився ІНФОРМАЦІЯ_2 , є особою, який досяг шлюбного віку та заінтересований в укладенні шлюбу із заявницею. Матір заявниці ОСОБА_3 , яка є заінтересованою особою по справі, не заперечує проти укладення шлюбу ОСОБА_1 із ОСОБА_2 .

Беручи до уваги, що шлюб заявниці з ОСОБА_2 відповідатиме її інтересам, суд приходить до висновку про доцільність надання їй права на шлюб.

На підставі викладеного, ст. 22, 23 СК України, керуючись ст. ст. 7, 10, 12, 13, 95, 293-294, 247, 315, 354, 355 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву задовольнити повністю.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право на шлюб із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його складення до Чернівецького апеляційного суду через Заставнівський районний суд Чернівецької області.

Повне найменування сторін у справі:

заявниця - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм № НОМЕР_2 , виданий 15.07.2019, код органу, що видав: 7316;

представник заявниці - адвокат Павчук Святослав Іванович, адреса місцезнаходження: вул. Турецького, 16, м. Заставна Чернівецького району Чернівецької області, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю №000114 від 23.02.2017, діє у справі на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії СЕ №1051064 від 20.10.2022;

заінтересована особа Заставнівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), адреса місцезнаходження: вул. Гагаріна, 2, м. Заставна Чернівецького району Чернівецької області, код ЄДРПОУ: 21424135;

заінтересована особа ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_3 , паспорт громадянина України № НОМЕР_2 з безконтактним електронним носієм, виданий 25.03.2021, код органу: 7316;

заінтересована особа ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_4 , виданий 10.05.2005 Заставнівським РВ УМВС в Чернівецькій області.

Дата складення повного судового рішення: 16.11.2022

Суддя Ярослав СТРІЛЕЦЬ

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено18.11.2022
Номер документу107345317
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —716/1493/22

Рішення від 16.11.2022

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні