Ухвала
від 10.11.2022 по справі 756/1459/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

10.11.2022 Справа № 756/1459/22

Унікальний номер судової справи 756/1459/22

Номер провадження 2/756/3015/22

УХВАЛА

10 листопада 2022 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Банасько І.М.,

за участю секретаря судового засідання Слуцького О.П.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Києві у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» про стягнення заборгованості по заробітній платі, розірвання договору та зобов`язання вчинити дії,

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС», просить суд ухвалити рішення, яким стягнути з відповідача на користь позивача заробітну плату за листопад 2021 року у сумі 6 000,00 грн; розірвати усний договір, укладений між сторонами, за бажанням позивача та зобов`язати відповідача здійснити записів трудовій книжці позивача про звільнення за власним бажанням згідно абзацу 1 ст. 38 КЗпП України.

Ухвалою суду від 18.02.2022 відкрито спрощене позовне провадження у справі.

Судом на обговорення було поставлено питання про можливість витребування доказів з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи та з метою правильного вирішення спору, а саме у Товариства з обмеженою відповідальністю «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» (місцезнаходження: 08205, Київська область, м. Ірпінь, вул. Стельмаха, 9-В; код ЄДРПОУ 40056436) протоколу загальних зборів ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» про призначення директором (керівником) товариства ОСОБА_1 , наказу про призначення ОСОБА_1 директором (керівником) ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» та статуту зазначеного товариства.

Позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні не заперечував щодо витребування доказів у відповідача.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце судового розгляду справи, явку свого уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив.

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Приписами положень діючого ЦПК України визначено, що під час розгляду цивільних справ суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

При цьому, як визначено ч. 2 ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, передбачених ЦПК України.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів, які мають суттєве значення при розгляді справи та для правильного вирішення спору, а саме у ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» (місцезнаходження: 08205, Київська область, м. Ірпінь, вул. Стельмаха, 9-В; код ЄДРПОУ 40056436) протоколу загальних зборів ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» про призначення директором (керівником) товариства ОСОБА_1 , наказу про призначення ОСОБА_1 директором (керівником) ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» та статуту зазначеного товариства.

Керуючись ст.ст. 2, 13, ч. 7 ст. 81, 259 - 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» (місцезнаходження: 08205, Київська область, м. Ірпінь, вул. Стельмаха, 9-В; код ЄДРПОУ 40056436):

протокол загальних зборів ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС» про призначення директором (керівником) товариства ОСОБА_1;

наказ про призначення ОСОБА_1 директором (керівником) ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС»;

статут ТОВ «САНШАЙН КОМПАНІ ФРУТ ЕНД НАТС».

Витребувані матеріали надати суду до 03.12.2022.

Роз`яснити, що у разі невиконання відповідальними особами законної вимоги суду, щодо надання копій відповідних матеріалів, до неї можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, які передбачені ст. ст. 143-148 ЦПК України.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя І.М. Банасько

Дата ухвалення рішення10.11.2022
Оприлюднено17.11.2022
Номер документу107346078
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, розірвання договору та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —756/1459/22

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Банасько І. М.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Банасько І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні