Ухвала
від 15.11.2022 по справі 296/7937/22
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/7937/22

1-кс/296/2824/22

УХВАЛА

Іменем України

15 листопада 2022 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 , поданого в межах кримінального провадження № 12022060000000330 від 03.08.2022 про надання дозволу на проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та фактичного знаходження ТОВ «Лайме Вінж».

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом Управління СБ України в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12022060000000330 від 03.08.2022, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України: ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які, являючись посадовими особами суб`єктів господарювання та їхніми фактичними власниками, основним видом діяльності яких є оптова торгівля продуктами харчування, в тому числі рибою та молюсками, запровадили протиправний механізм ухилення від сплати податків та подальшу легалізацію доходів отриманих злочинним шляхом. Встановлено, що ОСОБА_6 спільно з ОСОБА_5 , маючи у власності холодильне устаткування, здійснюють закупівлю за готівкові кошти м`яса курей, риби, ракоподібних та молюсків у підконтрольних імпортерів, що зареєстровані в м.Києві та в подальшому в аналогічний спосіб реалізовують товар суб`єктам господарської діяльності Житомирщини та сусідніх областей дрібно- оптовими партіями. З метою приховування доходів та ухилення від сплати податків ОСОБА_7 створив касу та здійснив реєстрацію касового апарату, через який реалізовує товар нібито на кінцевого споживача.

При цьому, встановлено, що у власності вищевказаних громадян знаходяться вантажні автотранспортні засоби, якими здійснюється переревезення товару, в тому числі з метою реалізації суб`єктам господарської діяльності у Львівській, Рівненській, Київській областях.

ТОВ «Мітфіш» (код ЄДРПОУ 42394814, АДРЕСА_1), директор ОСОБА_8 , основний вид діяльності - оптова торгівля продуктами харчування, в тому числі рибою та молюсками, засновником у 2021 році зареєстровано ОСОБА_5 - 100%, статутний фонд складає 20000 грн.

ПП «Добрий продукт» (код ЄДРПОУ 40443340, АДРЕСА_1) директор ОСОБА_9 , основний вид діяльності - оптова торгівля продуктами харчування, в тому числі рибою та молюсками, засновником у 2021 році зареєстровано ОСОБА_5 - 100%, статутний фонд складає 1000 грн.

ПП ТПД «Мідаід» (код ЄДРПОУ 37520697, АДРЕСА_1), директор ОСОБА_6 , основний вид діяльності - складське господарство, засновником у 2021 році зареєстровано ОСОБА_5 - 100%, статутний фонд складає 4 000 000 грн.

Встановлено, що постачальниками товару для ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та підконтрольних їм ТОВ «Мітфіш» (код ЄДРПОУ 42394814, АДРЕСА_1), ПП «Добрий продукт» (код ЄДРПОУ 40443340, АДРЕСА_1), ФОП ОСОБА_6 являються імпортери рибопродукції - ТОВ «Інко Україна Компані» (код ЄДРПОУ 44049642, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11, оф. 3-30) та ТОВ «КМК-Імпорт» (код ЄДРПОУ 43932922, м. Київ, вул. Голосіївський проспект, буд. 100/2. Відповідно до товарно-супровідних документів, що використовуються при митному оформленні, відправниками на адресу ТОВ «Інко Україна компані» та ТОВ «КМК-Імпорт» продукції є припортові підприємства країн Прибалтики та Норвегії, які не є експортерами та надають послуги з її зберігання в холодильному обладнанні.

Вказані факти підтверджуються проведеним спостереженням за 15 транспортними засобами, яким проводилося перевезення риби на адресу ТОВ «Інко Україна Компані» (код ЄДРПОУ 44049642) та ТОВ «КМК-Імпорт» (код ЄДРПОУ 43932922), хоча фактично після розмитнення транспортні засоби відразу прямують для розвантаження на склади, що належать ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході проведеного аналізу фінансово-господарської діяльності ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 встановлено факти придбання значної кількості автотранспортних засобів та нерухомих об`єктів загальної вартістю більше 10 000 000 грн. при відсутності значних доходів від фінансово- господарської діяльності.

Вказаний факт свідчить про те, що в діях ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 наявні ознаки вчинення дій, спрямованих на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом приховування незаконного походження коштів або іншого майна у великому розмірі, тобто за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.209 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що за місцем реєстрації та фактичного знаходження ТОВ «Лайме Віжн» (код ЄДРПОУ 44572293, м. Житомир, вул. Вітрука, 9, оф. 225), фактичним власником якого є ОСОБА_10 та яке згідно видаткових накладних надають послуги по зберіганню та розвантаженню риби для ТОВ «КМК-Імпорт» (код ЄДРПОУ 43932922), знаходяться документи щодо придбання за кордоном та ввезення на територію України продукції, первинні бухгалтерські документи, які містять відомості про господарські операції, накладні, акти прийому-передачі, документи бухгалтерського обліку, печатки підконтрольних ОСОБА_5 та ОСОБА_6 суб`єктів господарювання, ПЕОМ, мобільні телефони, банківські картки, готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи, інші відомості, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів кримінального провадження, вчинення ними дій спрямованих на відмивання коштів, а також іншої документації, яка використовувалася під час вчинення кримінальних правопорушень та має значення доказу у кримінальному провадженні.

Згідно Витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна власник об`єкта нерухомості за адресою: Житомирська область, м. Житомир, вул. Вітрука, 9, оф. 225 являється ТОВ «Акрекс» (ЄДРПОУ 32453527).

Слідча в судовому засіданні клопотання підтримала та просила задовольнити з підстав викладених в ньому.

Розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.4 ст.234 КПК України, слідчий суддя розглядає клопотання про обшук за участю слідчого або прокурора.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обставини, викладені у клопотанні підтверджуються матеріалами кримінального провадження.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі можуть знаходитися у вказаному житлі, а тому наявна обґрунтована необхідність у проведенні обшуку.

Керуючись ст.ст.233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та фактичного знаходження ТОВ «Лайме Віжн», код ЄДРПОУ 44572293 (Житомирська область, м. Житомир, вул. Вітрука, 9, оф. 225) з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення кримінальних правопорушень, предметів та документів (оригіналів та копій), які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а саме:

- товарно-супровідні документи щодо придбання за кордоном та ввезення на територію України продукції на адресу ТОВ «Інко Україна Компані» (код ЄДРПОУ 44049642) та ТОВ «КМК-Імпорт» (код ЄДРПОУ 43932922), а також документи щодо її подальшої реалізації на території України, первинні бухгалтерські документи, які містять відомості про господарські операції, накладні, акти прийому-передачі, документи бухгалтерського обліку, печатки підконтрольних ОСОБА_5 та ОСОБА_6 суб`єктів господарювання, мобільні телефони, банківські картки, готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи, інші відомості, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів кримінального провадження, вчинення ними дій спрямованих на відмивання коштів, а також іншої документації, яка використовувалася під час вчинення кримінальних правопорушень та має значення доказу у кримінальному провадженні.

- комп`ютерної техніки, за допомогою якої здійснювалося виготовлення та підроблення документів;

- записних книжок, блокнотів, електронних та паперових носіїв інформації, на яких може зберігатися інформація або міститися відомості щодо вчиненого кримінального правопорушення, тощо.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу107357506
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —296/7937/22

Ухвала від 15.11.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні