Ухвала
від 17.11.2022 по справі 569/12807/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12807/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

17 листопада 2022 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Першко О.О.,

секретар судового засідання Прокопчук Л.М.,

провівши підготовче засідання у цивільній справі за позовом Служби у справах дітей виконавчого комітету Рівненської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Орган опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

02 вересня 2022 року Служба у справах дітей виконавчого комітету Рівненської міської ради звернулася із позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Орган опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради, в якій просить позбавити відповідача батьківських прав відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 13 вересня 2022 року вказану справу прийнято до провадження в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Представник позивача у підготовче засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про час, дату і місце проведення підготовчого засідання, що підтверджується розпискою представника позивача ОСОБА_3 17 листопада 2022 року представник позивача ОСОБА_3 подала заяву, в якій просила підготовче засідання провести без її участі, не заперечує проти призначення справи до судового розгляду.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилася жодного разу, хоча належним чином повідомлялася про час, дату і місце його проведення.

Згідно відомостей відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Рівненській області від 08 вересня 2022 року ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 з 25 вересня 2009 року.

14 листопада 2022 року до суду повернулася не врученою судова повістка для відповідача на 17 листопада 2022 року з довідкою поштового відділення про причини повернення/досилання, де вказана причина повернення адресат відсутній за вказаною адресою.

Згідно ч. 4 ст. 130 ЦПК України, у разі відсутності адресата (будь-кого з повнолітніх членів його сім`ї) особа, яка доставляє судову повістку негайно повертає її до суду з поміткою про причини невручення.

Відповідно до частини 1, 3 ст. 131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Оскільки судова повістка, направлена судом відповідачу за адресою, за якою зареєстровано її місце проживання, не одержана, повернута суду з відміткою - адресат відсутній за вказаною адресою, тому суд вважає відповідача такою, що була належним чином повідомлена про час, дату та місце проведення підготовчого засідання. Про причини неявки відповідач суд не повідомила.

Представник Органу опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про час, дату і місце проведення підготовчого засідання, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. 01 листопада 2022 року від Органу опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради надійшла заява, в якій просять справу розглядати без участі представника Органу опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради. Позовні вимоги та висновок органу опіки та піклування підтримують в повному обсязі.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому доходить висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст.ст. 3, 19, 189-200 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом Служби у справах дітей виконавчого комітету Рівненської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Орган опіки та піклування виконавчого комітету Маневицької селищної ради, про позбавлення батьківських прав до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Рівненського міського суду Рівненської області (м. Рівне, вул. Шкільна, 1) на 13 грудня 2022 року о 12:00 год.

Справу розглядати суддею одноособово.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, яких викликати у судове засідання для участі у судовому розгляді справи по суті.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1715/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.О. Першко

Дата ухвалення рішення17.11.2022
Оприлюднено21.11.2022
Номер документу107368068
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —569/12807/22

Рішення від 13.01.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Рішення від 13.01.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні