Ухвала
від 16.11.2022 по справі 907/776/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

"16" листопада 2022 р. Справа № 907/776/22

Суддя господарського суду Закарпатської області Андрейчук Любомир Вікторович, розглянувши матеріали за заявою

Боржника: фізичної особи ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 ), с. Страбичово, Закарпатська область

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у зв`язку з неможливістю погасити заборгованість.

Ухвалою від 28.10.2022 заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи залишено без руху та надано заявнику строк для усунення недоліків.

13.06.2022 до суду надійшла заява боржника про усунення недоліків у заяві про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи, за наслідками розгляду якої суд дійшов до висновку про прийняття цієї заяви до провадження.

Боржником заявлено та визнається заборгованість перед такими Кредиторами:

Кредитор-1: АТ «Глобус банк», код в ЄДРПОУ 31615704, м. Донецьк, проспект Ілліча, буд. 101 А;

Кредитор-2: ТОВ «Слон кредит», код в ЄДРПОУ 42350798, м. Київ, проспект Свободи, буд. 90-А;

Кредитор-3: АТ «ОТП Банк», код в ЄДРПОУ 21685166 м. Київ, вул. Жилянська, буд. 43;

Кредитор-4: АТ «Акцент Банк» (АТ «А-Банк»), код в ЄДРПОУ 14360080, м. Київ, вул. Пушкінська, буд. 42/4;

Кредитор-5: АТ «Альфа-Банк», код в ЄДРПОУ 23494714, м. Київ, вул. Велика Васильківська буд. 100;

Загальний розмір заборгованості ОСОБА_1 перед Кредиторами становить 552 538,78 грн.

Вирішуючи питання про прийнятність заяви, суд зазначає, що заявником надано до заяви про усунення недоліків докази сплати на рахунок Господарського суду Закарпатської області коштів в сумі 37 215,00 грн для авансування винагороди арбітражного керуючого.

Заявником долучено до заяви клопотання про призначення керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Біленка Романа Івановича (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого № 461 від 07.03.2013) та заяву про згоду арбітражного керуючого Біленка Романа Івановича приймати участь у цій справі.

Відповідно до ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи-підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Згідно абзаців 1-4 пункту 2-1 Прикінцевих та перехідних та положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Частиною 1 ст. 117 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або для повернення такої заяви, господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про прийняття заяви до розгляду, в якій зазначаються: дата підготовчого засідання, яке має відбутися не пізніше 15-ти робочих днів з дня постановлення ухвали.

Згідно ч. 3 ст. 117 Кодексу України з процедур банкрутства ухвала про прийняття заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника до розгляду надсилається сторонам, арбітражним керуючим, визначеним автоматизованим відбором, до органу виконавчої служби, приватному виконавцю, до контролюючого органу, визначеного Податковим кодексом України за місцем проживання боржника, до державного органу з питань банкрутства.

Відповідно до норми-дефініції статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства, сторонами у справі про банкрутство є: конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), забезпечені кредитори, боржник (банкрут).

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне Прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 ) та призначити підготовче засідання.

Керуючись статтями 2, 8, 113, 115, 116, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 74, 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 ), Паспорт серія НОМЕР_2 , виданий Мукачівським РВ УМВС України в Закарпатській області 08.12.2001, місце проживання: АДРЕСА_1 ).

2. Підготовче засідання суду призначити на 15 грудня 2022 р. на 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2а, зал судового засідання № (3)

3. Зобов`язати заявника ОСОБА_1 надати у засідання суду оригінали документів, копії яких приєднано до поданої ним заяви, а також додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

4. Копію ухвали направити боржнику, кредиторам, Головному управлінню ДПС у Закарпатській області, Ужгородському відділу державної виконавчої служби в Ужгородському районі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ (м.Ужгород, пл.Ш.Петефі, 14, офіс 57), сектору з питань банкрутства у Закарпатській області відділу банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (м. Ужгород, пл. Народна, 4).

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Андрейчук Л.В.

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено21.11.2022
Номер документу107369261
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/776/22

Ухвала від 02.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 01.02.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.11.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 28.10.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні