Ухвала
від 17.11.2022 по справі 951/658/22
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/658/22

Провадження №6/951/7/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" листопада 2022 р. Козівський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючогосудді:Рєпіна К.К.

за участю секретаря судового засідання:Кіндрацької Г.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Козівського районного суду Тернопільської області в смт. Козова подання державного виконавця Козівського відділу державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Тернопільський районний сектор № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області" про оголошення розшуку боржника ОСОБА_2 -,

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець Козівського відділу державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Галина Ткачук звернулася до суду із поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування подання державний виконавець зазначила, що на виконанні у Козівського відділу ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) перебуває виконавче провадження №40668732 від 11.11.2013 року про стягнення з ОСОБА_2 аліментів по частині з усіх видів заробітку щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку в користь ОСОБА_1 на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , починаючи з 24.10.2012 року до повноліття дитини згідно виконавчого листа №1905/1245 від 12.11.2012 року Заліщицького районного суду Тернопільської області.

Боржником аліменти не сплачуються та виникла заборгованість.

11.11.2013 року винесена постанова про відкриття виконавчого провадження №40668732, яка направлена сторонам.

Державний виконавець вказала, що майна на праві власності у ОСОБА_2 не зареєстровано, щодо боржника було вжито наступні заходи, винесено постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі у праві: виїзду за межі України; керування транспортними засобами; користування вогнепальною, мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів спорядженими гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та у праві полювання.

У відповідності до п. 12. ст. 71 ЗУ «Про виконавче провадження» на ОСОБА_2 складено протокол адміністративного правопорушення , передбаченого ч. 3 ст. 183-1 КУпАП.

07.04.2021 року Козівським районним судом винесено постанову про притягнення до відповідальності ОСОБА_2 за ч. 3 ст. 183-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді 240( двіста сорок) годин суспільно корисних робіт, постанову направлено в Тернопільський районний сектор № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області".

09.10.2022 року у Козівський відділ ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) надійшло клопотання із Тернопільського районного сектору № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області" щодо оголошення розшуку ОСОБА_2 , з метою забезпечення можливості для подальшого виконання постанови Козівського районного суду від 07.04.2021 року.

На підставі викладеного державний виконавець просила суд оголосити в розшук боржника ОСОБА_2 .

У судове засідання державний виконавець та заінтересована особа Тернопільський районний сектор № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області" не з`явилися, надали заяви з проханням подання розглянути без їх участі.

В судове засідання заінтересована особа ОСОБА_1 не з`явилася, про місце, день та час судового засідання повідомлена належним чином.

В судове засідання боржник ОСОБА_2 не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Причини неявки суду невідомі. Проте його неявка не є перешкодою для розгляду подання про оголошення розшуку боржника.

Дослідивши матеріали подання та додані до нього матеріали, суд встановив наступне.

Відповідно достатті 11 Закону України «Про виконавче провадження»державний виконавець здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення, у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом.

Пунктом 14 ч. 3ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження»уповноважує виконавця викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

У відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. Розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

Згідно з ч. 1ст. 438ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ч. 1ст. 28 Закону України «Про виконавче провадження»копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простою кореспонденцією або доставляються кур`єром, крім, зокрема, постанов про відкриття виконавчого провадження, які надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

Аналіз вказаних положень дозволяє зробити висновок про можливість застосування розшуку до боржника лише в разі його належного повідомлення про необхідність явки до виконавчої служби та ухилення належним чином повідомленого боржника від такої явки.

З поданих державним виконавцем документів судом встановлено, що 12.11.2012 року Заліщицьким районним судом Тернопільської області було видано виконавчий лист в справі №1905/1245 про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 аліментів по частині з усіх видів заробітку щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку в користь ОСОБА_1 на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , починаючи з 24.10.2012 року до повноліття дитини.

Відповідно до вищезазначеного виконавчого листа, місцем проживання боржника вказаносело Золота Слобода Тернопільського району Тернопільської області.

11.11.2013 року держаним виконавцем Козівський відділ ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) винесено постанову про відкриття виконавчого провадження №40668732 з примусового виконання виконавчого листа №1905/1245, виданого Заліщицьким районним судом Тернопільської області про стягнення ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання дитини. Вказано, що копію постанови було направлено стягувачу та боржнику.

З матеріалів виконавчого провадження встановлено, що згідно інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта ОСОБА_2 , майно на праві власності не зареєстровано.

Боржником аліменти не сплачувались та виникла заборгованість, складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст 183-1 КУпАП та направлено до суду.

Постановою Козівського районного суду Тернопільської області від 07.04.2021 року ОСОБА_2 притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3ст. 183-1 КУпАПта накладено адміністративне стягнення у вигляді 240 годин суспільно-корисних робіт.

09.10.2022 року до Козівського відділу ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) надійшло клопотання із Тернопільського РС № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області" про вжиття вичерпних заходів, щодо скерування матеріалів до суду для оголошення ОСОБА_2 у розшук з метою забезпечення можливості виконання вищевказаної постанови суду.

Державним виконавцем винесено постанови від 18.08.2021 про встановлення тимчасового обмеження боржника ОСОБА_2 у праві полювання, керування транспортними засобами, користування зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії до погашення заборгованості зі сплати аліментів.

22.06.2021 постановою державного виконавця на ОСОБА_2 було накладено штраф за заборгованість зі сплати аліментів.

Виконавчим комітетом Козівської селищної ради Тернопільської області 20.05.2021, 07.12.2021, 25.05.2022 та 29.06.2022 року були видані довідки про те, що ОСОБА_2 зареєстрований по АДРЕСА_1 , вдома відсутній.

Також, відсутність боржника підтверджується письмовими поясненнями старости с. Золота Слобода ОСОБА_4 та актами на предмет встановлення факту проживання ОСОБА_2 по АДРЕСА_1 складеними житлово-побутовою комісією селищної ради від 29.06.2022 та 20.09.2022 року.

В рапортах дільничого офіцера поліції від 09.06.2021, 31.05.2022, 25.07.2022 та 22.09.2022 року вказано , що на день перевірки по місцю реєстрації в с. Золота Слобода ОСОБА_2 не проживає, місце знаходження його невідоме, а сусідів поряд, з метою їх опитування немає, оскільки будинок знаходиться на хуторі за селом.

На запит Тернопільського РС № 3 філії ДУ "Центр пробації в Тернопільській області" від 05 липня 2022 року, ІНФОРМАЦІЯ_3 повідомлено, що ОСОБА_2 на військову службу по мобілізації не призивався.

Згідно даних реєстратури Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи, у період з 03.04.2021 до 06.08.2021 року експерти ТОБСМЕ не проводили судово-медичної експертизи трупа громадянина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Козівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільської області управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) повідомлено, про те, що в їхніх архівах за період з 01.04.2021 до 18.08.2021 року актових записів про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не виявлено.

Згідно відомостей Державної прикордонної служби України ОСОБА_2 з 11.11.2013 по 07.11.2022 державний кордон не перетинав.

Згідно даних Пенсійного фонду України відомості про ОСОБА_2 ,як особу , що працює за трудовим та цивільно-правовим договором , про його останнє місце роботи у них відсутні.

Відповідно до наданої начальником Козівського відділу ДВС довідки-розрахунку заборгованості зі сплати аліментів, станом на 01.10.2022 заборгованість зі сплати аліментів боржником ОСОБА_2 складає 186531,59 грн.

Таким чином судом встановлено, що державним виконавцем було вичерпано всі можливості щодо встановлення місця перебування боржника ОСОБА_2 , проте жодного результату вони не дали.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що подання державного виконавця про оголошення розшуку боржника підлягає задоволенню, оскільки місце перебування боржника ОСОБА_2 невідоме.

Відповідно до п. 27ст. 23 ЗУ «Про національну поліцію», поліція відповідно до покладених на неї завдань, вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

Керуючись ст.ст.19,260,261,353,438 ЦПК України,ЗУ «Про виконавче провадження», суд,-

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Козівського відділу державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Галини Ткачук, про оголошення розшуку боржника ОСОБА_2 - задовільнити.

Оголосити в розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ).

Розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ) доручити працівникам СПД №1 (смт. Козова) ВП №1 (м.Бережани)Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області.

Про результати розшуку повідомити Козівський відділ державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду протягом 15 днів. Апеляційна скарга подається безпосереднього до апеляційної інстанції.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя К.К. Рєпін

Дата ухвалення рішення17.11.2022
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу107372945
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —951/658/22

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні