Ухвала
від 15.11.2022 по справі 362/46/18
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/46/18

Провадження № 2/362/71/22

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М У КР АЇ Н И

15.11.2022 року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого - судді Кравченко Л.М.,

за участі секретаря Шмагун М.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Василькові Київської області заяву представника позивача Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України адвоката Олександрова О.П. про заміну позивача в порядку правонаступництва у справі за позовом Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України до Глевахівської селищної ради Васильківського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , Комунального підприємства «Центр розвитку та інвестицій Васильківського району», державного реєстратора комунального підприємства «Центр розвитку та інвестицій Васильківського району» - Кузьмінської Ірини Миколаївни, третя особа без самостійних вимог на предмет спору та стороні позивача: Національна академія аграрних наук України про визнання незаконними і скасування рішень та свідоцтв про право власності,-

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з вищезазначеним позовом.

Представник позивача звернувся до суду із заявою про заміну позивача правонаступником.

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлялись належно, від представників позивача та відповідачів надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності.

В силу вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК фіксування судового процесу технічними засобами не здійснювалось.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як зазначено в Постанові Верховного Суду від 20.03.2018 р. по справі № 910/1972/17 за загальним визначенням правонаступництво - це перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим (сингулярним). За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов`язки того суб`єкта, якому вони належали раніше. За часткового (сингулярного) правонаступництва від одного до іншого суб`єкта переходять лише окремі права і обов`язки. Правонаступництво є самостійною підставою заміни кредитора у зобов`язанні. Правонаступництво слід розглядати як певний юридичний механізм похідного правонабуття, за яким до правонаступника переходять суб`єктивні права та обов`язки попередника. Доказами правонаступництва щодо окремого зобов`язання може бути: відповідний договір, на підставі якого воно виникло, передавальний акт чи розподільчий баланс, статут правонаступника.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 р. р. № 853-р погоджено пропозицію Національної академії аграрних наук України щодо утворення Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, реорганізувавши шляхом злиття Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Запорізький науково-дослідний центр з механізації тваринництва Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» та Державне підприємство «Агромаш» Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України.

08.09.2021 р. прийнято постанову НААН № 13/03 (протокол 13), якою прийнято рішення про утворення Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, реорганізувавши шляхом злиття Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Запорізький науково-дослідний центр з механізації тваринництва Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» та Державне підприємство «Агромаш» Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України.

Пунктом 4 цієї постанови встановлено, що Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України є правонаступником усіх майнових та немайнових прав та обов`язків, рухомого та нерухомого майна і землі Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» (код ЄДРПОУ 05496135).

06.07.2022 р. здійснено державну реєстрацію створення Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань від 22.07.2022 р. Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України є правонаступником Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» (код ЄДРПОУ 05496135).

Дослідивши матеріали справи, перевіривши підстави для заміни сторони її правонаступником, суд дійшов висновку, про заміну відповідача.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника позивача Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України адвоката Олександрова О.П. про заміну позивача в порядку правонаступництва у справі за позовом Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України до Глевахівської селищної ради Васильківського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , Комунального підприємства «Центр розвитку та інвестицій Васильківського району», державного реєстратора комунального підприємства «Центр розвитку та інвестицій Васильківського району» - Кузьмінської Ірини Миколаївни, третя особа без самостійних вимог на предмет спору та стороні позивача: Національна академія аграрних наук України про визнання незаконними і скасування рішень та свідоцтв про право власності,- задовольнити.

Замінити позивача на його правонаступника Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кравченко Л.М.

Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено21.11.2022
Номер документу107400003
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/46/18

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.01.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.01.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні