Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-6001/10/8/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімфер ополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

08 липня 2010 р. Справа №2а-6001/10/8/0170

(10:10год.) м.Сімферополь

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки К рим у складі головуючого суд ді Кушнової А.О. , при секретар і Гнатенко І.О. розглянув у від критому судовому засіданні а дміністративну справу

за позовом Державної пода ткової інспекції в м. Алушті А Р Крим

до Приватного підприємст ва "Капріз"

про припинення юридичної о соби

за участю представників ст орін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: не з'явився .

Суть спору: Державна податк ова інспекція в м. Алушті АР Крим звернулась до Окружног о адміністративного суду АР Крим з адміністративним позо вом до Приватного підприємст ва "Капріз" про припинення юр идичної особи, мотивуючи вим оги тим, що відповідач більше року не надає до органів Держ авної податкової служби декл арації, документи фінансової звітності згідно чинного за конодавства, що є, згідно з п.2 с т.38 Закону України „Про держав ну реєстрацію юридичних і фі зичних осіб - підприємців” в ід 15.05.03р., підставою для припине ння юридичної особи.

У судове засідання 08.07.10р. пред ставник позивача не з'явився , надав до суду клопотання про розгляд справи за відсутніс тю представника (а.с.13).

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час та місце розгляду с прави був сповіщений належни м чином, рекомендованою коре спонденцією з повідомленням про вручення (а.с.12).

Суд вважає за можливе розгл янути справу у відсутності п редставника відповідача, кер уючись ст. 128 КАС України, на під ставі наявних доказів.

Розглянувши матеріли спра ви, дослідивши надані докази , суд

ВСТАНОВИВ:

Управлінням з економік и і ринкових відносин Алушти нської міської ради 20.06.03року з дійснено державну реєстраці ю юридичної особи Приватного підприємства "Капріз" (іденти фікаційний код 32499540), яке 27.06.03р. вз ято на облік як платника пода тків відповідно до довідки Д ПІ в м. Алушті АР Крим від 27.06.03 р. з а № 145 (зворотній бік а.с.5).

Згідно довідки ДПІ в м. Алуш ті АР Крим відповідач з 4 квар талу 2008р. не надає до податкови х органів податкові декларац ії, іншу звітність ( а.с.8).

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами” плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни “Про систему оподатковува ння” передбачає обов'язок пл атників податків, зборів (обо в'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого закон одавства декларації та бухга лтерську звітність.

Відповідно до частини 1 стат ті 59 Господарського кодексу У країни припинення діяльност і суб'єкта господарювання зд ійснюється шляхом його реорг анізації (злиття, приєднання , поділу, перетворення) або лік відації - за рішенням власник а (власників) чи уповноважени х ним органів, за рішенням інш их осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правон аступників, а у випадках, пере дбачених цим Кодексом, - за ріш енням суду.

Згідно пункту 1 статті 33 Зако ну “Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб-підприємців”, юридична ос оба припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадк ах, передбачених законом.

Частина 2 статті 38 вказаного Закону передбачає постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особі, зокрема у випадку неподання юридичною особою протягом року органа м державної податкової служб і податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та відправленн я цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню.

Постанова складена у повно му обсязі 08.07.10р.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство "Капріз " (АР Крим, м. Алушта, с.Ізобільне , вул.Нова, 51а, кв.1, ідентифікаці йний код 32499540), зареєстроване уп равлінням з економіки і ринк ових відносин Алуштинської міської ради 20.06.03року.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору (Відділ державної реєст рації юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців виконк ому Сімферопольської місько ї ради - АР Крим, м. Сімферопо ль, вул. Кірова, 52).

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголош ення, а в разі складення поста нови у повному обсязі відпов ідно до статті 160 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни - з дня складення в повн ому обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня отримання о собою копії постанови, у разі неподання нею заяви про апел яційне оскарження.

Якщо після подачі заяви пр о апеляційне оскарження, апе ляційна скарга не подана, пос танова вступає в законну сил у через 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова може бути оскарж ена в порядку і строки передб ачені ст. 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя підпис Кушнова А.О.

08.07.10р.

Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено18.08.2010
Номер документу10741954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6001/10/8/0170

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні