Постанова
від 09.03.2010 по справі 2а-3039/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2010 р. с права № 2а-3039/10/0570

час прийняття постанови : < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Голуб В.А .

при секретарі Аржанові А.С.

за участю:

представника позивача Брудськог о К.Ю.,

представник відповідача Кригіної Т.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50- ї Гвардійської дивізії, 17, адм іністративну справу за позов ом Відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України в К іровському районі м. Донецьк а до Донецької виправної кол онії №124 Управління державног о департаменту з питань вико нання покарань в Донецькій о бласті про стягнення заборго ваності,-

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в Кі ровському районі м. Донецька звернулось до суду з позовно ю заявою до Донецької виправ ної колонії №124 Управління дер жавного департаменту з питан ь виконання покарань в Донец ькій області про стягнення з аборгованості.

В обґрунтування позову заз начає, що Донецьку виправну к олонію №124 Управління державн ого департаменту з питань ви конання покарань в Донецькій області зареєстровано як пл атника страхових внесків у В ідділенні виконавчої дирекц ії фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійни х захворювань в Кіровському районі м. Донецька. При співст авленні розрахункових відом остей відповідача за 3 кварта л 2009 року та за 4 квартал 2009 року в иявлена недоїмка із страхови х внесків у сумі 199 грн. 34 коп.

В обґрунтування позову пос илається на ст. 45,47 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинил и втрату працездатності», п. 4. 12 1 Інструкції про порядок пер ерахування, обліку та витрач ання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України, що затверджена постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України від 12 липня 2007 р. N 36 т а зареєстрована в Міністерст ві юстиції України 1 серпня 2007 р . за N 867/14134.

Зазначає, що відповідач сво їми діями порушує інтереси Д ержави та перешкоджає стабіл ьній діяльності Фонду, тому п росить задовольнити позовні вимоги.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав просив їх задов ольнити.

Представник відповідача у судовому засіданні надав за яву про визнання позову.

Згідно ч. 3 ст. 136 КАС України, с удове рішення, в тому числі, у зв' язку з визнанням адмініс тративного позову ухвалюєть ся за правилами, встановлени ми ст. 112 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 112 КАС Укр аїни, у разі повного визнання відповідачем адміністратив ного позову і прийняття його судом приймається постанова суду про задоволення адміні стративного позову.

Заслухавши пояснення пред ставників сторін, дослідивши матеріали справи, суд встано вив наступне.

Донецьку виправну колонію №124 Управління державного деп артаменту з питань виконання покарань в Донецькій област і зареєстровано як платника страхових внесків у Відділен ні виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захвор ювань в Кіровському районі м . Донецька, що підтверджуєтьс я страховим свідоцтвом №0525000553 (а .с.11).

Відповідач згідно свідоцт ва про державну реєстрацію в ід 29.11.1999 року є юридичною особою , ідентифікаційний код 08563257 (а.с. 12).

Відповідачем до Відділенн я виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України в Кіровському р айоні м. Донецька надавались розрахункові відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрач ання коштів фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни, за 3 квартал 2009 року та за 4 кв артал 2009 року згідно до яких за значено недоїмку зі сплати с трахових внесків. (а.с.13-16).

Як встановлено у судовому з асіданні відповідачем стано м на момент розгляду справи з аборгованість у розмірі 199,34 гр ивень не погашено.

Відповідно до ст. 45 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язк ове державне соціальне страх ування від нещасного випадку на виробництві та професійн ого захворювання, які спричи нили втрату працездатності» № 1105-XIV від 23.09.1999 роботодавець як с трахувальник зобов'язаний: с воєчасно та повністю нарахов увати і сплачувати в установ леному порядку страхові внес ки до Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в.

Згідно з п. 5.1 Інструкції про порядок перерахування, облік у та витрачання страхових ко штів Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань України, що за тверджена постановою правлі ння Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України від 12 ли пня 2007 р. №36 та зареєстрована в М іністерстві юстиції України 1 серпня 2007 р. за N 867/14134 не внесені страхувальниками у встановл ений строк страхові внески д о Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, перед баченому законодавством, з н арахуванням пені.

Згідно з п. 4.12 цієї ж Інструкц ії страхові внески сплачують ся страхувальниками-роботод авцями - у день одержання кошт ів на оплату праці в установа х банків. Підприємства, які зд ійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фіз ичних осіб в установах банкі в, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахуванн я коштів на особові рахунки.

У разі виплати заробітної п лати за першу половину місяц я страхувальник одночасно з одержанням зазначених сум сп лачує страхові внески, нарах овані на суму цих виплат.

При проведенні оплати прац і з готівкової виручки чи в на туральній формі платники стр ахових внесків не пізніше на ступного дня після здійсненн я виплат подають до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових вне сків до Фонду;

- добровільно застрахована особа сплачує внесок до Фонд у соціального страхування у такому порядку:

перший внесок у розмірі одн ієї четвертої частини мініма льної заробітної плати, уста новленої на день сплати стра хового внеску, одночасно з ук ладенням з робочими органами виконавчої дирекції Фонду Д оговору. При цьому до Договор у додається платіжний докуме нт, що підтверджує сплату стр ахового внеску до Фонду;

наступний внесок - сплачуєт ься кожних три місяці в розмі рі однієї четвертої частини мінімальної заробітної плат и, установленої на день сплат и страхового внеску, у термін , установлений Договором та в повідомленні про взяття на о блік, але не пізніше трьох міс яців з дня сплати попередньо го страхового внеску. Якщо де нь сплати страхового внеску припадає на вихідний і нероб очий день, то днем сплати вваж ається наступний за вихідним і неробочим день;

якщо добровільно застрахо вана особа одночасно з уклад енням з робочими органами ви конавчої дирекції Фонду Дого вору сплатила страховий внес ок у розмірі мінімальної зар обітної плати, установленої на день сплати страхового вн еску, то наступний внесок уно ситься не пізніше одного кал ендарного року з дати укладе ння Договору. При зміні розмі ру мінімальної заробітної пл ати проводиться перерахунок авансового платежу. Робочим и органами виконавчої дирекц ії Фонду добровільно застрах ованій особі надсилається по відомлення про розмір доплат и.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України у справах, в яких позивачем є суб' єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Оскільки відповідачем сам остійно не сплачена сума заб оргованості суд вважає, що ви моги позивача про стягнення заборгованості підлягають з адоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.2-15, 17-18, 33-35, 41-42, 47-51, 56-59 , 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110-111,112, 121, 122-143, 151-154, 158, 162, 163, 167, 185-18 6, 254 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в Кіровському районі м. Дон ецька до Донецької виправної колонії №124 Управління держав ного департаменту з питань в иконання покарань в Донецькі й області про стягнення забо ргованості - задовольнити п овністю.

Стягнути з Донецької випра вної колонії №124 Управління де ржавного департаменту з пита нь виконання покарань в Доне цькій області ЄДРПОУ 08563257, 83036, м. Д онецьк, кв-л 883а., п/р 35220003000618 в УДК Кі ровського р-ну м. Донецька, на користь Відділення виконавч ої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в Кіровському районі м. До нецька ЄДРПОУ 25967460, поточний ра хунок №37178400900007 в Головному управ лінні Державного казначейст ва в Донецькій області, МФО 834016 , суму недоїмки у розмірі 199 гри вень 34 копійки (сто дев' янос то дев' ять гривень тридцять чотири копійки).

Постанова прийнята у нарад чій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 09 березня 2010 року.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Голуб В. А.

Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10742521
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3039/10/0570

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні