Постанова
від 10.08.2010 по справі 2а-12444/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 серпня 2010 р. сп рава № 2а-12444/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < г одина >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Шинкарь ової І.В.

при секретарі Горюновій Л.С .

за участю представника поз ивача Бурцева Н.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донец ька до Донецької міської гро мадської організації «Все дл я Донбасу» про припинення юр идичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податков а інспекція у Ленінському ра йоні м. Донецька, звернувся до Донецького окружного адміні стративного суду з позовом д о Донецької міської громадсь кої організації «Все для Дон басу» про припинення юридичн ої особи.

В обґрунтування позову вка зав, що Донецька міська грома дська організація «Все для Д онбасу» зареєстрована як юри дична особа Виконавчим коміт етом Донецької міської ради та перебуває на податковому обліку в ДПІ у Калінінському районі м. Донецька. В порушенн я норм податкового законодав ства, відповідач з моменту ре єстрації не надає обов' язко вої податкової звітності до податкової служби. Вважає, що неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості є підставою для державн ої реєстрації припинення юри дичної особи. Заборгованості перед бюджетом у відповідач а не має.

Просить суд припинити юрид ичну особу Донецька міська г ромадська організація «Все д ля Донбасу».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, викладені в поз овній заяві, надавши аналогі чні пояснення, просив позов з адовольнити.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився. Відповідно до статті 40 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, особи, які беруть участь у с праві, зобов'язані під час про вадження у справі повідомлят и суд про зміну місця прожива ння (перебування, знаходженн я), роботи, служби. У разі непов ідомлення про зміну адреси п овістка надсилається їм за о станньою адресою і вважаєтьс я врученою. Таким чином, відпо відач був належним чином пов ідомлений про дату, час та міс це судового розгляду справи.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши матеріали справи, встан овив наступне.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію, Донецька міс ька громадська організація « Все для Донбасу» є юридичною особою, зареєстрована Викон авчим комітетом Донецької мі ської ради 28.02.2007 року за адресою : 83005, м. Донецьк, вул. Купріна, 60/112, к од ЄДРПОУ 34960027; перебуває на под атковому обліку в Державній податковій інспекції у Ленін ському районі м. Донецька з 01.03. 2007 року.

Згідно довідки від 08.02.2010 року №660, Донецькою міською громад ською організацією «Все для Донбасу» податкова звітніст ь не надається з моменту реєс трації.

Згідно Закону України від 21 грудня 2000 р. за № 2181 „Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державними цільовими ф ондами” зі змінами та доповн еннями, відповідно до якого п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює кале ндарному кварталу або календ арному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або п іврічних авансових векселів ), - протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) кварталу (півріччя); пор ушення п. 1 ст. 9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 18.02.1997 року, а саме платник под атків і зборів (обов' язкови х платежів) зобов' язаний по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни “Про оподаткування при бутку підприємств”, ст. 7 Закон у України “Про податок на дод ану вартість”, ст. 9 Закону Укр аїни “Про систему оподаткува ння” (з змінами та доповнення ми), суб' єкт підприємницько ї діяльності зобов' язаний у встановлені чинним законода вством строки, подавати пода ткові декларації, бухгалтерс ьку звітність державній пода тковій інспекції, на яку покл адені згідно з п. 3 ст.10 Закону У країни “Про державну податко ву службу в України” функції по контролю за своєчасним х п редставленням.

Відповідно до ч. 1 ст. 3, абз. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» дія цього Закону поши рюється на державну реєстрац ію всіх юридичних осіб незал ежно від організаційно-право вої форми, форми власності та підпорядкування, а також фіз ичних осіб - підприємців; підс тавами для постановлення суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи, що не пов'яз ано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 11 Зако ну України «Про державну под аткову службу в Україні» орг ани державної податкової слу жби у випадках, в межах компет енції та у порядку, встановле них законами України, мають п раво звертатися у передбачен их законом випадках до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

З наведеного вбачається, що органи державної податкової служби мають право на зверне ння до суду з позовом про прип инення громадських організа цій, як юридичних осіб, взятих ними на податковий облік.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки відпо відачем протягом року не над авалися податкові деклараці ї, документи фінансової звіт ності до податкового органу.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декр ету Кабінету Міністрів Украї ни від 21.02.1993 р. № 7-93 „Про державне м ито” фінансові органи та дер жавні податкові інспекції зв ільнені від сплати державног о мита.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС У країни, у справах, в яких позив ачем є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем - фі зична чи юридична особа, судо ві витрати, здійснені позива чем, з відповідача не стягуют ься.

На підставі ст. 46 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, керуючись ст. ст. 5-15, 159-163, 185-186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд ,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов Державної податково ї інспекції у Ленінському ра йоні м. Донецька до Донецької міської громадської організ ації «Все для Донбасу» про пр ипинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Д онецька міська громадська ор ганізація «Все для Донбасу», зареєстровану Виконавчим ко мітетом Донецької міської ра ди 28.02.2007 року за адресою: 83005, м. Дон ецьк, вул. Купріна, 60/112, код ЄДРПО У 34960027.

Постанову ухвалено у нарад чій кімнаті та проголошено в присутності представника по зивача.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі відкладення складання поста нови у повному обсязі апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Шинкарьова І.В.

Дата ухвалення рішення10.08.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10742959
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12444/10/0570

Постанова від 10.08.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні