Ухвала
від 18.11.2022 по справі 296/8122/22
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/8122/22

1-кс/296/2874/22

УХВАЛА

Іменем України

18 листопада 2022 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира із клопотанням, відповідно до змісту якого просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування поданого клопотання зазначає, що у провадженні слідчого управління ГУНП в Житомирській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12021060000000122 від 01.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території м. Житомира та Житомирської області діє група осіб, які здійснюють виготовлення підроблених марок акцизного податку, а також фальсифікованих цигарок та алкогольної продукції. Марки акцизного податку вказані особи наклеюють на пачки цигарок, а також пляшки ємністю 0,5 л. в які здійснюють розлив фальсифікованої алкогольної продукції. Підпільні цехи із обладнанням для виготовлення фальсифікованих (підроблених) марок акцизного податку знаходчться та діють на території Андрушівського району Житомирської області та м. Житомира. У той же час збут фальсифікованих цигарок та алкогольної продукції із підробленими марками акцизного збору здійснюється на території Житомирської області.

Встановлено, що до групи осіб причетних до вчинення вищевказаного злочину входить ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який разом з іншими причетними особами на території м. Житомир та Житомирської області здійснюють незаконну діяльність пов`язану із виготовленням, зберіганням, придбанням, перевезенням та збутом фальсифікованих підакцизних товарів.

Відповідно до наявної інформації встановлено, що ОСОБА_4 на протязі тривалого часу виготовляє, зберігає, транспортує з метою збуту та збуває фальсифіковані алкогольні горілчані напої на території м. Житомир та Житомирської області фізичним особам підприємцям, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування та алкогольними напоями.

Встановлено, що ОСОБА_4 здійснює зберігання, розфасування та виготовлення фальсифікованих алкогольних виробів в нежитловій будівлі за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи викладене, з метою документування злочинної діяльності ОСОБА_4 та інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вказаного злочину, з метою виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також, відшукання знарядь кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, в тому числі виявлення та вилучення: підроблених марок акцизного податку, фальсифікованої алкогольної продукції та інших підакцизних товарів, сировини для їх виготовлення, обладнання для виготовлення підакцизної продукції та марок акцизного податку, обладнання для розфасування та упакування підакцизної продукції, грошових коштів отриманих від збуту фальсифікованих підакцизних товарів, документів та чорнових записів, засобів мобільного зв`язку та комп`ютерної техніки (в тому числі планшетних комп`ютерів), флеш карт (в тому числі USB накопичувачів) та інших носіїв інформації на яких може міститися інформація щодо вчинення злочину, а також інших речей та документів, які можуть бути використані, як докази у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні обшуку в нежитловій будівлі за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна - нежитлова будівля за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ТОВ «ФГ ВЕЛЕС» код. ЄДРПОУ 41172576, співзасновником та одним із керівників якого являється ОСОБА_4 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання про проведення обшуку підтримав у повному обсязі з підстав, викладених у клопотанні.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Згідно з ч.1 ст.234 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Положеннями частини другої та третьої статті 234 КПК України закріплено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України встановлено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчим доведено, що існують достатні відомості, які вказують на можливість досягнення мети обшуку, враховуючи, що за місцем здійснення діяльності ОСОБА_4 , а саме на території та в нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись підроблені марки акцизного податку, фальсифікована алкогольна продукція та інші підакцизні товари, сировина для їх виготовлення, обладнання для виготовлення підакцизної продукції та марок акцизного податку, обладнання для розфасування та упакування підакцизної продукції, грошові кошти отримані від збуту фальсифікованих підакцизних товарів, документи та чорнові записи, засоби мобільного зв`язку та комп`ютерної техніки (в тому числі планшетні комп`ютери), флеш карти (в тому числі USB накопичувачі).

Аналіз матеріалів клопотання переконливо свідчить, що: відшукувані речі мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи вищевикладене та з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, суд дійшов висновку про необхідність надання дозволу на проведення обшуку, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення діяльності ОСОБА_4 , а саме на території та в нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ТОВ «ФГ ВЕЛЕС» код. ЄДРПОУ 41172576, з метою відшукання та вилучення підроблених марок акцизного податку, фальсифікованої алкогольної продукції та інших підакцизних товарів, сировини для їх виготовлення, обладнання для виготовлення підакцизної продукції та марок акцизного податку, обладнання для розфасування та упакування підакцизної продукції, грошових коштів отриманих від збуту фальсифікованих підакцизних товарів, документів та чорнових записів, засобів мобільного зв`язку та комп`ютерної техніки (в тому числі планшетних комп`ютерів), флеш карт (в тому числі USB накопичувачів).

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дати її постановлення - до 18 грудня 2022 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення18.11.2022
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу107433599
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —296/8122/22

Ухвала від 18.11.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні