Ухвала
від 21.11.2022 по справі 349/1257/22
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/1257/22

Провадження № 2/349/369/22

У Х В А Л А

21 листопада 2022 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області в складі

головуючого судді Гаврилюк О.О.

з участю секретаря судового засідання Гошко І.В.

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу №349/1257/22 за позовом ОСОБА_1 до Рогатинської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності на земельну частку (пай), -

встановив:

ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Окуневич М.В., звернулася в суд з позовом до Рогатинської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності на земельнучастку (пай) загальною вартістю 18836,82 гривень на території Пуківського старостинського округу Рогатинської міської ради Івано-Франківської області.

Ухвалою від 28 вересня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито загальне позовне провадження в справі.

У підготовче засідання, яке було відкладено на 21 листопада 2022 року позивачка, представник позивачки не прибули. 09 листопада 2022 року та 10 листопада 2022 року представник позивачки направив на адресу суду заяви про залучення до участі у справі в якості співвідповідачів СГВК ім. М.Грушевського та Івано-Франківську районну військову адміністрацію.

Клопотання представника позивачки підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 статті 51 ЦПК Українивстановлено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Як вбачається із позовної заяви позивачка визначила відповідачем у вказаному позові Рогатинську міську раду Івано-Франківської області.

У підготовчому засіданні встановлено, що згідно трудової книжки позивачки, вона в період з 1996 року по 2014 рік працювала у селянській спілці ім. Грушевського, яка станом на 2014 рік було перейменовано на сільськогосподарський виробничий кооператив ім. М. Грушевського.

Згідно інформаційної довідки сервісу перевірки контрагентів, СГВК ім. М. Грушевського (код ЄДРПОУ 20536228) зареєстрований 23 березня 2000 року. Оновлена юридична адреса: с. Чесники Івано-Франківський район Івано-Франківська область.

Розпорядженням Рогатинської районної державної адміністрації №197 від 21 листопада 2009 року було погоджено проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) спілки власників селянських господарств ім. Грушевського та передачу земельних ділянок (паїв) у власність. Встановлено, що починаючи з 16 березня 2021 року Рогатинська районна державна адміністрація перебуває в стані припинення.

Відповідно до постанови КМ України від 16 грудня 2020 р. № 1321 «Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються», якщо територія району, ліквідованого Верховною Радою України (далі - ліквідований район), включається до території новоутвореного району, в адміністративному центрі якого вже існує райдержадміністрація, райдержадміністрація, що діяла на території ліквідованого району, реорганізується шляхом її приєднання до райдержадміністрації, розташованої в адміністративному центрі новоутвореного району.

У спорах пов`язаних із паюванням земель (зокрема, про визнання права на земельну частку (пай), її розмір, незаконність відмови у видачі сертифіката, виділення паю в натурі), відповідачами в таких справах є КСП, сільськогосподарські кооперативи, районна державна адміністрація, яка затверджувала розмір паю, вирішувала питання про видачу сертифіката, а також виконавчий орган чи орган місцевого самоврядування, що має вирішувати питання про виділення земельної частки (паю) в натурі.

Враховуючи викладене, суд вважає, що заява представника позивачки про залучення по справі в якості співвідповідачів СГВК ім. М.Грушевського та Івано-Франківської районної військової адміністрації підлягає до задоволення.

Керуючись ст.51 ЦПК України,

ухвалив:

Клопотання представника позивачки задовольнити.

Залучити доучасті усправі вякості співвідповідачів: сільськогосподарський виробничий кооператив ім. М.Грушевського (код ЄДРПОУ 20536228, місцезнаходження: с. Чесники Івано-Франківський район Івано-Франківська область) та Івано-Франківську районну військову адміністрацію (код ЄДРПОУ 44000350, місцезнаходження: м. Івано-Франківськ вул. М. Грушевського,21, Івано-Франківська область).

Направити сільськогосподарському виробничому кооперативу ім. М.Грушевського та Івано-Франківській районній військовій адміністрації копію ухвали, копію позовної заяви, доданих до неї документів.

Роз`яснити залученим співвідповідачам, що вони мають право подати протягом строку, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Підготовче засідання відкласти на 20 грудня 2022 року на 09 год 30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О.Гаврилюк

Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено23.11.2022
Номер документу107438794
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —349/1257/22

Рішення від 27.04.2023

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні