Постанова
від 09.08.2010 по справі 2а-5191/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2010 року 15 год. 00 х в. Справа № 2а-5191/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Ла заренко М.С.

при секретарі Гончаре нко H.A.

за участю представників

від позивача: не з' явився

від відповідача : не з' явив ся

третіх осіб: не з' явився

розглянув в відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом: Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до: товариства з об меженою відповідальністю «С тальтрейдер»

треті особи: ОСОБА_1, ОС ОБА_2

про припинення юри дичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Жовтневому районі м. Зап оріжжя звернулась із адмініс тративним позовом до товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Стальтрейдер» треті ос оби: ОСОБА_1, ОСОБА_2, в як ому просить припинити юридич ну особу. Позивач обґрунтову є позовні вимоги тим, що відпо відач не надає до органу пода ткової служби передбачені ді ючим законодавством України декларації, документи бухга лтерської та податкової звіт ності більше року, що є поруше нням вимог чинного законодав ства.

Ухвалою суду від 21.07.2010 року в я кості третіх осіб залучено з асновників відповідача ОС ОБА_1 та ОСОБА_2

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, д о суду надав заяву про розгля д справи за відсутністю пред ставника позивача, позовні в имоги підтримує у повному об сязі.

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС Укр аїни у разі ненадання особам и, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або су дове повідомлення надсилают ься: юридичним особам та фізи чним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначе на в Єдиному державному реєс трі юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців; фізич ним особам, які не мають стату су підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом пор ядку. У разі відсутності осіб , які беруть участь у справі, з а такою адресою вважається, щ о судовий виклик або судове п овідомлення вручене їм належ ним чином.

За приписами ч.11 ст.35 КАС Укра їни розписку про одержання п овістки (повістку у разі немо жливості вручити її адресату чи відмови адресата її одерж ати) належить негайно поверн ути до адміністративного суд у. У разі повернення поштовог о відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Відповідач та треті особи в судове засідання не з' явил ись, про час та місце розгляду справи повідомлялись належн им чином за адресою відповід но до довідки з ЄДРПОУ та дові док з Обласного адресно-дові дкового сектору ВГІРФО, про п ричини неявки до суду не пові домили.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами стате й 33, 35, 41 КАС України суд розгляну в справу на підставі наявних доказів, фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалось.

З матеріалів справи та наяв них в ній доказів, судом встан овлено наступне.

Розпорядженням виконавчог о комітету Запорізької міськ ої ради НОМЕР_1 від 13.03.2006 р. за реєстроване ТОВ «Стальтрейд ер».

Засновниками підприємства є фізичні особи ОСОБА_1 та ОСОБА_2, залучені в якості третіх осіб ухвалою суду від 21.07.2010р.

Як вбачається з Довідки з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців 24.12.2008 р. за НОМЕР_ 1 державним реєстратором вн есено запис про відсутність підтвердження відомостей пр о юридичну особу, а 04.02.2010р. за Н ОМЕР_1 внесено запис про від сутність юридичної особи за адресою місцезнаходження.

Відповідно до довідки від 04 .06.2010р. №7297/10/29 станом на 02.06.2010р. забор гованість по платежам до бюд жету відсутня.

Згідно довідки від 26.05.2010р. №6520/10 /15-1 відповідач останню звітні сть надав з податку на прибут ок за 1 квартал 2009 року. По комун альному податку за березень 2009 року.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» від 25 червня 1991 року № 1251-ХІ І (далі - Закон № 1251-ХІІ) платни ками податків і зборів (обов'я зкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладен о обов' язок сплачувати пода тки і збори (обов'язкові плате жі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону № 1251-ХІ І передбачений обов' язок пл атників податків та зборів (о бов'язкових платежів) подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків і збо рів (обов'язкових платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04.12.1990р., органи державно ї податкової служби у випадк ах, в межах компетенції та у по рядку, встановлених законами України, мають право звертат ися у передбачених законом в ипадках до судових органів і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстр ації суб' єкта підприємниць кої діяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 № 755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з бер езня 2009 року.

З наведених підстав, суд при ходить до висновку, що адміні стративний позов підлягає за доволенню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 94, 158 - 163 КАС України, суд

ПОС ТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Стальтрейдер» (Є ДРПОУ 34268086).

Копію направити держ авному реєстратору за місцем реєстрації після набрання п остановою законної сили.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова , якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (під пис) М.С. Лаза ренко

Постанова виготовлена у по вному обсязі та підписана 09 се рпня 2010 року

Дата ухвалення рішення09.08.2010
Оприлюднено18.08.2010
Номер документу10744720
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5191/10/0870

Постанова від 09.08.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 21.07.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні