Ухвала
від 23.11.2022 по справі 129/1514/19
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 129/1514/19

Провадження № 22-ц/801/2100/2022

Категорія: 68

Головуючий у суді 1-ї інстанції Волошина Т. В.

Доповідач :Медвецький С. К.

УХВАЛА

23 листопада 2022 рокуСправа № 129/1514/19м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі судді Медвецького С. К., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка і жінки без шлюбу, визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, стягнення витрат, пов`язаних з організацією поховання та облаштування місця поховання та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Гайсинської міської ради про визнання свідоцтва про право власності на житловий будинок недійсним, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності подружжя та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, за апеляційною скаргою адвоката Човганюк Алли Миколаївни в інтересах ОСОБА_1 на рішення Ладижинського міського суду Вінницької області від 14 жовтня 2022 року,

в с т а н о в и в :

До Вінницького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга адвоката Човганюк Алли Миколаївни в інтересах ОСОБА_1 на рішення Ладижинського міського суду Вінницької області від 14 жовтня 2022 року.

Подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Частинами третьою та четвертою статті 356 ЦПК України встановлено, що апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи. До апеляційної скарги додається довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Згідно зі статтею 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Відповідно до статті 15 ЦПК України представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

У частині четвертій статті 62 ЦПК України зазначено, що повноваження адвоката як представника підтверджується довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

Відповідно до Положення «Про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів», затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2012 року № 36 зі змінами та доповненнями, ордер на надання правової допомоги - письмовий документ, що посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги у випадках і порядку, встановлених Законом України від 05 липня 2012 року № 5076-VI «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та іншими законами України. Ордер має типову форму (Додаток №1). Ордер видається адвокатом, адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням та повинен містити обов`язкові реквізити, передбачені цим Положенням.

Ордер повинен містити наступні реквізити: серію, порядковий номер ордера; прізвище, ім`я, по батькові або найменування особи, якій надається правова допомога; посилання на договір про надання правової допомоги/доручення органу (установи), уповноважених законом на надання безоплатної правової допомоги, номер (у випадку наявності) та дату цього документа; назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом із зазначенням, у випадку необхідності, виду адвокатської діяльності, відповідно до статті 19 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»; прізвище, ім`я, по батькові адвоката, який надає правову допомогу на підставі ордера, номер та дату його свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, найменування органу, який його видав (КДКА відповідного регіону, з 01.01.2013 року радою адвокатів відповідного регіону); номер посвідчення адвоката України, ким та коли воно видане; ким ордер виданий (назву організаційної форми): адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально (із зазначенням адреси робочого місця); адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням (повне найменування адвокатського бюро/адвокатського об`єднання та його місцезнаходження); адресу робочого місця адвоката, якщо вона відрізняється від адреси місцезнаходження адвокатського бюро/адвокатського об`єднання, яке видає ордер; дату видачі ордера; підпис адвоката, який видав ордер, у разі здійснення ним індивідуальної діяльності (у графі «Адвокат»); підпис адвоката, який надає правову допомогу, якщо ордер, виданий адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням (у графі «Адвокат»); підпис керівника адвокатського бюро/адвокатського об`єднання, відтиск печатки адвокатського бюро/адвокатського об`єднання у випадку, якщо ордер видається адвокатським бюро/адвокатським об`єднанням. Відповідальність за достовірність вказаних в ордері даних несе адвокат (особа, яка видала ордер). У ордері на надання правової допомоги, який видається адвокатом або адвокатським бюро чи адвокатським об`єднанням, не заборонено здійснювати виправлення і дописки, у разі якщо обсяг повноважень адвоката змінюється в межах такого договору.

До апеляційної скарги додано ордер на надання правової допомоги виданий адвокатом Човганюк А. М., проте, у порушення вимог вищезазначених норм, такий ордер не містить обов`язкових реквізитів.

За таких обставин заявнику слід надати належно оформлений документ на підтвердження повноважень на представництво інтересів ОСОБА_1 у Вінницькому апеляційному суді.

Згідно з ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст. 356 цього Кодексу, застосовуються положення ст. 185 цього Кодексу.

За таких обставин, апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати заявникові строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги, а саме для надання документу на підтвердження повноважень Човганюк А. М. на представництво інтересів ОСОБА_1 у Вінницькому апеляційному суді

Керуючись ст. ст. 185, 354, 356, 357 ЦПК України,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу адвоката Човганюк Алли Миколаївни в інтересах ОСОБА_1 на рішення Ладижинського міського суду Вінницької області від 14 жовтня 2022 року залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання зазначених вимог, апеляційна скарга буде повернута особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Вінницького

апеляційного суду С. К. Медвецький

Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено25.11.2022
Номер документу107464907
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на житловий будинок недійсним, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності подружжя та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, за апеляційною скаргою адвоката Човганюк Алли Миколаївни в інтересах ОСОБА_1 на рішення Ладижинського міського суду Вінницької області від 14 жовтня 2022 року

Судовий реєстр по справі —129/1514/19

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 15.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні