Постанова
від 25.05.2010 по справі 2а-1872/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а-1872/10/2370

25.05.2010 р. м. Черкаси

09 год. 45 хв.

Черкаський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Гаран я С.М.,

при секретарі - Лисенко С.С .,

за участю представника поз ивача управління Пенсійного фонду України в Соснівськом у районі міста Черкаси Надь он А.Л. - за довіреністю,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом управління Пен сійного фонду України в Сосн івському районі міста Черкас и до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Градобудс пецсервіс» про стягнення заб оргованості по сплаті страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійно го фонду України в Соснівськ ому районі міста Черкаси зве рнулося до суду з позовом до т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Градобудспецсе рвіс»про стягнення з відпові дача на його користь 3774 грн. 93 ко п. заборгованості по сплаті с трахових внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування за січень - лютий 2010 року.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримала та просила його з адовольнити. В обґрунтування заявлених позовних вимог по яснила, що відповідач зареєс трований як суб' єкт підприє мницької діяльності, перебув ає на обліку в управлінні Пен сійного фонду України в Сосн івському районі міста Черкас и як платник страхових внеск ів на загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я до Пенсійного фонду Україн и. Станом на 02.04.2010 р. відповідач м ає заборгованість до Пенсійн ого фонду України по сплаті с трахових внесків за січень - лютий 2010 року в розмірі 3774 грн. 93 к оп., яку представник позивача і просить стягнути в повному обсязі.

Відповідач по справі , належним чином повідомлени й про дату, час та місце судово го розгляду, в судове засідан ня не з' явився, про причину н еприбуття не повідомив, запе речення на позов не надав, а то му суд вирішив провести розг ляд справи за відсутності ві дповідача за наявними матері алами справи.

Суд, заслухавши пояснення та доводи представника пози вача, вивчивши та оцінивши пи сьмові докази у справі в їх су купності, прийшов до висновк у, що позов підлягає до задово лення, виходячи з наступних п ідстав.

Товариство з обмеже ною відповідальністю «Градо будспецсервіс», згідно довід ки з Єдиного державного реєс тру підприємств та організац ій України зареєстроване як юридична особа виконавчим ко мітетом Черкаської міської р ади 07.07.2008 р., ідентифікаційний к од 31423596.

Відповідно до вимог З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування»від 09.07.2003 р. № 1058-IV (далі - Закон № 1058), відповідач зареєстрований як платник ст рахових внесків по загальноо бов' язковому державному пе нсійному страхуванню до Пенс ійного фонду України та є пла тником страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України.

Статтями 18 та 20 Закону № 1058 та Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхув альниками та застрахованими особами внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування до Пенсійног о фонду України, затверджено ю постановою правління Пенсі йного фонду України від 19.12.2003 р. за № 21-1, зареєстрованої в Мініс терстві юстиції України 16.01.2004 р . за № 64/8663, передбачено, що страх ові внески на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування платники сплачують до Пенсійного фонду України в установлені строки та в пов ному обсязі.

У відповідності до ви мог частини 6 статті 20 Закону № 1058 страхувальники зобов' яза ні сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий період не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду .

Згідно поданого пози вачем розрахунку боргу, суми страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, що підляг ають сплаті за січень - люти й 2010 року визначені ним в розмі рі 3774 грн. 93 коп.

Базовим звітним пері одом для страхувальників-роб отодавців підприємств, устан ов і організацій, створених в ідповідно до законодавства У країни, незалежно від форми в ласності, виду діяльності та господарювання, згідно пунк ту 1 статті 14 Закону № 1058, є кален дарний місяць.

Таким чином, строк спл ати відповідачем страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання за січень та лютий 2010 рок у наступив 20 числа наступного місяця за звітним відповідн о, однак заборгованість пога шена не була.

Відповідно до вимог ч астини 2 та 3 статті 106 Закону № 105 8 суми страхових внесків своє часно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 ц ього Закону, в тому числі обчи слені територіальними орган ами Пенсійного фонду у випад ках, передбачених частиною т ретьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю із сплати страхо вих внесків і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій. Тер иторіальні органи Пенсійног о фонду за формою і у строки, в изначені правлінням Пенсійн ого фонду, надсилають страху вальникам, які мають недоїмк у, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є викона вчим документом. Протягом де сяти робочих днів із дня одер жання вимоги про сплату недо їмки страхувальник зобов'яза ний сплатити суми недоїмки т а суми фінансових санкцій. Ст рахувальник у разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, з азначеної у вимозі про сплат у недоїмки, узгоджує її з орга нами Пенсійного фонду в поря дку, встановленому правління м Пенсійного фонду, а в разі не узгодження вимоги із органам и Пенсійного фонду має право на оскарження вимоги в судов ому порядку. Про оскарження в имоги територіального орган у Пенсійного фонду про сплат у недоїмки до виконавчої дир екції Пенсійного фонду або в судовому порядку страхуваль ник зобов'язаний письмово по відомити відповідний терито ріальний орган Пенсійного фо нду протягом трьох робочих д нів із дня звернення до викон авчої дирекції Пенсійного фо нду чи суду.

З огляду на викладене суд приходить до висновку пр о те, що відповідач самостійн о нарахував суму страхових в несків на загальнообов`язков е державне пенсійне страхува ння за січень - лютий 2010 року, а тому відповідно до Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування», таке зобов' язання є узгодженим.

Оскільки в установле ний строк відповідач заборго ваність по страхових внесках за січень - лютий 2010 року не сп латив, то відповідно до підпу нкту 3.8 пункту 3 статті 106 Закону № 1058 позивач має право вимагат и стягнення з відповідача за значеної заборгованості в су довому порядку.

Оцінюючи докази у спр аві в їх сукупності, суд вважа є доведеним право позивача н а стягнення 3774 грн. 93 коп. заборг ованості по сплаті страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за січень - лютий 2010 ро ку.

Відповідно до статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справ ах, в яких позивачем є суб' єк т владних повноважень, а відп овідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати з від повідача не стягуються.

На підставі викладен ого, керуючись статтями 159 - 163 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов управління Пен сійного фонду України в Сосн івському районі міста Черкас и до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Градобудс пецсервіс»про стягнення заб оргованості по сплаті страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування - задовольнити повн істю.

Стягнути з товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Градобудспецсервіс», іде нтифікаційний код 31423596, на кори сть управління Пенсійного фо нду України в Соснівському р айоні міста Черкаси 3774 (три тис ячі сімсот сімдесят чотири) г рн. 93 коп. заборгованості по сп латі страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування за сі чень - лютий 2010 року.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, яка підл ягає поданню до Київського а пеляційного адміністративн ого суду через Черкаський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладення постанови в повному обсязі, а у випадку відсутнос ті особи, яка бере участь у спр аві, з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарг а на постанову подається про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Повний текст постано ви виготовлений 25 травня 2010 рок у.

Суддя С.М.Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2010
Оприлюднено18.08.2010
Номер документу10747601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1872/10/2370

Ухвала від 26.04.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 05.05.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 14.05.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Постанова від 25.05.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М.Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні