Ухвала
від 24.11.2022 по справі 500/3677/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

Справа № 500/3677/22

24 листопада 2022 р.м.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області до комунального некомерційного підприємства "Чортківська центральна міська лікарня" Чортківської міської ради про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату і доставку пільгових пенсій,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області до комунального некомерційного підприємства "Чортківська центральна міська лікарня" Чортківської міської ради про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату і доставку пільгових пенсій.

Ухвалою суду від 18.10.2022 позовну заяву було залишено без руху та надано строк, достатній для усунення недоліків позовної заяви, із зазначенням способу їх усунення. Недоліки позовної заяви усунуто позивачем у строк, встановлений судом.

Ухвалою суду від 25.10.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

На адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про закриття провадження у справі у зв`язку з добровільною сплатою, заявленого до стягнення, в якій також просив розглянути питання про стягнення судових витрат із відповідача.

Розглянувши справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, суд вважає, що провадження у даній справі слід закрити, а заява позивача підлягає до задоволення, з таких підстав.

Як передбачено ч.1 ст.47 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Приписами ч.1 ст.189 КАС України визначено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Згідно з ч.2 ст.238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

З огляду на викладене, оскільки відмова від позову є безумовним правом особи позивача, яка звернулася до суду з позовом, та не суперечить чинному законодавству, не порушує права, свободи та інтереси учасників адміністративного процесу, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід закрити.

Одночасно з заявою про закриття провадження у справі позивачем заявлено клопотання, у якому просив вирішити питання про стягнення судових витрат із відповідача.

За приписами ч.1 ст.142 КАС України, якій кореспондують норми ч.3 ст.7 Закону України "Про судовий збір", у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Позивач при зверненні до суду сплатив судовий збір у сумі 2481,00 грн відповідно до платіжного доручення №2186 від 20.10.2022.

Таким чином, враховуючи те, що позивач відмовився від позову, суд дійшов висновку за необхідне повернути позивачу п`ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, що складає 1240,50 грн. відповідно до ч.1 ст.142 КАС України.

Керуючись ст.142, 189, 238, 241, 248 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про закриття провадження у справі та повернення судового збору задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області до комунального некомерційного підприємства "Чортківська центральна міська лікарня" Чортківської міської ради про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату і доставку пільгових пенсій.

Повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області з Державного бюджету України судові витрати в розмірі 1240 (одна тисяча двісті сорок) гривень 50 (п`ятдесят) копійок, що становить п`ятдесят відсотків сплаченого судового збору, згідно платіжного доручення №2186 від 20.10.2022.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Повний текст ухвали складено 24 листопада 2022 року.

Реквізити учасників справи:

позивач:

- Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (місцезнаходження: Майдан Волі, 3, м.Тернопіль, 46001, код ЄДРПОУ: 14035769);

відповідач:

- Комунальне некомерційне підприємство "Чортківська центральна міська лікарня" Чортківської міської ради (місцезнаходження: вул. Пігута, 31 Б, м.Чортків, Тернопільська область, 48501, код ЄДРПОУ: 02001185).

Головуючий суддяМандзій О.П.

Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107487541
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —500/3677/22

Ухвала від 24.11.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 25.10.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 18.10.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні