Ухвала
від 23.11.2022 по справі 918/730/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

23 листопада 2022 рокум. РівнеСправа № 918/730/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марач В.В., при секретарі судового засідання Мельник В.Я., розглянувши у загальному позовному провадженні матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Газ Ресурс" (04080, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 13/10, офіс 201, код ЄДРПОУ 41427817)

до відповідача Приватного акціонерного товариства "Дубномолоко" (35600, Рівненська область, м. Дубно, вул. Грушевського, 117А, код ЄДРПОУ 05496081)

про стягнення в сумі 641 790,98 грн..

В судовому засіданні приймали участь:

від позивача: не з"явився;

від відповідача: Богачук Я.О.;

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укр Газ Ресурс" звернулося в Господарський суд Рівненської області з позовом до Приватного акціонерного товариства "Дубномолоко" в якому просить стягнути з останнього 641 790,98 грн..

Ухвалою суду від 20 вересня 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі. Ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

07.10.2022 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду від представника відповідача надійшов відзив на позов, в якому проти позовних вимог заперечує.

Ухвалою суду від 18 жовтня 2022 року закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті.

В судове засідання 23.11.2022 року не з"явився представник позивача, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Від представника позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв"язку із зайнятістю повноважного представника у іншому судовому процесі.

У судове засідання 22.11.2022 року не з"явився представник позивача, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Крім того, суд зазначає, що станом на 13:30 год. у приміщенні Господарського суду Рівненської області було відсутнє електропостачання, що унеможливило проведення судового засідання.

Згідно з ч. 3 ст. 216 ГПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Крім того судом враховано, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Пунктом 6 ст. 4 ГПК України встановлено, що жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному законом порядку.

Враховуючи наведені вище правові норми, суд дійшов висновку про відкладення розгляду справи по суті, з метою надання можливості сторонам скористатися процесуальними правами визначеними ст. 42, 46 ГПК України.

Представником позивача заявлено клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до частин 1 та 2 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частин одинадцятої та дванадцятої статті 197 ГПК України використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Суд звертає увагу, що відповідно до ч. 5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З огляду на зазначене, враховуючи технічну можливість проведення судового засідання у справі №918/509/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, з метою надання сторонам конституційного права на захист охоронюваних законом інтересів, повного, всебічного та об`єктивного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про задоволення заяви представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись статтями 197, 216, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи по суті відкласти на "20" грудня 2022 р. на 14:30 год.. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань № 13, в режимі відеоконференції.

2. Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення "EasyCon". Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в "Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду", затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 р. за № 196.

3. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

4. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107490439
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення в сумі 641 790,98 грн.. В судовому засіданні приймали участь: від позивача: не з"явився; від відповідача: Богачук Я.О

Судовий реєстр по справі —918/730/22

Судовий наказ від 22.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 22.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Постанова від 09.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 19.01.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Рішення від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 23.11.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 07.11.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 19.09.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні