Ухвала
від 28.11.2022 по справі 608/1940/22
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2022 року Справа № 608/1940/22

Номер провадження2/608/718/2022

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Коломієць Н. З.

з участю секретаря Смаглій О. Р.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача

ТОВ «МСЛ» Паюнової Н. А.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку «EASYCОN» цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «МСЛ» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ТОВ «МСЛ» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою судді Чортківського районного суду Тернопільської області від 01 листопада 2022 року у зв`язку з невідповідністю вимогам ст. ст. 175 - 177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 було залишено без руху і надано строк для усунення недоліків, терміном п`ять днів з дня отримання копії ухвали, а саме: сплати судового збору.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Гук В. С. вважають, що позовна заява повинна бути прийнята до розгляду судом без сплати судового збору, оскільки, Законом України «Про судовий збір» не конкретизовано при порушенні яких прав учасники бойових дій звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в суді.

Представник відповідача ТОВ «МСЛ» Паюнова Н. А. вважає, що позовну заяву ОСОБА_1 слід повернути позивачу у зв`язку з несплатою ним судового збору. Судовий збір повинен був бути сплачений позивачем відповідно до Закону України «Про судовий збір».

Вислухавши учасників справи, дослідивши матеріали справи та доданих до неї документів, суд приходить до висновку про необхідність повернення заяви позивачеві з наступних підстав.

01 листопада 2022 року позовну заяву ОСОБА_1 ухвалою судді було залишено без розгляду у зв`язку з несплатою судового збору та надано термін для усунення вказаного недоліку терміном п`ять днів з дня отримання копії ухвали суду.

Згідно поштового повідомлення, ОСОБА_1 отримав дану ухвалу 09.11.2022.

На ухвалу суду від 01.11.2022, ОСОБА_1 надав пояснювальну заяву, в якій зазначив, що він сплатить судовий збір, якщо Верховний Суд та місцевий суд дасть йому стовідсоткову гарантію щодо задоволення його позовних вимог.

Відповідно до ч.3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки, позивачем не виконано вимоги ухвали суду щодо усунення недоліків заяви, суд вважає за необхідне визнати заяву неподаною та повернути її заявнику, роз`яснивши, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи наведене та керуючись ч.3 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , жителя с. Біла Чортківського району Тернопільської області, ідентифікаційний код НОМЕР_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «М.С.Л.» (код ЄДРПОУ 30109292, вул. Шовковична, 50а, м. Київ, 01004) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди - визнати неподаною та повернути заявнику.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги Тернопільському апеляційному суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:/підпис/

Копія вірна

Оригінал ухвали знаходиться в Чортківському районному суді Тернопільської області в матеріалах справи № 608/1940/22.

Ухвала набрала законної сили « » року.

Суддя: Н. З. Коломієць

Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено30.11.2022

Судовий реєстр по справі —608/1940/22

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні