Ухвала
від 21.11.2022 по справі 761/25592/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/25592/22

Провадження № 1-кс/761/14265/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 листопада 2022 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 42022000000000870 від 28.06.2022, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий ГУ СБУ в Автономній Республіки Крим ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження офісних, виробничих, підсобних, господарських, допоміжних приміщень ТОВ «ВАЗ» за адресою: Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Островська, 3.

Клопотання мотивовано тим, що Слідчим управління Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені № 42022000000000870, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.06.2022 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст.111-2 КК України.

У ході досудового слідства встановлено, що на виробничих потужностях ТОВ «Вінницький агрегатний завод» (код ЄДРПОУ 34964131, далі - ТОВ «ВАЗ», директор - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), виготовляються комплектуючі частини для продукції машинобудівної галузі (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання тощо), які із використанням афілійованого підконтрольного ТОВ «Торговий дім «Вінницький агрегатний завод» (код ЄДРПОУ 33205088, далі - ТОВ «ТД «ВАЗ») до 24.02.2022 експортувались суб`єктам господарювання, які знаходяться у російській федерації (далі - рф) (ООО «Агро Бизнес» (рф), ООО «ИнтерАгроЗапчасть» (рф), ООО «ТК «Гидравлика» (рф)), республіці білорусь (далі - рб) (ОАО «Минский тракторный завод» (рб), ООО «АвтоТракКомплект» (рб), Казахстані (ТОО «ВинГидроКомплект» (Казахстан)), Узбекистані (ООО «Багат Деталь» (Узбекистан), «АО «Агрегатный завод» (Узбекистан)).

Згідно отриманими даних, гідроциліндри виробництва ТОВ «ВАЗ» використовуються у оборонній промисловості, зокрема для комплектування ними броньованих танкових тягачів (БТТ). Вказане підтверджується виконаними контрактами за 2021 рік, у яких ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» закуповувало у ТОВ «ТД «ВАЗ» деталі для комплектації броньованого танкового тягача, а саме - гідроцилінди.

Встановлено, що у зв`язку із повномасштабною військовою агресією рф проти України та закриттям пунктів пропуску на кордоні України та рф, службовими особами ТОВ «ВАЗ» та ТОВ «ТД «ВАЗ», з метою обходу введених обмежень, організовано протиправні схеми фінансових розрахунків та експортних поставок виробленої продукції на адресу російських контрагентів (ООО «ИнтерАгроЗапчасть» (рф, м. Ліпецьк), ООО «ТК «Гидравлика» (рф, м. Челябінськ), ООО «Вингидротрейд» (рф, м. Курськ)) шляхом використання реквізитів підконтрольної компанії-нерезидента ТОО «ВинГидроКомплект» (Казахстан, Акмолинская обл., г. Кокшетау, ул. Алтау, д. 30а).

За наявними даними, доставка продукції в рф здійснюється із використанням вантажних автомобілів транспортно-логістичних компаній України, які прямують маршрутом через територію України, Румунії, Болгарії, Туреччини та Азербайджану до Казахстану.

В подальшому, вказані товари з території Казахстану відвантажується на ТОО «ВинГидроКомплект», після чого вказана комерційна структура скеровує їх на адресу до кінцевих споживачів ООО «ИнтерАгроЗапчасть» (рф, м. Ліпецьк), ООО «ТК «Гидравлика» (рф, м. Челябінськ), ООО «Вингидротрейд» (рф, м. Курськ) та інших компаній - резидентів рф.

Разом з цим, вказані товари ймовірно використовуються на виробничих потужностях підприємств військово-промислового комплексу рф та військово-морського флоту рф, в рамках оборонних та державних контрактів рф.

Водночас, згідно до пп. 7 рішення РНБО України від 27.08.2014 «Про заходи щодо удосконалення державної військово-технічної політики», введеного в дію Указом Президента України від 27.08.2014 № 691/2014, з метою забезпечення потреб національної безпеки і оборони та ефективного використання державних ресурсів РНБОУ вирішила ужити заходів щодо припинення експорту до російської федерації товарів військового призначення та подвійного використання з метою їх військового кінцевого використання РФ, за винятком космічної техніки, яка застосовується для досліджень та використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів.

Таким чином, під час проведенням досудового розслідування встановлено, що за інформацією ГВ ЗНД УСБУ у Вінницькій області оперативним шляхом встановлено ряд осіб, які причетні до зазначеної вище протиправної діяльності, а саме: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , займає посаду фінансовий директор ТОВ «ТД «ВАЗ», фактично контролює діяльність ТОВ «ВАЗ» та здійснює контакти із керівниками російських підприємств щодо умов реалізації торговим домом виготовленої заводом продукції вищевказаним шляхом; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_3 , (одночасно є бенефіціарним власником компанії-нерезидента ООО «Вингидротрейд» (рф, м. Курськ), займає посаду головного бухгалтера ТОВ «ТД «ВАЗ» та виконує функції із ведення бухгалтерського обліку вищевказаних компаній (у т.ч. із російськими контрагентами); ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_3 , проживає за АДРЕСА_4 , займає посаду бухгалтера, відповідальна за оформлення експортно-імпортної документації ТОВ « ТД «ВАЗ» та веде комп`ютерне спеціалізоване програмне забезпечення ведення податкового та бухгалтерського обліку «1С»; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 , уродженець м. Вінниця, проживає за адресою: АДРЕСА_5 та має другу квартиру за адресою: АДРЕСА_6 , працівник ТОВ «ТД «ВАЗ», відповідальний за документальне оформленням логістичної доставки продукції на територію рф.

Крім того, в ході досудового слідства встановлено, що для погашення дебіторської заборгованості російських контрагентів перед ТОВ «ТД «ВАЗ», яка утворилась за поставлену продукцію до 24.02.2022, та з метою обходу фінансових обмежень, ОСОБА_6 за сприяння працівників АТ «Креді Агріколь Банк» у м. Вінниця, відкрито банківські рахунки для зазначеного товариства у банківській установі «Credit Agricole Bank» (Польща) через які реалізовується схема переведення безготівкових коштів із рф на адресу ТОВ «ТД «ВАЗ».

У ході досудового розслідування встановлено, що складські приміщення ТОВ «ВАЗ» знаходяться за адресою: м. Вінниця, вул. Островського, 3.

В інший спосіб, а ніж проведення обшуку отримати необхідні документи та інші речові докази, які мають значення в проведенні досудового розслідування в даному кримінальному провадженні не видається за можливе у зв`язку з тим, що громадянин України ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , або підлеглі їм співробітники ТОВ «ВАЗ» і ТОВ «ТД «ВАЗ» приховують факти передачі матеріальних ресурсів державі-агресору, а значить можуть приховати або знищити документацію та предмети, що мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити. Надав пояснення, що іншим чином, а ніж проведення обшуку отримати доступ до вказаних у клопотанні речей і документів неможливо у зв`язку з існуванням загрози їх знищення.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню частково, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається з матеріалів клопотання та встановлено слідчим суддею, що Слідчим управління Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені № 42022000000000870, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.06.2022 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Як вбачається зі змісту витягу з ЄРДР, службові особи ТОВ «Вінницький агрегатний завод» (код ЄДРПОУ 34964131) та ТОВ «Торговий дім «Вінницький агрегатний сл ЄДРПОУ 35370339) шляхом реалізації своєї продукції - комплектуючих частин для продукції машинобудівної галузі суб`єктам господарювання, зареєстрованим у російській федерації, скоїли умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособнцтво) з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів представникам держави-агресора.

Згідно із інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчудження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, нерухоме майно за адресою: м. Вінниця, вул. Острозького, 3, знаходиться в іпотеці (Іпотекодержатель: ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ВІННИЦЬКИЙ АГРЕГАТНИЙ ЗАВОД» (код ЄДРПОУ 35370339), майновий поручитель: ТОВ «Лакшері» (код ЄДРПОУ 35265662), боржник: ТОВ «НЕСТ?АГРОБУД» (код ЄДРПОУ 32885268).

Крім того, слідчим суддею встановлено, що юридичною адресою ТОВ «Вінницький агрегатний завод», є Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Острозького, 3.

Слідчий суддя приймає до уваги позицію Європейського суду з прав людини, а саме у справі «Ратушна проти України» (2010 р.) ЄСПЛ зазначив, що для санкціонування проведення обшуку житла чи іншої власності суд має бути переконаний у наявності достатніх підстав вважати, що речі, які розшукуються, можуть бути знайдені там.

В судовому засіданні слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані окремі речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, знаходяться за адресою: Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Острозького, 3.

Ініціатором клопотання доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

У справі "Ізмайлов проти Росії" (п. 38 рішення від 16 жовтня 2008 р.) ЄСПЛ встановив, що для того, щоб втручання вважалося пропорційним, воно має відповідати тяжкості правопорушення і не становити "особистий і надмірний тягар для особи".

Слідчим суддею, у судовому засіданні, не було встановлено відомостей, які б беззаперечно свідчили, що надання дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою становитиме особистий та надмірний тягар, тобто апріорі таке втручання не буде свавільним, оскільки отримання дозволу на його проведення здійснено з дотриманням принципу законності та воно є пропорційним до тяжкості вчиненого правопорушення та відповідає справжнім інтересам суспільства.

Європейський суд з прав людини у своєму рішенні від 07.07.2007 року по справі "Смирнов проти Росії" вказав, що невизначене формулювання обсягу обшуку дало органу влади на власний розсуд вирішувати, які матеріали підлягають вилученню, що призвело до вилучення окрім документів, що мають відношення до справи, деяких особистих речей. Європейський суд з прав людини визначив, що відсутність вказівки на конкретну мету обшуку є порушенням ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Згідно п.7 ч.3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

Крім того, за ч.2 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: 1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

З огляду на викладене, слідчий суддя вбачає підстави для задоволення клопотання лише в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення наступних речей і документів: митної документації (митних декларацій із відповідними додатками до них, що стали підставою для оформлення тощо), в яких міститься інформація щодо експортно-імпортних операцій відносно товарно-матеріальних цінностей, складових частин, обладнання, комплектуючих для машинобудівного обладнання (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання) за 2021-2022 роки; документів, в яких містяться відомості щодо способу логістичної доставки продукції за період 2021-2022 роки; конструкторської та іншої документації, що містить відомості стосовно виробництва та комплектуючих (складових) частин обладнання (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання тощо), яке виробляється ТОВ «ВАЗ»; конструкторської та іншої документації (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання тощо), що містить відомості стосовно виробництва та комплектуючих (складових) частин обладнання, яке виробляється ТОВ «ВАЗ»; речей та документів, що стосуються фінансово-господарських операцій ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» - з однієї сторони та ООО «Агро Бизнес» (рф), ООО «ИнтерАгроЗапчасть» (рф), ООО «ТК «Гидравлика» (рф), республіці білорусь (далі - рб) (ОАО «Минский тракторный завод» (рб), ООО «АвтоТракКомплект» (рб), Казахстані (ТОО «ВинГидроКомплект» (Казахстан)), інших компаній - нерезидентів, фізичних осіб - підприємців (у т.ч. зареєстрованих в рф, рб та Казахстані), зокрема: документів, що посвідчують фінансово-господарські відносини (договори, контракти з додатковими угодами, додатки та специфікації до них, акти виконаних робіт (надання послуг, приймання-передачі тощо), журнали обліку та передачі товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, акти інвентаризації, платіжні доручення, банківські виписки, митні декларації, сертифікати відповідності та інші розрахункові документи, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, податкових накладних, рахунки-фактури, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, сертифікати, ліцензії, довіреності, паспорти якості, технологічної документації за період 2021-2022 роки; речей та документів, що містять відомості щодо будь-яких форм здійснення управління та контролю над ТОО «Вингидротрейд» з боку ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 угод, договорів, контрактів, додатків до них, специфікацій, рахунків - фактур, платіжних доручень, виписків банку з додатками, видаткових накладних, податкових накладних, товарно транспортних накладних, доручень, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків, актів звірки, довідок розрахунків, прибуткових ордерів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, документів страхування та надання фінансової допомоги, листування, чорнових записів, розрахунків договірної ціни (розрахунок договірної ціни з локальними кошторисами), складених ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» із однієї сторони та суб`єктами господарювання - постачальниками сировини та комплектуючих матеріалів, які використовуються для виведення коштів, отриманих у результаті протиправної діяльності коштів, у «тіньовий» сектор економіки; документів щодо зняття готівкових коштів з рахунків ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» за період 2021-2022 роки.

В іншій частині клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не конкретизовано індивідуальні та родові ознаки речей і документів, які планується відшукати, а відсутність конкретизації речей та документів, які підлягають відшукуванню та вилученню суперечить ч. 2 ст. 235 КПК України.

Що стосується технічних засобів, які зазначенні у клопотанні слідчого, то слідчий суддя вказує наступне.

Відповідно до ч.2 ст. 168 КПК України тимчасове вилучення електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку для вивчення фізичних властивостей, які мають значення для кримінального провадження, здійснюється лише у разі, якщо вони безпосередньо зазначені в ухвалі суду. Забороняється тимчасове вилучення електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку, крім випадків, коли їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а також якщо доступ до них обмежується їх власником, володільцем або утримувачем чи пов`язаний з подоланням системи логічного захисту.

З долучених до матеріалів клопотання копій матеріалів кримінального провадження вбачається, що в даному випадку належним чином не обґрунтовано відшукання та вилучення системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, планшетів, мобільних терміналів, мобільних телефонів, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, серверного обладнання та іншої комп`ютерної техніки, носіїв електронної інформації (флеш-карти будь-якого формату), USB-носії, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD), зовнішніх переносних пристроїв зберігання інформації, що задіяні для здійснення протиправної діяльності; систем відео, -аудіоконтролю, що побудовані на основі відеокамер та мікрофонів, серверів, на які передаються та записується інформація; записів, паролів, логінів, електронних скриньок; мобільних терміналів, сім-карт та карткоутримувачів, засобів комутації, телекомунікаційного та іншого обладнання, в тому числі пристроїв та приладів, які забезпечують SIP, IP-телефонію та VoIP телефонію.

Оскільки, клопотання не містить конкретизації в переліку речей та документів, які підлягають вилученню, воно підлягає в цій частині частковому задоволенню виключно в частині відшукання інформації з вказаних вище засобів техніки.

За таких обставин, враховуючи правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, розумність та співмірність обшуку завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення проведення обшуку приміщень за місцем знаходження ТОВ "Вінницький агрегатний завод" за адресою: Вінницька обл., м. Вінниця, вулиця Острозького, будинок 3, що знаходяться в іпотеці (Іпотекодержатель: ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ВІННИЦЬКИЙ АГРЕГАТНИЙ ЗАВОД» (код ЄДРПОУ 35370339), майновий поручитель: ТОВ «Лакшері» (код ЄДРПОУ 35265662), боржник: ТОВ «НЕСТ?АГРОБУД» (код ЄДРПОУ 32885268), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111-2 КК України, а також відшукання та вилучення майна у вигляді речей і документів, які в подальшому будуть використані як докази в кримінальному провадженні №42022000000000870, зокрема, первинних бухгалтерських, митних, фінансово - господарських та інших речей та документів ТОВ «Вінницький агрегатний завод», ТОВ «Торговий Дім «Вінницький агрегатний завод», а саме:

митної документації (митних декларацій із відповідними додатками до них, що стали підставою для оформлення тощо), в яких міститься інформація щодо експортно-імпортних операцій відносно товарно-матеріальних цінностей, складових частин, обладнання, комплектуючих для машинобудівного обладнання (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання) за 2021-2022 роки;

документів, в яких містяться відомості щодо способу логістичної доставки продукції за період 2021-2022 роки;

конструкторської та іншої документації, що містить відомості стосовно виробництва та комплектуючих (складових) частин обладнання (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання тощо), яке виробляється ТОВ «ВАЗ»;

конструкторської та іншої документації (шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання тощо), що містить відомості стосовно виробництва та комплектуючих (складових) частин обладнання, яке виробляється ТОВ «ВАЗ»;

речей та документів, що стосуються фінансово-господарських операцій ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» - з однієї сторони та ООО «Агро Бизнес» (рф), ООО «ИнтерАгроЗапчасть» (рф), ООО «ТК «Гидравлика» (рф), республіці білорусь (далі - рб) (ОАО «Минский тракторный завод» (рб), ООО «АвтоТракКомплект» (рб), Казахстані (ТОО «ВинГидроКомплект» (Казахстан)), інших компаній - нерезидентів, фізичних осіб - підприємців (у т.ч. зареєстрованих в рф, рб та Казахстані), зокрема: документів, що посвідчують фінансово-господарські відносини (договори, контракти з додатковими угодами, додатки та специфікації до них, акти виконаних робіт (надання послуг, приймання-передачі тощо), журнали обліку та передачі товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, акти інвентаризації, платіжні доручення, банківські виписки, митні декларації, сертифікати відповідності та інші розрахункові документи, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, податкових накладних, рахунки-фактури, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, сертифікати, ліцензії, довіреності, паспорти якості, технологічної документації за період 2021-2022 роки;

речей та документів, що містять відомості щодо будь-яких форм здійснення управління та контролю над ТОО «Вингидротрейд» з боку ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

угод, договорів, контрактів, додатків до них, специфікацій, рахунків - фактур, платіжних доручень, виписків банку з додатками, видаткових накладних, податкових накладних, товарно транспортних накладних, доручень, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків, актів звірки, довідок розрахунків, прибуткових ордерів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, документів страхування та надання фінансової допомоги, листування, чорнових записів, розрахунків договірної ціни (розрахунок договірної ціни з локальними кошторисами), складених ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» із однієї сторони та суб`єктами господарювання - постачальниками сировини та комплектуючих матеріалів, які використовуються для виведення коштів, отриманих у результаті протиправної діяльності коштів, у «тіньовий» сектор економіки;

документів щодо зняття готівкових коштів з рахунків ТОВ «ТД «ВАЗ» та/або ТОВ «ВАЗ» за період 2021-2022 роки;

отримання інформації, яка знаходиться в системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, планшетів, мобільних терміналів, мобільних телефонів, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, серверного обладнання та іншої комп`ютерної техніки, носіїв електронної інформації (флеш-карти будь-якого формату), USB-носії, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD), зовнішніх переносних пристроїв зберігання інформації, що задіяні для здійснення протиправної діяльності; систем відео,-аудіоконтролю, що побудовані на основі відеокамер та мікрофонів, серверів, на які передаються та записується інформація; записів, паролів, логінів, електронних скриньок, на яких готувалась, та/або може зберігатись вказана вище документація, електронних документів, мобільних терміналів, сім-карт та карткоутримувачів, засобів комутації, телекомунікаційного та іншого обладнання, в тому числі пристроїв та приладів, які забезпечують SIP, IP-телефонію та VoIP телефонію.

В решті клопотання відмовити.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення та надає право на проникнення до приміщення лише один раз.

При виконанні даної ухвали відповідно до ч. 2, 3, 9 ст. 236 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може суттєво зашкодити меті обшуку.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія. Слідчий, прокурор має право заборонити будь-якій особі залишити місце обшуку до його закінчення та вчиняти будь-які дії, що заважають проведенню обшуку. Особа, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, має право користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії проведення обшуку.

Другий примірник протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) вручається особі, у якої проведено обшук, а в разі її відсутності - повнолітньому членові її сім`ї або його представникові/ керівнику або представникові підприємства, установи або організації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали слідчого судді складено 25.11.2022 року.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_10

Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу107536351
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 42022000000000870 від 28.06.2022, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України

Судовий реєстр по справі —761/25592/22

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні