Ухвала
від 20.10.2022 по справі 755/15499/21
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 755/15499/21

(2/199/1560/22)

УХВАЛА

іменем України

20 жовтня 2022 року Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпропетровська в складі головуючого судді Богун О.О., при секретареві Буточкіній М.К., розглянувши у порядку загального позовного провадження в залі суду в м. Дніпрі цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «Укрпошта» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про стягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач акціонерне товариство «Укрпошта» звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про стягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики.

27 вересня 2022 року сторони надали спільну заяву щодо затвердження мирової угоди та текст мирової угоди від 16.09.2022.

Сторони в судове засідання не з`явились надали заяви в яких просили затвердити мирову угоду від 16.09.2022 року та провести розгляд у їх відсутність, отже відповідно до ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

За змістом наданої мирової угоди сторони по справі - акціонерне товариство «Укрпошта» та ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 домовилися про наступне:

1.Сторони погоджують, що АТ «Укрпошта». як Позивач у повному обсязі відмовляється від заявлених позовних вимог до Відповідача -1 та Відповідача-2 у справі №755/15499/21.

2. ОСОБА_1 визнає за собою наявність заборгованості перед Позивачем за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016 в розмірі 627080,33 грн (шістсот двадцять сім тисяч вісімдесят гривень. 33 коп.), та зобов`язується погасити її до «31» травня 2031 року шляхом щомісячного перерахування частини заборгованості в розмірах згідно з графіком повернення заборгованості, що є додатком №1 до даної Мирової угоди, на розрахунковий рахунок АТ «Укрпошта», зазначений в реквізитах Мирової угоди, з вказівкою наступного призначення платежу: «погашення заборгованості за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016».

2. ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 визнає за собою наявність заборгованості перед Позивачем за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016 в розмірі 89582,91 грн (вісімдесят дев`ять тисяч п`ятсот вісімдесят дві гривні, 91 коп.), та зобов`язується погасити її до «30» вересня 2024 року шляхом щомісячного перерахування частини заборгованості в розмірах згідно з графіком повернення заборгованості, що є додатком №2 до даної Мирової угоди, на розрахунковий рахунок АТ «Укрпошта» зазначений в реквізитах Мирової угоди, з вказівкою наступного призначення платежу: «погашення заборгованості за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016».

3.Сторони погодили, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матимуть одна до одної жодних немайнових та майнових/грошових претензій та/або вимог компенсаційного характеру з приводу договору довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016.

4.Сторони підтверджують, що їм відомі та зрозумілі процесуальні наслідки визнання (затвердження) судом цієї Мирової угоди та закриття у зв`язку з цим провадження у цивільній справі № 755/15499/21 , передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, а саме: у разі закриття провадження у справі, в тому числі у зв`язку з укладенням Сторонами цієї Мирової угоди та затвердження її судом, повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими Сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

5.Сторони дійшли згоди про те. що всі судові витрати у справі № 755/15499/21, покладаються Відповідача-1 та Відповідача -2, окрім 50% сплаченого судового збору, який підлягає поверненню із бюджету, згідно із вимогами ч. 1 статті 142 ЩІК України та ч. З статті 7 Закону України «Про судовий збір» за заявою АТ «Укрпошта».

6.Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави, а також що ця Мирова угода стосується лише прав і обов`язків Сторін щодо предмету позову по справі № 755/15499/21.

7.Сторони підтверджують, що мають необхідну правоздатність та дієздатність на підписання Мирової угоди, діють добровільно, за вільним волевиявленням.

8.Одностороння відмова від виконання зобов`язань за цією Мировою угодою або одностороння зміна її умов не допускаються.

9.Ухвала Амур - Нижньодніпровського районного суду м. Дніпро про затвердження Мирової угоди по справі № 755/15499/21 є виконавчим документом, та може бути пред`явлена до виконання у порядку та строки визначені Законом України «Про виконавче провадження».

10.Якщо в процесі виконання цієї Мирової угоди відбудеться реорганізація, зміна підпорядкованості чи форми власності АТ «Укрпошта», то ця угода зберігає силу для її правонаступника.

11.Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена у Мировій угоді.

12.Мирова угода набирає чинності з моменту набрання законної сили ухвалою суду про її визнання (затвердження) і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за нею.

13.Мирова угода укладена у чотирьох оригінальних примірниках, по одному примірнику для кожної особи та один примірник для залучення до матеріалів цивільної справи № 755/15499/21.

Вивчивши текст наданої мирової угоди, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 7 ст.49ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ч.ч. 1,2,4 ст.207ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджуєтьсяухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони представником позивача, з другої сторони відповідачем, в зв`язку з укладенням мирової угоди судом роз`яснені наслідки такого рішення передбачені ст. 256 ЦПК України.

Відповідно до вимог п.5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують нічиїх прав, свобод чи інтересів, суд вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Відповідно до вимог ст.208ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу , встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди можебути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Суд вважає, що надана мирова угода не суперечить закону й не порушує права, свободи і інтереси сторін, тому її можливо затвердити, а провадження у справі за позовом Акціонерного товариства «Укрпошта» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про стягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики закрити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 207, 208, 255, 256 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити мировуугоду між-акціонерним товариством«Укрпошта» та ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,яка дієв інтересахнеповнолітнього ОСОБА_3 по цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Укрпошта» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про стягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики, згідно якої сторони - акціонерним товариством «Укрпошта» та ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , дійшли згоди про наступне:

1.Сторони погоджують, що АТ «Укрпошта». як Позивач у повному обсязі відмовляється від заявлених позовних вимог до Відповідача -1 та Відповідача-2 у справі №755/15499/21.

2. ОСОБА_1 визнає за собою наявність заборгованості перед Позивачем за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016 в розмірі 627080,33 грн (шістсот двадцять сім тисяч вісімдесят гривень. 33 коп.), та зобов`язується погасити її до «31» травня 2031 року шляхом щомісячного перерахування частини заборгованості в розмірах згідно з графіком повернення заборгованості, що є додатком №1 до даної Мирової угоди, на розрахунковий рахунок АТ «Укрпошта», зазначений в реквізитах Мирової угоди, з вказівкою наступного призначення платежу: «погашення заборгованості за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016».

3. ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 визнає за собою наявність заборгованості перед Позивачем за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016 в розмірі 89582,91 грн (вісімдесят дев`ять тисяч п`ятсот вісімдесят дві гривні, 91 коп.), та зобов`язується погасити її до «30» вересня 2024 року шляхом щомісячного перерахування частини заборгованості в розмірах згідно з графіком повернення заборгованості, що є додатком №2 до даної Мирової угоди, на розрахунковий рахунок АТ «Укрпошта» зазначений в реквізитах Мирової угоди, з вказівкою наступного призначення платежу: «погашення заборгованості за договором довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016».

4.Сторони погодили, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матимуть одна до одної жодних немайнових та майнових/грошових претензій та/або вимог компенсаційного характеру з приводу договору довгострокової безвідсоткової цільової позики №04/271 від 17.06.2016.

5.Сторони підтверджують, що їм відомі та зрозумілі процесуальні наслідки визнання (затвердження) судом цієї Мирової угоди та закриття у зв`язку з цим провадження у цивільній справі № 755/15499/21 , передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, а саме: у разі закриття провадження у справі, в тому числі у зв`язку з укладенням Сторонами цієї Мирової угоди та затвердження її судом, повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими Сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

6.Сторони дійшли згоди про те. що всі судові витрати у справі № 755/15499/21, покладаються Відповідача-1 та Відповідача -2, окрім 50% сплаченого судового збору, який підлягає поверненню із бюджету, згідно із вимогами ч. 1 статті 142 ЩІК України та ч. З статті 7 Закону України «Про судовий збір» за заявою АТ «Укрпошта».

7.Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави, а також що ця Мирова угода стосується лише прав і обов`язків Сторін щодо предмету позову по справі № 755/15499/21.

8.Сторони підтверджують, що мають необхідну правоздатність та дієздатність на підписання Мирової угоди, діють добровільно, за вільним волевиявленням.

9.Одностороння відмова від виконання зобов`язань за цією Мировою угодою або одностороння зміна її умов не допускаються.

10.Ухвала Амур - Нижньодніпровського районного суду м. Дніпро про затвердження Мирової угоди по справі № 755/15499/21 є виконавчим документом, та може бути пред`явлена до виконання у порядку та строки визначені Законом України «Про виконавче провадження».

11.Якщо в процесі виконання цієї Мирової угоди відбудеться реорганізація, зміна підпорядкованості чи форми власності АТ «Укрпошта», то ця угода зберігає силу для її правонаступника.

12.Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена у Мировій угоді.

13.Мирова угода набирає чинності з моменту набрання законної сили ухвалою суду про її визнання (затвердження) і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за нею.

14.Мирова угода укладена у чотирьох оригінальних примірниках, по одному примірнику для кожної особи та один примірник для залучення до матеріалів цивільної справи № 755/15499/21.

Ухвала Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, якою затверджено дану мирову угоду, є виконавчим документом в розумінніЗакону України «Про виконавче провадження».

Провадження у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Укрпошта» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про стягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики - закрити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дняїї проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Позивач Акціонерне товариство «Укрпошта» (р/р НОМЕР_1 в АТ «Державний ощадний банк України», ЄДРПОУ 21560045, місцезнаходження: вул. Хрещатик, 22, місто Київ, 01001).

Відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 , фактична адреса проживання АДРЕСА_2 .

Відповідач ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_3 .

Суддя О.О.Богун

20.10.2022

Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107536642
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за договором дострокової безвідсоткової цільової позики

Судовий реєстр по справі —755/15499/21

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні