Ухвала
від 28.11.2022 по справі 536/1451/22
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1451/22

Провадження № 2/536/701/22

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

28 листопада 2022 року м. Кременчук

СуддяКременчуцького районного судуПолтавської області Река А.С.,розглянувши матеріали справи за позовною заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 про розірвання шлюбу,

Встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Кременчуцького районного суду Полтавської області з позовною заявою про розірвання шлюбу до ОСОБА_2 , в якій просить розірвати шлюб між нею та відповідачем, зареєстрований 26 січня 1991 року Кам`янопотоківською сільською радою Кременчуцького району Полтавської області, актовий запис № 2. Підставою позову зазначає те, що між сторонами під час спільного проживання відсутнє взаєморозуміння, вони мають різні погляди на сімейне життя.

Позовна заява відповідає вимогам статей175,177 ЦПК України, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, тому суддя дійшла висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

Справа підсудна Кременчуцькому районному суду Полтавської області згідноз ч.2ст. 28 ЦПК України.

Будь-які клопотання чи заяви позивача, для їх вирішення судом на стадії відкриття провадження у справі, до позовної заяви не додані.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, при відкритті провадження у справі, судом не встановлено.

З огляду на характер спірних правовідносин, та у відповідності до п.4 ч. 6ст.19 ЦПК України, вищевказана цивільна справа відноситься до малозначних та відповідно до п.1 ч.1ст.274ЦПКУкраїни підлягає розгляду за правилами спрощеного провадження.

Також, у відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК України, з власної ініціативи суду розгляд справи може проводитись в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.19,175,177,185-186,187,274,277,279 ЦПК України, -

Ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 про розірвання шлюбу.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного провадження з викликом сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу 3-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятоюст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 5 ст.279 ЦПКУкраїни суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадженняз викликом сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Призначити розгляд справи по сутіз викликом сторінна10 год. 00 хв. 19 грудня 2022 року.

Повідомити учасників справи про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Також повідомити, що всі документи (заяви, відзив на позов, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@km.pl.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (39600,Полтавська область, м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 31).

Учасники справиможуть отриматиінформацію щододаної справив мережіІнтернет завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни http://km.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107545216
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —536/1451/22

Рішення від 14.03.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні