Ухвала
від 29.11.2022 по справі 947/28025/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа № 947/28025/22

Провадження № 2/947/3608/22

УХВАЛА

29.11.2022 року

Суддя Київського районного суду м.Одеси Калініченко Л.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

24.11.2022 року до Київського районного суду міста Одеси надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Калініченко Л.В.

Частиною першою статті 177 ЦПК України передбачено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Як вбачається позивачкою у позові зазначено, що до позову додаються наступні додатки: копія паспорту та РНОКПП позивача, копія рішення суду про розірвання шлюбу, копія паспорту відповідача, копії свідоцтва про народження дитини, копія позовної заяви з додатками для відповідача.

Відповідно до акту №48, складеного секретарем Київського районного суду міста Одеси 28.11.2022 року засвідчено, що до поданої ОСОБА_1 до суду позовної заяви не були надані до суду наступні додатки, які зазначені як такі що додаються, а саме: копія рішення суду про розірвання шлюбу, копія паспорту відповідача, копії усіх додатків зазначених в графі додатки для відповідача.

Отже, позивачкою в порушення вказаних приписів законодавства не надано до позову додатків, зазначених у позові як такі що додаються, та їх копій для відповідача по справі.

Частинами 1, 2 статті 185 ЦПК України передбачено, що суддя,встановивши,що позовнузаяву поданобез додержаннявимог,викладених устаттях175і177цьогоКодексу,протягом п`ятиднів здня надходженнядо судупозовної заявипостановляє ухвалупро залишенняпозовної заявибез руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Оскільки встановлено не відповідність поданої заяви, суддя вважає, що позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, підлягає залишенню без руху та слід надати позивачеві строк терміном в п`ять днів з дня отримання копії ухвали, для усунення вищевикладених недоліків поданої заяви, а саме: надання до позову додатків, зазначених у позові як такі що додаються, та копій усіх додатків зазначених в графі додатки, для відповідача по справі. Роз`яснити позивачеві, що у відповідності до ч.1 ст. 177 ЦПК України, у разі надання додаткових документів до суду, позивач повинен надати їх копії, у відповідності до кількості відповідачів та третіх осіб по справі.

Керуючись ст. ст. 177, 185 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків поданої заяви п`ять днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що у разі виконання недоліків поданої заяви відповідно до ухвали суду у встановлений строк, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. У разі не усунення недоліків поданої заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Калініченко Л. В.

Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107545611
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —947/28025/22

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні