Ухвала
від 28.11.2022 по справі 317/2587/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 317/2587/22

Провадження № 1-кс/317/633/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2022 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Запорізького районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши уточнене клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Запорізької окружної прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , на підставі матеріалів досудового розслідування за № 12022082230000514, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.10.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України, про арешт майна,

ВСТАНОВИВ:

23 листопада 2022 року слідчий СУ ГУНП в Запорізькій області капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Запорізької окружної прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про арешт майна.

Ухвалою слідчого судді Запорізького районного суду Запорізької області від 24 листопада 2022 року вказане клопотання про арешт майна повернуто прокурору для усунення недоліків, встановивши строк в сімдесят дві години з часу постановлення ухвали.

25 листопада 2022 року до суду надійшло уточнене клопотання про арешт майна.

В обґрунтування уточненого клопотання зазначено, що внаслідок військової агресії російської федерації проти України, територія міста Мелітополь Запорізької області була тимчасово окупована збройними силами російської федерації, з кінця лютого 2022 року по 25.05.2022, більш точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будучи призначеним адміністрацією окупаційних військ російської федерації на посаду директора ТОВ «Тепло Мелітополь», код ЄДРПОУ 42461094, діючи з єдиним злочинним умислом на досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна комунальних установ м. Мелітополь Запорізької області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, враховуючи складність та підвищений ризик одноособового вчинення злочинів, а також неможливість вчинення злочинів без залучення службових осіб комунальних установ м. Мелітополь Запорізької області, організував стійку злочинну групу, до складу якої залучив ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та невстановлених службових осіб комунальних підприємств м. Мелітополь Запорізької області та інших невстановлених осіб з якими був раніше знайомий та підтримував ділові стосунки.

Відповідно до розробленого ОСОБА_5 плану вчинення злочину, злочинна роль учасників групи, повинна була полягати в наступному:

ОСОБА_5 , як організатор злочинної групи повинен був постійно здійснювати керівництво та координацію дій її учасників, надаючи вказівки кожному з них та розподіляти між ними функції; з метою усунення перепон для здійснення злочинної діяльності, використовувати зв`язки з окупаційною адміністрацією російської федерації, вирішувати поточні питання пов`язані з фінансуванням діяльності злочинної групи, підшукував та залучив учасників організованої злочинної групи, здійснювати розподіл грошових коштів, отриманих від злочинної діяльності в залежності від ролі і функцій кожного учасника організованої злочинної групи;

ОСОБА_6 , як співвиконавець, повинен був, з метою усунення перепон для здійснення злочинної діяльності, використовувати зв`язки з окупаційною адміністрацією російської федерації, отримувати від невстановлених службових осіб комунальних підприємств м. Мелітополь Запорізької області та інших невстановлених осіб з якими був раніше знайомий та підтримував ділові стосунки, талони на пальне для подальшої передачі ОСОБА_8 , дотримуватись заходів конспірації злочинної діяльності, відповідно за домовленістю, отримувати грошові кошти від вчинення злочинів;

ОСОБА_7 , як співвиконавець, повинен був використовуючи своє службове становище, відповідно до займаної посади, привласнити та передати для подальшої реалізації ОСОБА_8 талони на пальне, які належать ТОВ «Тепло Мелітополь», код ЄДРПОУ 42461094, дотримуватись заходів конспірації злочинної діяльності, відповідно за домовленістю, отримувати грошові кошти від вчинення злочинів;

ОСОБА_8 , як пособник, обіцяв збути на підконтрольній території України, здобуті кримінально протиправним шляхом талони на пальне комунальних підприємств тимчасово окупованого м. Мелітополь, виручені грошові кошти, від реалізації талоні на пальне, повинен був передати ОСОБА_5 , підшукувати засоби для сприяння вчинення кримінального правопорушення, дотримуватись заходів конспірації злочинної діяльності, відповідно за домовленістю, отримувати грошові кошти від вчинення злочинів.

Так, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з травня 2019 року займає посаду начальника АТД ТОВ «Тепло Мелітополь», який згідно довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників «Випуск № 1: Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності, Розділ № 1: професії керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців», затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 № 336, має наступні завдання та обов`язки, а саме: забезпечує утримання автомобільного транспорту в належному стані. Організовує випуск рухомого складу на лінію згідно із затвердженим графіком у технічно справному стані. Здійснює контроль за додержанням водіями правил технічної експлуатації автотранспортних засобів і наданням їм необхідної технічної допомоги на лінії. Розроблює та впроваджує заходи, спрямовані на ліквідацію простоїв, передчасне повернення автомобілів з лінії через технічні несправності. Аналізує причини дорожньо-транспортних випадків та порушень водіями правил дорожнього руху. Забезпечує поточний ремонт виробничих будівель, споруд та обладнання гаража, безпечні і здорові умови праці, а також своєчасне надання пільг працюючим за умови праці. Розробляє та впроваджує заходи з благоустрою гаража, озеленення і прибирання прилеглої території. Здійснює контроль за забезпеченням паливно-мастильними матеріалами, своєчасним обслуговуванням та правильним зберіганням рухомого складу. Вживає заходів з підбору і розстановки кадрів та їх доцільного використання. Забезпечує додержання працівниками правил і норм охорони праці, виробничої і трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку. Подає пропозиції щодо заохочення працівників, накладання дисциплінарних стягнень на порушників виробничої і трудової дисципліни, застосування в разі потреби заходів матеріального впливу.

Таким чином, ОСОБА_7 , перебуваючи на посаді начальника АТД ТОВ «Тепло Мелітополь», виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції і згідно з ч. 3 ст. 18 КК України, був службовою особою.

Крім того, ОСОБА_5 , діючи з єдиним злочинним умислом на досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна комунальних установ м. Мелітополь Запорізької області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, враховуючи складність та підвищений ризик одноособового вчинення злочинів, за невстановлених в ході досудового розслідування обставин, залучив до складу злочинної групи ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та невстановлених службових осіб комунальних підприємств м. Мелітополь Запорізької області та інших невстановлених осіб з якими був раніше знайомий та підтримував ділові стосунки, які під його керівництвом, в умовах воєнного стану, діючи на території міста Мелітополь Запорізької області планували вчиняти тяжкі злочини щодо привласнення майна комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 05498720; комунального некомерційного підприємства «Центр лікувально-діагностичної та лабораторної медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 42928978; комунальної установи «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 38851035; ТОВ «Тепло Мелітополь», код ЄДРПОУ 42461094, засновником якого є комунальне підприємство «Мелітопольжитлосервіс» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 13636707 (94 % статутного капіталу), а саме талонів на пальне.

Також, ОСОБА_5 , діючи з єдиним злочинним умислом на досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна комунальних установ м. Мелітополь Запорізької області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, враховуючи складність та підвищений ризик одноособового вчинення злочинів, а також те, що внаслідок тимчасової окупації збройними силами російської федерації, не можливо реалізувати привласнене майно комунальних установ, а саме: талонів на пальне, на території м. Мелітополь, у невстановлений в ході досудового розслідування час та дату, але не пізніше 06.04.2022, залучив до складу злочинної групи ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який заздалегідь обіцяв збути талони на пальне, здобуті кримінально протиправним шляхом, на підконтрольній території України, згідно розробленого ОСОБА_5 плану відомого вісім учасникам злочинної групи.

При цьому, ОСОБА_5 отримав згоду усіх вказаних осіб увійти до складу створеної ним організованої злочинної групи та разом з ним та під його керівництвом вчиняти дії спрямовані на привласнення майна, які розділяли злочинні погляди ОСОБА_5 про швидке і незаконне збагачення за рахунок спільного вчинення корисливих злочинів.

Всі члени організованої злочинної групи були об`єднані єдиним планом, з розподілом функцій її учасників, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам.

ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та невстановлені службові особи комунальних підприємств м. Мелітополь Запорізької області та інші невстановлені особи, будучи активними учасниками злочинної групи, відповідно до розподілу ролей, планували приймати безпосередню участь у привласнені майна, виконували конкретні дії, спрямовані на досягнення спільної злочинної мети, а також прийняли безпосередню участь у вчиненні злочину, обставини якого наведені нижче.

Приблизно у період часу з кінця лютого 2022 року по 25.05.2022, більш точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, ОСОБА_7 , за вказівкою ОСОБА_5 , з відома ОСОБА_6 та ОСОБА_8 , діючи відповідно до єдиного плану, згідно до відведених йому функцій, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам злочинної групи, для досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна ТОВ «Тепло Мелітополь», код ЄДРПОУ 42461094, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, всупереч інтересам служби, в умовах воєнного стану, здійснив привласнення майна ТОВ «Тепло Мелітополь», код ЄДРПОУ 42461094 - талони на пальне WOG ТОВ «ВЕСТ КАРД», код ЄДРПОУ 43603592, а саме:

талони на газ нафтовий скраплений номіналом 20 літрів у кількості 389 штук;

талони на газ нафтовий скраплений номіналом 10 літрів у кількості 801 штук,

які приблизно в середині травня 2022 року, більш точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, знаходячись у приміщенні ТОВ «Тепло Мелітополь» за адресою: м. Мелітополь, вул. Покровська, буд. 61, для подальшої реалізації на підконтрольній території України, передав ОСОБА_8 .

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, у невстановлений в ході досудового розслідування час та дату, але не пізніше 10.05.2022 12.05.2022, точний час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_6 , за вказівкою ОСОБА_5 , з відома ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , діючи відповідно до єдиного плану, згідно до відведених їй функцій, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам злочинної групи, для досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, всупереч інтересам служби, в умовах воєнного стану за невстановлених в ході досудового розслідування обставинах, отримав від невстановлених службових осіб:

І. Комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 05498720, талони на пальне:

1. WOG ТОВ «ВЕСТ КАРД», код ЄДРПОУ 43603592:

талони на бензин А-95 номіналом 10 літрів у кількості 25 штук;

талони на бензин А-92 номіналом 10 літрів у кількості 67 штук;

талони на бензин А-92 номіналом 20 літрів у кількості 66 штук;

талони на дизельне паливо номіналом 20 літрів у кількості 25 штук.

2. АЗС ТОВ «Параллель-М ЛТД», код ЄДРПОУ 24316073,:

талони на бензин А-95, номіналом 10 літрів у кількості 74 штук,

3. WOG - ТОВ «ВОГ КАРД», код ЄДРПОУ 42264086,:

талон на бензин А-92 номіналом 10 літрів у кількості 1 штука;

ІІ. комунального некомерційного підприємства «Центр лікувально-діагностичної та лабораторної медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 42928978, талони на пальне WOG ТОВ «ВЕСТ КАРД», код ЄДРПОУ 43603592, а саме:

талони на бензин А-95 номіналом 20 літрів у кількості 9 штук;

талони на бензин А-95 номіналом 10 літрів у кількості 44 штук;

ІІІ. комунальної установи «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 38851035, талони на пальне Marshal, код ЄДРПОУ 31870046, а саме:

талони на бензин А-92 номіналом 10 літрів у кількості 27 штук.

12.05.2022, точний час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_6 , знаходячись у приміщенні БК «ім. Т.Г.Шевченко», за адресою: м. Мелітополь, пл. Перемоги, буд. 4, за вказівкою ОСОБА_5 , з відома ОСОБА_7 та ОСОБА_8 діючи відповідно до єдиного плану, згідно до відведених йому функцій, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам злочинної групи, для досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна закладів охорони здоров`я м. Мелітополь, а саме: талонів на пальне, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, передав ОСОБА_8 для реалізації на підконтрольній території України.

Так, у середині травня 2022 року, більш точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , який заздалегідь обіцяв збути талони на пальне, здобуті кримінально протиправним шляхом, за вказівкою ОСОБА_5 , з відома ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , діючи відповідно до єдиного плану, згідно до відведених йому функцій, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам злочинної групи, для досягнення злочинного результату у вигляді привласнення майна комунальних установ м. Мелітополь Запорізької області, а саме: талонів на пальне, які йому раніше передали ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, з метою збуту зазначених талонів на пальне, знаходячись на території м. Мелітополь, підшукавши транспортний засіб, з метою виїзду на підконтрольну територію України, сів до салону автомобіля «Ford Transit», державний номерний знак « НОМЕР_1 », який прямував до м. Запоріжжя.

Після чого, продовжуючи свої протиправні дії та реалізуючи спільний умисел на збут привласненого майна, приблизно о 22:00 годині 25.05.2022 ОСОБА_8 , з метою виїзду з тимчасово окупованої російським військами території міста Мелітополь Запорізької області для подальшого збуту зазначених талонів на пальне прибув на блокпост по вулиці Центральна в селі Новоолександрівка Запорізького району Запорізької області, де у період з 22:30 години 25.05.2022 по 00:30 годину 26.05.2022, під час проведення огляду місця події в останнього були вилучені зазначені талони на пальне.

Таким чином, приблизно у період часу з кінця лютого 2022 року по 25.05.2022, більш точний час та дата не встановлені, ОСОБА_5 у складі організованої ним злочинної групи, спільно з ОСОБА_8 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та з невстановленими службовими особами комунальних підприємств м. Мелітополь Запорізької області та іншими невстановленими особами, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, вчинили дії з привласнення майна наступних комунальних підприємств та організацій, а саме:

1. Комунального некомерційного підприємства «Центр лікувально-діагностичної та лабораторної медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 42928978, згідно висновку експерта № 402/403-22 від 31.08.2022 на суму 17555,80 гривень;

2. Комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 05498720, згідно висновку експерта № 400/401-22 від 31.08.2022 на суму 90122,50 гривень;

3. ТОВ «ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ», код ЄДРПОУ 42461094, згідно висновку експерта №396/397-22 від 31.08.2022 на суму 294641,40 гривень;

4. Комунальної установи «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Мелітопольської міської ради Запорізької області, код ЄДРПОУ 38851035, згідно висновку експерта № 398/399-22 від 29.09.2022 на суму 7837,20 гривень,

чим заподіяли матеріальну шкоду Мелітопольській міській раді (код ЄДРПОУ 25716722) на загальну суму 410156,9 гривень.

07.10.2022 відносно ОСОБА_7 складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

10.10.2022 копію повідомлення про підозру ОСОБА_7 вручено під підпис його захиснику - адвокату ОСОБА_9 , призначеному Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, встановлено, що у ОСОБА_7 на праві власності перебувають об`єкти нерухомого майна.

Згідно реєстраційної картки транспортного засобу ОСОБА_7 на праві власності належать транспортні засоби, а відповідно до санкції ч. 5 ст. 191 КК України, за якою ОСОБА_7 повідомлено про підозру, передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Посилаючись на те, що арешт майна допускається з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання та зазначаючи про те, що є ймовірність приховування вказаного майна шляхом перереєстрації на третіх осіб, слідчий за погодженням з прокурором, просив суд накласти арешт на об`єкти нерухомого та рухомого майна, які перебувають у власності підозрюваного ОСОБА_7 , а розгляд клопотання проводити без участі власника майна та його захисника.

Окремо у клопотанні зауважено, що ухвалою слідчого судді Запорізького районного суду Запорізької області від 15 листопада 2022 року надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12022082230000514 від 28.10.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, відносно: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

До суду слідчий та прокурор не з`явились, надали заяви про розгляд клопотання без їх участі, клопотання підтримують, просять задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 172 КПК України, клопотання про арешт майна розглядалось без повідомлення підозрюваного та його захисника.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно з ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Враховуючи, що підозрюваному інкриміноване кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України, санкція якої передбачає конфіскацію майна, орган досудового розслідування вжив необхідних заходів, відповідно до вимог чинного законодавства, для накладення арешту з метою забезпечення конфіскації майна підозрюваного як виду покарання.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: правову підставу для арешту майна, можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу); розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Крім того, в ході досудового розсування встановлено наявність ризиків, що підозрюваний розуміючи той факт, що при доведеності його винуватості покарання за інкриміноване йому кримінальне правопорушення передбачає покарання пов`язане з конфіскацією майна, з метою уникнення вказаного покарання може приховати майно шляхом перереєстрації на третіх осіб.

Також є підстави вважати, що захисником можуть бути розголошенні дані про наявне майно підозрюваного та може бути здійснено сприяння з приховання зазначеного майна.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи правову підставу арешту майна, а також достатність доказів, що вказують на вчинення злочину, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 98, 107, 110, 167, 170-171, 173 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Уточнене клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Запорізької окружної прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , на підставі матеріалів досудового розслідування за №12022082230000514, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.10.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання на об`єкти нерухомого та рухомого майна, які перебувають у власності підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме:

на праві приватної власності перебуває об`єкт нерухомого майна житловий будинок (реєстраційний номер майна: 573153223107), яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 ;

на праві приватної спільної часткової власності (частка власності 1/2) перебуває об`єкт нерухомого майна земельна ділянка (реєстраційний номер майна: 573134623107), яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ;

на праві приватної власності (частка власності 1/2) перебуває об`єкт нерухомого майна квартира (реєстраційний номер майна: 6454864), яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 ;

на праві приватної власності перебуває об`єкт нерухомого майна земельна ділянка кадастровий номер: 2323084000:02:011:0158, адреса земельної ділянки: АДРЕСА_4 );

на праві приватної власності перебуває об`єкт нерухомого майна земельна ділянка кадастровий номер: 2323084000:02:011:0159, адреса земельної ділянки: АДРЕСА_4 );

на праві приватної власності перебуває об`єкт нерухомого майна земельна ділянка кадастровий номер: 2323084000:02:011:0161, адреса земельної ділянки: АДРЕСА_4 );

на праві приватної власності перебуває об`єкт нерухомого майна земельна ділянка кадастровий номер: 2323084000:02:011:0156, адреса земельної ділянки: Запорізька область, Мелітопольський район, Семенівська сільська рада (м. Мелітополь, вулиця Тополина, 3).

автомобіль марки «KIA», моделі «SORENTO», державний номерний знак « НОМЕР_2 », номер кузова « НОМЕР_3 », свідоцтво про реєстрацію ТЗ - НОМЕР_4 ;

автомобіль марки «CHERY», моделі «QQ», державний номерний знак « НОМЕР_5 », номер кузова « НОМЕР_6 », свідоцтво про реєстрацію ТЗ - НОМЕР_7 ;

мопед марки «SUZUKI», моделі «LETS», державний номерний знак « НОМЕР_8 », номер шасі « НОМЕР_9 », свідоцтво про реєстрацію ТЗ - НОМЕР_10 ;

автомобіль марки «CHERY», державний номерний знак « НОМЕР_11 », номер кузова « НОМЕР_12 », свідоцтво про реєстрацію ТЗ - НОМЕР_13 .

Ухвала суду може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу107558786
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —317/2587/22

Ухвала від 02.06.2023

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 28.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 28.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 28.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 15.11.2022

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні