Ухвала
від 28.11.2022 по справі 240/28145/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

28 листопада 2022 року м. Житомир справа № 240/28145/22

категорія 108060200

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Гурін Д.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Бердичівської міської ради Житомирської області, Комунального підприємства "Бердичівтеплоенерго" про визнання дій протиправними, скасування пункту рішення, зобов`язання вчинити певні дії, відшкодування моральної шкоди,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернулася ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) із позовом до Бердичівської міської ради Житомирської області (пл.Центральна, 1, м.Бердичів, Житомирська область, 13301, код ЄДРПОУ 13576960), Комунального підприємства "Бердичівтеплоенерго" (вул.Шевченка, 23, м.Бердичів, Житомирська область, 13301, код ЄДРПОУ 32794899), в якому просить:

- визнати протиправними дії Бердичівської міської ради Житомирської області щодо прийняття рішення про відключення житлового будинку АДРЕСА_2 від центрального теплопостачання (опалення), та скасувати пункт №3, який містить відомості про житловий будинок АДРЕСА_2 із Списку житлових будинків, які підлягають відключенню від централізованого опалення за І етапом (додаток 2.1 до Програми децентралізації теплопостачання Бердичівської міської територіальної громади на 2022-2025 роки), який є додатком до рішення Бердичівської міської ради Житомирської області двадцять третьої сесії восьмого скликання від 13.07.2022 №557;

- визнати протиправними дії Комунального підприємства «Бердичівтеплоенерго» щодо відключення житлового будинку АДРЕСА_2 від центрального теплопостачання (опалення) на підставі рішення Бердичівської міської ради Житомирської області двадцять третьої сесії восьмого скликання від 13.07.2022 №557 та зобов`язати Комунальне підприємство «Бердичівтеплоенерго» підключити житловий будинок АДРЕСА_2 до централізованого теплопостачання (опалення);

- стягнути з Бердичівської міської ради Житомирської області на користь позивача моральну шкоду в розмірі 50000,00 грн;

- стягнути з Комунального підприємства «Бердичівтеплоенерго» на користь позивача моральну шкоду в розмірі 50000,00 грн, з підстав протиправності вказаних рішень та дій на думку позивача.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 22.11.2022 позовну заяву залишено без руху та надано термін для усунення недоліків на підставі статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

22.11.2022 представником позивача на адресу суду електронною поштою надіслано клопотання про залучення третьої особи та квитанцію про сплату судового збору в сумі 992,40 грн, якими позивач усунув недоліки позовної заяви.

Зазначений спір згідно зі статтею 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 Кодексу адміністративного судочинства України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Відповідно до частини 4 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

На підставі наведеної норми суд зобов`язує Бердичівську міську раду Житомирської області відповідно до вимог статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України опублікувати оголошення про оскарження нормативно-правового акта у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Щодо клопотання про залучення третьої особи до участі у справі.

Відповідно до положень частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Вимпел-4", та задовольняє клопотання позивача про залучення третьої особи до участі в адміністративній справі.

Вирішуючи питання про розгляд справи за правилами загального або спрощеного позовного провадження суд зазначає, що прохальна частина позовної заяви містить клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, а тому клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 19, 20, 49, 160, 161, 171, 243, 248, 259, 264 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Бердичівської міської ради Житомирської області, Комунального підприємства "Бердичівтеплоенерго", про визнання дій протиправними, скасування пункту рішення, зобов`язання вчинити певні дії, відшкодування моральної шкоди.

Задовольнити клопотання позивача про залучення третьої особи до участі у справі.

Залучити до участі у справі як третю особу, на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Вимпел-4" (вул.Лупова, 12, м.Бердичів, Житомирська область, 13300, код ЄДРПОУ 20423101).

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Зобов`язати Бердичівську міську раду Житомирської області не пізніше ніж за сім днів до підготовчого засідання опублікувати оголошення про оскарження нормативно-правового акта у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

У задоволенні клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження - відмовити.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 01 лютого 2023 року о 12:00 із повідомленням учасників справи про його проведення у Житомирському окружному адміністративному суді за адресою: місто Житомир, вулиця Мала Бердичівська, 17, зал №2.

Встановити відповідачам строк для подання відзивів на позов, а третій особі для подання пояснень до адміністративного позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачу строк для подання відповідей на відзиви, а третій особі для подання пояснень до відзивів, протягом семи днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачам строк для подання заперечень впродовж трьох днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відповідної заяви по суті справи та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечення, пояснень до суду.

У разі ненадання відповідачами відзивів у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Відповідачам направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Д.М. Гурін

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107593099
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо реалізації спеціальних владних управлінських функцій в окремих галузях економіки, у тому числі у сфері житлово-комунального господарства; теплопостачання; питного водопостачання

Судовий реєстр по справі —240/28145/22

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Постанова від 12.06.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні