Рішення
від 29.11.2022 по справі 711/4579/22
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/4579/22

Номер провадження2/711/2096/22

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

29 листопада 2022 року

м.Черкаси

Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді Піковського В.Ю.

при секретарі Пасічної Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку, -

в с т а н о в и в:

Директор ДП «Ремонтно-експлуатаційного управління Черкаського шовкового комбінату ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» Омельченко В.П., звернувся у Придніпровський районний суд м.Черкаси з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку. Свої позовні вимоги мотивує тим, що 18 грудня 2012 року між Публічним акціонерним товариством "Черкаський шовковий комбінат" (надалі - Орендодавець) та Дочірнім підприємством "Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату ПАТ "Черкаський шовковий комбінат" (надалі - Орендар) укладено договір оренди №143. Згідно з п.1.1 договору оренди №143 від 18.12.2012 Орендодавець, який являється власником передав, а Орендар прийняв в оренду житлові приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , вул. Волкова, 17, АДРЕСА_4 .

Відповідач з 12 січня 1999 року зареєстрований в кім. АДРЕСА_5 . Факт реєстрації відповідача підтверджується копіями картки реєстрації особи (Форма 16) та адресної картки (Форма 17).

Позивач також вказує на те, що згідно Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, які затвердженіпостановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 року №207, до створення Реєстру територіальної громади, картотеки з питань реєстрації осіб, які передані відповідному органу реєстрації, ДМС, житлово-експлуатаційними організаціями та іншими підприємствами, установами та організаціями, що забезпечували ведення картотек з питань реєстрації фізичних осіб, підтримуються в актуальному стані за карткою реєстрації особи та адресною карткою особи за відповідними формами згідно з додатками 4 та 5.

Разом з тим, звертає увагу суду, що на даний час у м.Черкаси не створена комісія з приймання-передачі картотек реєстраційного обліку місця проживання/перебування фізичних осіб. До відома позивача не доводили жодного розпорядчого акту щодо створення відповідної комісії та затвердження її персонального складу, а тому картки реєстрації особи (Ф-16) та адресні картки (Ф-17) громадян, які виявили намір змінити реєстрацію місця проживання та, які мешкають в гуртожитках, власником яких є ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат», на даний час не передані до Управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, а відтак зберігаються в ДП «РЕУ «ЧШК» ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат».

Позивач вказує, що станом на 01вересня 2022року заборгованість ОСОБА_1 за проживання в АДРЕСА_5 становить 18 718 грн. 71 коп.

В продовження обґрунтування своїх доводів позивач зазначає, що ДП "Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату ПрАТ "Черкаський шовковий комбінат" свої зобов`язання виконує у повному обсязі, а відповідач, в порушення ст.ст.525,526 ЦК України, не в повному обсязі сплачує плату за проживання в гуртожитку, чим завдає позивачу значну матеріальну шкоду.

Таким чином, оскількизаборгованість до цього часу відповідачем не сплачена, посилаючись на вимог ст.ст.66,68 ЖК України,Закону України «Про житлово-комунальні послуги», позивач просить суд: стягнути з відповідача на його користь заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги за період з 01 березня 2020 року по 31 серпня 2022 року в розмірі 18718 грн. 71 коп. Крім того, позивач просить стягнути з відповідачів всі судові витрати.

Ухвалою суду від 29 вересня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі і призначено судове засідання. Дана цивільна справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження із повідомленням сторін. Сторонам встановлено строк для подачі заяв по суті справи. Крім того, сторони заперечень щодо такого порядку розгляду справи не надали.

В судове засідання представник позивачаДП «РЕУ «ЧШК» ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» за довіреністю Білий М.М. не з`явився, судом повідомлявся про місце, день та час розгляду справи у встановленому законом порядку. Надано заяву від 24.10.2022 про розгляд справи без його участі. Позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

В судове засідання відповідач ОСОБА_1 не з`явився, судом повідомлявся про місце, день та час розгляду справи у встановленому законом порядку неодноразово, а також здійснено оголошення щодо розгляду справи із зазначенням відповідної інформації. Відзив на позов не подано.

Справу вирішено за правилами заочного розгляду, визначенимист.ст.280-282 ЦПК України,за відсутності відповідача, який повідомлявся у встановленому законом порядку про час, дату і місце судового засідання та не з`явився у судове засідання без повідомлення причин, та не подав відзиву проти позову.

Враховуючи думку позивача, дослідивши письмові докази, наявні у матеріалах справи в їх сукупності, всебічно, повно та об`єктивно перевіривши обставини, на яких вони ґрунтуються у відповідності з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, встановив наступні обставини та дійшов до наступних висновків:

як вбачається з матеріалів справи та встановлено у судовому засіданні, 18 грудня 2012 року між ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» та Дочірнім підприємством «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» укладено договір оренди, відповідно до якого орендодавець, який є власником, передав, а орендар прийняв в оренду житлові приміщенні, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_4 .

Крім того, вказаним вище правочином (п.4.1) передбачено право орендаря самостійно, відповідно до діючого законодавства, стягувати із мешканців орендованих гуртожитків та житлових будинків заборгованість за житлово-комунальні послуги, а також обов`язок орендодавця надавати мешканцям орендованих об`єктів, житлово-комунальні послуги в межах, затверджених відповідним рішенням виконавчого комітету міської ради (п.4.2 договору).

Даний договір вступив у силу з 18 грудня 2012 року та діє до 17 грудня 2015 року включно (п.6.1 договору), проте він вважається пролонгованим на тих же умовах і на той самий строк, якщо жодна зі сторін за місяць до закінчення строку дії договору не заявила про неможливість його пролонгації (п.6.1 договору). Отже, на даний час даний договір недійсним не визнаний, тобто - він є чинним.

За відомостями із поквартирної картки за адресою: АДРЕСА_7 , наявної у матеріалах справи, наймачем житлового приміщення є ОСОБА_1 (відповідач), який зареєстрований за вказаною адресою з 12 січня 1999 року.

Аналогічна інформація міститься у довідці ДП «РЕУ ЧШК» ПАТ «ЧШК» від 14 вересня 2022 року № 11 (а.с.7).

Судом перевірено вказану інформацію та встановлено, що згідно відомостей Відділу реєстрації місця проживання Управління державної реєстрації Черкаської міської ради від 26 вересня 2022 року, отриманих судом 28 вересня 2022 року, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7 з 12 січня 1999 року (а.с. 13).

Відповідно до інформації з відомості нарахування та оплати квартиронаймача ОСОБА_1 за проживання сім`ї в кімнаті АДРЕСА_8 , загальна заборгованість становить 18718 грн. 71 коп. за період із 01 березня 2020 року по 31 серпня 2022 року (а.с. 8).

Дана відомість також підтверджує частковість сплати заборгованості відповідачем у розмірі 1000 грн. у квітні та серпні 2021, що узгоджується із погодженням останнього із наявністю заборгованості та виставленої плати

Відповідно дост.55 Конституції України, кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань. Відповідно дост.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором. У випадку, якщо закон або договір не визначають ефективного способу захисту порушеного, невизнаного або оспореного права, свободи чи інтересу особи, яка звернулася до суду, суд відповідно до викладеної в позові вимоги такої особи, може визначити у своєму рішенні такий спосіб захисту, який не суперечить закону (ст.5 ЦПК України). Способи захисту щодо даного спору визначеністаттею 16 ЦК України.

Відповідно до положень ст.ст.12,81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. Суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування (ч.ч.3, 4ст.77 ЦПК України). Крім того, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування (ч.2ст.78 ЦПК України).

Відповідно достатті 11 ЦК України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є:1) договори та інші правочини; 2) створення літературних, художніх творів, винаходів та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності; 3) завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі; 4) інші юридичні факти. Цивільні права та обов`язки можуть виникати безпосередньо з актів цивільного законодавства. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства, цивільні права та обов`язки виникають безпосередньо з актів органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим або органів місцевого самоврядування. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства, цивільні права та обов`язки можуть виникати з рішення суду. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства або договором, підставою виникнення цивільних прав та обов`язків може бути настання або ненастання певної події.

Цивільні обов`язки виконуються у межах, встановлених договором або актом цивільного законодавства. Особа не може бути примушена до дій, вчинення яких не є обов`язковим для неї. Виконання цивільних обов`язків забезпечується засобами заохочення та відповідальністю, які встановлені договором або актом цивільного законодавства. Особа може бути звільнена від цивільного обов`язку або його виконання у випадках, встановлених договором або актами цивільного законодавства (ст.14 ЦК України).

Правовідносини, які виникають між мешканцем гуртожитку і його власником (володільцем), є договірними і відносяться до правовідносин з договору найму жилого приміщення у поєднанні з договором про надання послуг з обслуговування приміщення та його утримання (комунальних послуг).

Відповідно до п.5 ч.1ст.1Закону України«Про житлово-комунальніпослуги» від09 листопада 2017 року № 2189-VІІІ(в редакціїЗакону України №2454-VІІІ від 07 червня 2018 року, що чинна з 09 червня 2018 року; діє в частині положень частини третьої статті 11, абзаців першого та другого частини п`ятої статті 18 з 1 січня 2019 року; введено Закон в дію з 01 травня 2019 року відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень ЗУ), житлово-комунальні послуги - це результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово-комунальних послуг.

Права та обов`язки споживача визначені у статті 7 згаданого Закону.

Крім того, згідно із ч.ч.1, 2 ст.9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №2454-VІІІ від 07 червня 2018 року, в редакції, що чинна з 09 червня 2018 року, споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором. Дієздатні особи, які проживають та/або зареєстровані у житлі споживача, користуються нарівні зі споживачем усіма житлово-комунальними послугами та несуть солідарну відповідальність за зобов`язаннями з оплати житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ч.1ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №1875-ІV(у редакції, що чинна до дії вище вказаногоЗакону, тобто й на час виниклих правовідносин) житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил.

Відповідно до вимог п.1ст.1 Закону № 1875-ІVспоживачем житлово-комунальних послуг являється фізична особа чи юридична особа, яка отримує чи має намір отримувати житлово-комунальні послуги.

Правовідносини щодо користування жилою площею у гуртожитках врегульовані окремою главою4розділуІІІ ЖК Української РСР.

Відповідно до положень частини другоїстатті 128 ЖК Української РСР(на час виникнення у відповідачів права на проживання) жила площа в гуртожитку надається за спільним рішенням адміністрації підприємства, установи, організації чи органу кооперативної або іншої громадської організації та відповідного профспілкового комітету і комітету комсомолу.

Жила площа в гуртожитку надається одиноким громадянам і сім`ям, які мають право проживати у гуртожитках, за рішенням адміністрації підприємства, установи, організації або органу місцевого самоврядування, у власності чи управлінні яких перебуває гуртожиток (ч.2 ст.128 ЖКв редакції Закону від 05.04.2017р.).

Порядок користування жилою площею в гуртожитках визначається законодавством Союзу РСР і Української РСР (ч.1ст.130 ЖКв редакції станом на 01.01.2015р.).

Порядок користування жилою площею в гуртожитках визначається договором, що укладається перед вселенням на надану жилу площу в гуртожитку на підставі спеціального ордера відповідно до Примірного положення про користування жилою площею в гуртожитках, що затверджується Кабінетом Міністрів України. Особливості користування жилою площею в гуртожитку, який підлягає передачі у власність територіальної громади, визначаються законом (ст.130 ЖУ в ред. Закону від 05.04.2017р.).

Норми Примірного Положення про гуртожитки, затвердженогопостановою Ради Міністрів УРСР від 03.06.1986р. №208(втратило чинність з 19.08.2015р. відповідно допостанови КМУ від 12.08.2015р. №582), Положення про гуртожитки, затвердженогонаказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.04.2015р. №84(втратило чинність 02.01.2019р. відповідно до наказу від 19.11.2018р. №307), Примірного Положення про користування гуртожитками, затвердженогопостановою КМУ від 20.06.2018р. №498(чинне з 26.06.2018р. по даний час), - визначають питання оплати за користування житловими приміщеннями в гуртожитках та оплати за житлово-комунальні послуги, зокрема у період з січня 2015р. по липень 2021р.

Згідно з пунктом 18 Примірного положення про гуртожитки, затвердженого Постановою Ради МіністрівУРСР від3червня 1986року №208 (чинного протягом періоду з 01 січня 2015 року по 19 серпня 2015 року - частина періоду, за який позивач просить стягнути заборгованість) громадяни, які проживають у гуртожитку, зобов`язані своєчасно вносити плату за користування жилою площею і за комунальні послуги відповідно до пункту 38 цього Примірного положення. Громадяни, які проживають у приміщеннях, що перебувають у їх відособленому користуванні, вносять плату за користування жилою площею і за комунальні послуги по ставках квартирної плати (тарифах), установлених для будинків державного та громадського житлового фонду.

Згідно з положеннями пункту 7 розділу ІІІ Положення про гуртожитки, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 27 квітня 2015 № 84(чинного протягом періоду з 20 серпня 2015 року по 02січня 2019 року - частина періоду, за який позивач просить стягнути заборгованість) особа, яка проживає в гуртожитку, сплачує за таке проживання, а також за житлово-комунальні послуги, які їй надаються у зв`язку з проживанням у гуртожитку. Розмір плати за проживання в гуртожитку визначається в договорі найму жилого приміщення в гуртожитку відповідно до розрахунку, затвердженого власником гуртожитку. У договорі найму жилого приміщення в гуртожитку також визначається порядок здійснення розрахунків між власником гуртожитку та особою, що проживає в гуртожитку. Розмір плати за житлово-комунальні послуги визначається відповідно до встановлених уповноваженим органом цін/тарифів на такі послуги.

Відповідно до п.11 Примірного Положення про користування гуртожитками, затвердженогопостановою КМУ від20.06.2018р.№498 (чинного протягом періоду з 03 січня 2019 р. по даний час) наймачі, які користуються жилою площею в гуртожитку, зобов`язані, зокрема своєчасно сплачувати за проживання в гуртожитку у строки, встановлені договором або законом.

Відповідач як споживач наданих житлово-комунальних послуг своєчасно не вносив плату за проживання у гуртожитку, тож згідно з розрахунком ДП «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату» ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат», заборгованість відповідача по оплаті послуг за проживання у гуртожитку з 01березня 2020року по31серпня 2022року становить 18718 грн. 71 коп. (а.с. 8).

За змістом частини першої статті901, частини першої статті903 ЦК України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. Положенняглави 63 ЦК Україниможуть застосовуватися до всіх договорів про надання послуг, якщо це не суперечить суті зобов`язання.

Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Зобов`язання боржника сплатити певну грошову суму на користь кредитора відповідно до цивільно-правового договору або з інших підстав, визначених законом, є грошовим зобов`язанням. При цьому, відсутність договору на надання певного виду житлово-комунальних послуг, не свідчить про відсутність обов`язку споживача сплачувати комунальні послуги.

Відповідно дост. 509 ЦК України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Положеннями ст.ст.526,530 ЦК Українипередбачено, що зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цьогоКодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимогвідповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Як зазначено уст. 610 ЦК України, - порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). Відповідно до положеньст.611 ЦК України, - у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки встановлені договором або законом.

В судовому засіданні встановлено, що Дочірнє підприємство "Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату ПАТ "Черкаський шовковий комбінат" надавало відповідачу право на проживання у гуртожитку та відповідні послуги.

Також встановлено, що борг відповідача перед позивачем за проживання у гуртожитку за період з 01 березня 2020 року по 31 серпня 2022 року становить 18 718 грн. 71 коп.

На основі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які посилався позивач, як на підставу своїх вимог, підтверджених доказами, дослідженими в судовому засіданні, оцінивши їх належність, допустимість, достовірність, а також достатність і взаємний зв`язок у їх сукупності, встановивши правовідносини, які випливають із встановлених обставин та правові норми, які підлягають застосуванню до цих правовідносин, суд дійшов висновку про можливість задоволення позовних вимог в межах заявлених, а саме, слід стягнути з ОСОБА_1 на користь Дочірнього підприємства «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату» Приватного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги у розмірі 18718 грн. 71 коп.

Позивач також просить стягнути з відповідача на свою користь всі судові витрати. Попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат доданий до матеріалів справи, відповідно до якого, судові витрати складаються з судового збору в сумі 2481 грн. 00 коп. та послуг банку в сумі - 50 грн. 00 коп. (а.с. 9).

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем при зверненні до суду з позовом було сплачено судовий збір в сумі 2481 грн. 00 коп., що підтверджується платіжним дорученням № 1870 від 14.09.2022.

Однак, витратити за послуги банку в сумі 50 грн. 00 коп., які позивач просить стягнути з відповідача не відносяться до переліку витрат згідно ст.133 ЦПК України, пов`язаних з розглядом справи, окрім того, жодним чином не підтверджені.

Суд виходить з положень ст.141 ЦПК України, згідно із якими судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Оскільки позовні вимоги Дочірнього підприємства «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату» Приватного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» задоволено у повному обсязі, то з відповідача ОСОБА_1 на користь позивача необхідно стягнути судовий збір у розмірі 2481 грн. 00 коп.

В іншій частині судові витрати не підлягають стягненню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.4, 11, 12, 13,76-81, 89, 141,263-266, 273 ЦПК України, -

в и р і ш и в:

Позовні вимоги Дочірнього підприємства «Ремонтно-експлуатаційного управління Черкаського шовкового комбінату ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» - задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: в матеріалах справи відсутній, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7 ) на користь Дочірнього підприємства «Ремонтно-експлуатаційне управління Черкаського шовкового комбінату» Приватного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» (код ЄДРПОУ 31141871, м. Черкаси, вул. С.Кішки, 197) заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги у розмірі 18718 грн. 71 коп. та судовий збір в розмірі 2481 грн. 00 коп., а всього 21199 грн. 71 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення (складення повного судового рішення). Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення (складення), має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку до Черкаського апеляційного суду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення (складення повного судового рішення). Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення (складення), має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом відповідних строків не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Учасники справи можуть ознайомитись текстом судового рішення в електронній формі на офіційному веб-порталі Єдиного державного реєстру судових рішень в мережі Інтернет за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua.

Головуючий: В. Ю. Піковський

Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107600235
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за проживання в гуртожитку

Судовий реєстр по справі —711/4579/22

Рішення від 29.11.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Піковський В. Ю.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Піковський В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні