Ухвала
від 01.12.2022 по справі 588/938/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/938/22

провадження № 2/588/323/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

01.12.2022 року Тростянецький районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді Щербаченко М. В.,

за участю секретаря судового засідання Безкоровайної А.С.,

представника позивача Крищенко Л.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Тростянці матеріали цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Семереньки» до Фермерського господарства «Краківське», ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний реєстратор Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області МАКСИМЕНКО Денис Олександрович, про визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за указаним позовом.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 вказала, що позовні вимоги підтримує у повному обсязі, подала всі докази, просила справу призначити до судового розгляду по суті у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника позивача.

Представник відповідача Фермерського господарства «Краківське» та відповідачка ОСОБА_3 в підготовче судове засідання 08.11.2022 та 01.12.2022 не з`явилися, повідомлялися судом належним чином, відзив не подали, поважних причин неявки не повідомили.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору державний реєстратор Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області Максименко Д.О. у судове засідання не з`явився, письмових пояснень не надіслав.

Під час підготовчого судового засідання вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, з`ясовано, якими доказами позивач мотивує позов.

Ухвалою суду від 08.11.2022 року вирішено клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів. Зокрема, судом на підставі статті 84 ЦПК України з матеріалів реєстраційних справ сформованих у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно отримано спірний договір оренди земельних ділянок, які на праві власності належать ОСОБА_3 та оскаржувані рішення державного реєстратора Максименка Д.О. від 15.01.2022. За клопотанням представника позивача на підставі статті 4 Закону України «Про доступ до судових рішень» отримано рішення Тростянецького районного суду Сумської області від 11.02.2022 року у справі №588/648/21, яке набрало законної сили, яким вже вирішувався подібний спір між сторонами цієї справи.

Клопотання про призначення судової експертизи сторони справи не заявили.

Наміру укласти мирову угоду сторони не висловили і клопотання про врегулювання спору за участю судді не подали.

З огляду на тривалість підготовчого провадження, виконання всіх завдань, визначених частиною першою статті 189 ЦПК України, надання сторонам справи можливості реалізації їх процесуальних прав на цій стадії процесу, суд провівши всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, дійшов висновку про необхідність закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Відповідно до статті 212 ЦПК України, ураховуючи наявність в суді технічної можливості, суд приходить до висновку про те, що є підстави для участі представника позивача ОСОБА_2 у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через відповідну підсистему ЄСІТС.

На підставі викладеного, керуючись вимогами статей 197-200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду по суті справу на 13 год. 00 хв. 05 січня 2023 року.

Судовий розгляд здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС з використанням власних технічних засобів представника позивача адвоката КРИЩЕНКО Людмили Володимирівни.

Роз`яснити представнику позивача, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Щербаченко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення01.12.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107602476
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —588/938/22

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Рішення від 24.01.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні