Ухвала
від 30.11.2022 по справі 640/30303/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1/2363

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1У Х В А Л А

про поновлення строку для подання письмових пояснень

за клопотанням третьої особи

30 листопада 2022 року м. Київ № 640/30303/21

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Клочкової Н.В., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) клопотання представника громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЙ» про поновлення строку для подання письмових пояснень в адміністративній справі № 640/30303/21 за позовом

товариства з обмеженою відповідальністю «КВІТИ УКРАЇНИ»

до Міністерства культури та інформаційної політики України

Департаменту охорони культурної спадщини Виконавчого органу Київської

міської ради (Київська міська державна адміністрація)

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача

громадська організація «МАПА РЕНОВАЦІЇ»

за участю

Київської міської прокуратури

про визнання протиправними та скасування припису та наказів

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «КВІТИ УКРАЇНИ» (надалі - позивач), адреса: 04053, місто Київ, вулиця Січових Стрільців, будинок 49 до Міністерства культури та інформаційної політики України (надалі - відповідач 1), адреса: 01601, місто Київ, вулиця Івана Франка, будинок 19, Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) (надалі - відповідач 2) адреса: 04070, місто Київ, вулиця Спаська, будинок 12, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - громадська організація «МАПА РЕНОВАЦІЇ» (надалі - третя особа), адреса: 03110, місто Київ, вулиця Пироговського, будинок 19, корпус 6, за участю - Київської міської прокуратури, (надалі - прокуратура) адреса: 03150, місто Київ, вулиця Предславинська, будинок 45/9, з наступними позовними вимогами:

- визнати протиправним та скасувати винесений 13 липня 2021 року Міністерством культури та інформаційної політики України припис № 801/6.11.6 про припинення проведення будівельних робіт на об`єкті «Реконструкція цілісного майнового комплексу з надбудовою для розміщення офісного центру з підземним паркінгом по вул. Січових Стрільців, буд. 49 у Шевченківському районі м. Києва»;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту охорони культурної спадщини № 46 від 29 липня 2021 року;

- визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури та інформаційної політики № 625 від 06 серпня 2021 року.

Підставою позову вказано порушення прав та інтересів позивача внаслідок прийняття протиправних рішень суб`єктом владних повноважень.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 лютого 2022 року заяву громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» про вступ у справу в якості третьої особи, без самостійних вимог на стороні відповідача в адміністративній справі № 640/30303/21 за позовом приватного акціонерного товариства «КВІТИ УКРАЇНИ» до Міністерства культури та інформаційної політики України, Департаменту охорони культурної спадщини Виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) про визнання протиправними та скасування припису та наказів задоволено та залучено в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - громадську організацію «МАПА РЕНОВАЦІЇ», зобов`язано позивача направити на адресу громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» копію позовної заяви з додатками до неї, а докази такого направлення надати на адресу суду та запропоновано третій особі надати до суду пояснення щодо позову у семиденний строк з дня отримання позову, а також надати докази надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

З матеріалів справи вбачається, що уповноваженою особою громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» отримано вказану ухвалу суду 17 лютого 2022 року у відповідності до наявного в матеріалах справи рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення (т. 3, а.с. 87), копія позову позивачем була направлена на адресу громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» 29 квітня 2022 року, що підтверджується наданою до суду накладною, описом вкладення та квитанцією (т. 3, а.с. 91).

19 липня 2022 року представником громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» було подано до суду клопотання про ознайомлення та зняття копій з матеріалів справи, та 21 липня 2022 року, представника громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» - адвоката Климків Л.Я., було ознайомлено з матеріалами справи, що підтверджується наявною в матеріалах справи розпискою (т. 3, а.с. 170).

В подальшому, 31 серпня 2022 року від представника третьої особи надійшли письмові пояснення щодо позову. Також, разом з вказаними вище письмовими поясненнями представником третьої особи було подано до суду клопотання про поновлення строку для подання письмових пояснень, в обґрунтування якого представник позивача зазначив, що громадська організація «МАПА РЕНОВАЦІЇ» вступила у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги, на стороні відповідача на підставі ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 лютого 2022 року.

Представник третьої особи, звернув увагу, що суд ухвалою від 10 лютого 2022 року зобов`язав позивача не пізніше 2 днів з дня отримання копії ухвали надіслати на адресу третьої особи копію позовної заяви та доданих до неї документів, а докази такого направлення направити на адресу суду, однак за твердженнями представника третьої особи, громадською організацією «МАПА РЕНОВАЦІЇ» в особі її керівника чи інших представників не було отримано копію позовної заяви, як вказано в ухвалі суду.

В поданому до суду клопотанні про поновлення строку, представник громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» дізнався про існування ухвали лише з Єдиного державного реєстру судових рішень у липні 2022 року та лише 19 липня 2022 року громадською організацією «МАПА РЕНОВАЦІЇ» було укладено договір про надання правової допомоги з Адвокатським об`єднанням «Аксон Партнерз» з метою представлення адвокатами останнього громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» у суді.

Судом встановлено, що 21 липня 2022 року, представником громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЇ» - адвокатом Климків Л.Я., було ознайомлено з матеріалами справи, що підтверджується наявною в матеріалах справи розпискою (т. 3, а.с. 170).

Ознайомившись з матеріалами поданого представником третьої особи клопотання, іншими доводами, вказаними в цьому клопотанні, проаналізувавши зазначені у такому клопотання аргументи та доводи в сукупності, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Статтею 8 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що усі учасники судового процесу є рівними перед законом і судом.

Статтею 9 Кодексу адміністративного судочинства України, що розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом 'їх переконливості.

Згідно частини 4 статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, відповідач має право визнати позов повністю або частково, подати відзив на позовну заяву.

Згідно з частиною 1 cтатті 118 Кодексу адміністративного судочинства України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Згідно частиною 1 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно частини 2 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до частини 3 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Враховуючи викладені вище обставини, беручи до уваги аргументи та доводи зазначені представником третьої особи в клопотанні про поновлення пропущеного строку, з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду цієї справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для поновлення строку громадській організації «МАПА РЕНОВАЦІЙ» на подання письмових пояснень на адміністративний позов та необхідність залучення їх до матеріалів справи.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 121, 240, 241-246, 248, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЙ» про поновлення строку для подання письмових пояснень в адміністративній справі № 640/30303/21 - задовольнити.

2. Поновити громадській організації «МАПА РЕНОВАЦІЙ» строк на подання письмових пояснень.

3. Прийняти до розгляду письмові пояснення на адміністративний позов подані представником громадської організації «МАПА РЕНОВАЦІЙ» від 31 серпня 2022 року (від 31.08.2022 за вх. № 03-14/76516/22).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Клочкова

Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено06.12.2022
Номер документу107654899
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування припису та наказів

Судовий реєстр по справі —640/30303/21

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Постанова від 31.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Постанова від 31.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 18.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Рішення від 02.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 14.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні